Gøteborg

Sveriges næststørste by Gøteborg er en perle på landets vestkyst. Det er en kombination af historisk arkitektur, snoede kanaler, slående naturområder og moderne flair, der gør den ulig noget andet sted i Skandinavien.

 

Det er intet under, at Gøteborg appellerer til en så bred vifte af besøgende. Udendørsentusiaster flokkes for at udforske vidderne af naturområder og rå kystlinje. Madelskere kommer for smage på de skjulte kulinariske skatte. Kulturnørder går på opdagelse i byens utallige museer, teatre og gallerier. Og enhver, der er på udkig efter lidt sjov, finder tonsvis af gode barer, koncertsteder og natklubber.

 

I den imødekommende metropol er raffineret historie og skæv moderne følsomhed perfekt afbalanceret i en unik urban oplevelse. Her er et par af Gøteborgs højdepunkter.

 

Udforsk Gøteborg

 

Gøteborg blev grundlagt i 1621 og har ikke mistet karakter siden da. Det på trods af, at byen er blevet udvidet med næsten 600.000 beboere. Den deles på midten af Göta-floden, og er en by fyldt med smukke haver, hvor ældgammel arkitektur og levn fra industritiden eksisterer side om side som offentlig kunst.

 

De historiske kanaler og snoede gågader gør det ekstremt nemt at finde rundt i Gøteborg til fods, på cykel og med offentlig transport. Du opdager hurtigt, at hvert område har sin egen unikke personlighed. Det ene øjeblik spadserer du blandt designerbutikkerne på den berømte Avenyn, og det næste står du i kunstdistriktet og ser på det ikoniske Poseidon-springvand, eller vandrer rundt på Gøteborgs universitetscampus.

 

Besøgende glæder sig til at besøge det historiske Haga, som er belagt med brosten og hjemsted for ikoniske cafeer og charmerende små butikker. Magasingatan i byens centrum er en travl gågade, der er kendt for god shopping, restauranter, natteliv og mere. Det ultrahippe Majorna kaldes ofte Gøteborgs Brooklyn på grund af de trendy barer, cafeer, koncertsteder og butikker, mens en kort tur med sporvognen over til Saltholmen byder på afslappet kystliv ved vandet. Hvert område har sin egen unikke karakter, og det er en fornøjelse at lære dem at kende.

 

Udendørs i Gøteborg

 

Gøteborgs balance af urbanitet og natur har givet byen et renommé som et af Europas grønneste metro-områder. Indenfor bygrænsen finder du strande, søer, skove og vådland. Det er et ideelt sted at dyrke naturen, mens du nyder al den mad, kultur og aktiviteter, som en storby ellers byder på.

 

Kronjuvelen i byens parksystem er uden tvivl Slottsskogen, et 156 hektar stort grønt område med et netværk af stier, legepladser, en gratis zoo og meget mere, lige midt i byens centrum. Parken er også hjemsted for sommerens Way Out West-festival, som omformer Slottsskogen til en af Europas største musikfestivaler.

 

I byen findes også Gøteborgs Botaniska Trädgård og Trädgårdsföreningen, som begge byder på smukke blomster. For dem, der er ude efter lidt strandtid, er der kun en kort sporvognstur til badesteder som Fiskebäcksbadet, Billdalsbadet og Saltholmen.

 

Turen til Gøteborg ville ikke være fuldendt uden et besøg i skærgården. Blandt de mere end 20 øer, hvoraf nogle kun kan nås med færge, finder du smukke strande, charmerende byer, vilde naturområder og meget mere. Hvad end du besøger for at sejle, dykke, vandre, solbade, se på dyreliv eller for blot at nyde den friske luft, så er skærgården en enestående oplevelse.

 

Adrenalinsus og utrolige museer

 

Rutsjebaner og et stort oplyst pariserhjul er en central del af Gøteborgs skyline. De hører hjemme i Liseberg, Skandinaviens største forlystelsespark og en ikonisk Gøteborg-oplevelse. Parken er essentiel at besøge for familier på grund af blandingen af attraktioner, koncerter, spil og meget mere. Besøg den om sommeren, eller se den blive til et uhyggeligt fantasiland til Halloween eller et smukt vintereventyrland til jul.

 

Gøteborg er også en af Skandinaviens bedste områder for kunst, kultur, historie og videnskab. Gøteborgs Konstmuseum (Gothenburg Museum of Art) er hjemsted for en af de bedste samlinger af moderne klassisk kunst i Nordeuropa. Fejr byens industrielle historie på World of Volvo eller Søfartsmuseet Maritiman ved vandet. Du kan også besøge aberne på Universeum, et familiecentreret videnskabscenter med flere etagers indendørs regnskov, akvarium og andre interaktive udstillinger.

 

Spis dig igennem Gøteborgs madscene

 

Gøteborg er en af Europas skjulte kulinariske skatte. Byen er fuld af hyggelige cafeer, fine-dining-oplevelser, internationale smage, fantastisk street food og frisk fisk og skaldyr. Områder som Linné, Eriksberg, Masthugget og Majorna byder på et væld af madoplevelser med noget for enhver smag. Og i madhaller som den historiske Stora Saluhallen og det hippe Lindholmen Street Food Market har du chancen for at smage på en masse forskelligt fra madscenen, alt samlet under ét tag.

