Højkysten

Et betagende eventyr!

 

Höga Kusten byder på en fantastisk udsigt ved alle sving på vejen og er Sveriges Højkyst. Uanset om du er på udkig efter en adrenalinfremkaldende ekspedition eller et mere afslappet vandreeventyr, finder du det plus meget mere.

 

Vend tilbage til naturen, når du besøger Højkysten, og oplev noget af Sveriges bedste friluftsliv. Med unikke miljøer hele vejen rundt er valget af aktiviteter uendeligt. Test dig selv på en af de mange vandre- og cykelstier. Hvis du nyder at klatre, kan du besøge Via Ferrata på Skuleberget eller udfordre dig selv på Ringkallen, som er et af Sveriges mest betagende klatreområder med nemme og avancerede ruter. Gå op ad Örsjöberget eller Örsjöklippan, og beløn dig selv med ikke kun fremragende klatring, men også med en 360-graders panoramaudsigt fra toppen.

 

Tag på eventyr gennem Skuleskogens Nationalpark, og udforsk forskellige landskaber fra skovområder til dybe dale og barske klipper, før du ser verden fra toppen af de storslåede bjergtoppe.

 

Højkysten er hjemsted for en rig kulturarv og kulturelle aktiviteter og er blevet et populært sted blandt kreative kunstnere. Nordingrå er særligt populær, og kunstnere, der bor i området, åbner enten permanent eller midlertidigt deres studier for besøgende. Hvis du rejser langs turistruten fra Hornöberget til Ullånger, vil du se det store udvalg af kunst. Tag til Mannaminnes permanente udstilling af værker af lokale kunstnere. Hvis du har lyst til en lidt mørkere oplevelse, kan du besøge Heksemuseet og lære om denne fascinerende periode. Museets bygning er også et dukketeatermuseum og udstiller dukker fra