 

Gør som Gøteborgs beboere: husk fika. En lille kaffe- og kagepause, du kan hygge dig med på cafeer overalt i byen (traditionen siges at være opfundet i Alingsås, en kort togtur derfra). Og da du er så tæt på havet, anbefales det at prøve lidt traditionel skandinavisk fisk på restauranter som Sjöbaren eller Fiskekrogen.

 

Stik af til Skandinavien

 

Gøteborg er ikke blot ideelt til en lang eller kort byferie. Det er også indgangen til et større skandinavisk eventyr. Tag bilen med ombord, så du frit kan udforske Sverige og mere i dit eget tempo. Nyd kystens imødekommende byer og smukke strande. Tag ind i landet og se de tætte skove og 100.000 søer. Eller vend næsen mod nord: Norge er en kort 3-timers køretur væk, hvis du ønsker at opleve endnu mere.

 

Husk blot at sætte lidt ekstra tid af i Gøteborg, inden du forlader Sverige. Det er en by, der er nem at elske, og vi garanterer, at du tager derfra med et ønske om at komme igen.

Sveriges næststørste by Gøteborg er en perle på landets vestkyst. Det er en kombination af historisk arkitektur, snoede kanaler, slående naturområder og moderne flair, der gør den ulig noget andet sted i Skandinavien.

 

Det er intet under, at...

Læs mere Læs mindre

Vælg din rute ...

Rejs til Gøteborg

Fra 689 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Billede af overnatningsstedet

Scandic Europa

Billede af overnatningsstedet

Scandic Hotel Crown

Billede af overnatningsstedet

Clarion Hotel Post, Gothenburg

Billede af overnatningsstedet

Comfort Hotel Göteborg

Billede af overnatningsstedet

Hotell Heden

Billede af overnatningsstedet

Quality Hotel 11

Billede af overnatningsstedet

Hotel Riverton

Billede af overnatningsstedet

Gothia Towers & Upper House

Billede af overnatningsstedet

Hotel Pigalle

Billede af overnatningsstedet

Radisson Blu Scandinavia

Billede af overnatningsstedet

Hotel Opera

Billede af overnatningsstedet

Comfort Hotel Panorama

Billede af overnatningsstedet

Hotel Flora

Billede af overnatningsstedet

Elite Plaza Hotel Göteborg

Billede af overnatningsstedet

Radisson Blu Riverside Hotel, Gothenburg

Billede af overnatningsstedet

Hotel Poseidon

Billede af overnatningsstedet

Comfort Hotel City

Billede af overnatningsstedet

Hotel Royal

Billede af overnatningsstedet

Hotel Vanilla

Billede af overnatningsstedet

Avalon Hotel

Vælg din rute ...

Rejs til Gøteborg

Fra 689 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Find flere destinationer

 • Småland

  Hvis du cykler, vandrer, sejler i kano eller fisker, vil du forelske dig i Smålands natur, det er “det rigtige Sverige”.

 • Halland

  Smukke Halland på Sveriges vestkyst kan prale af en rig madkultur, fantastisk natur og endnu bedre golf!

 • Värmland

  Hvis du elsker spændingen ved eventyr i det fri eller naturens afslappende fred, finder du det i Värmland.

 • Sälen

  Sälen er et skisportsparadis og en fantastisk destination året rundt med smukke landskaber, søer og stier.

 • Stockholm

  Det er ikke så mærkeligt, at Stockholm kaldes “Skønhed på vandet” – det er en fantastisk og pulserende by med så meget at udforske!

 • Malmø

  En kystby med en strandstemning, museer at udforske, eklektisk shopping og en livlig kulturscene.

 • Åre

  Åre er kendt for sine fantastiske skipister, shopping, restauranter og barer og har en ægte storbystemning.

 • Kalmar

  Rejs gennem tiden i denne smukke historiske by.  Udforsk dens slot, brostensbelagte gader og hyggelige gamle bydel. 

 • Öland

  Sveriges sommer-ø-paradis! En anderledes destination, naturskøn og utroligt smuk.

 • Glasriket

  Der er så meget at se i Sveriges glasrige! Hjemsted for Kosta Boda, naturreservater, fredfyldte søer og skove. 

 • Skåne

  Lille i størrelsen, men med masser af charme. Skåne er et paradis for vandrere og dem, der elsker friluftslivet.

 • Dalsland

  'Sveriges søprovins' er perfekt til naturelskere med dens betagende landskab og afslappede stemning.

 • Västervik

  Sveriges bedste sommerby, der er proppet med attraktioner, lækker mad og kultur, er et særligt sted at besøge.

 • Højkysten

  Vend tilbage til naturen, når du besøger Højkysten, og oplev noget af Sveriges bedste friluftsliv og rustikke charme. 

 • Karlskrona

  Oplev en væld af historie og kulturarv, samt skærgårdens betagende naturlige skønhed. 

 • Idre Fjäll

  Fortryllende Idre Fjäll med sit smukke landskab, fantastiske skiløjper og vandrestier er en ideel feriedestination året rundt.

 • Liseberg

  Hos Liseberg venter eventyr, fælles glæder og mindeværdige oplevelser. 

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.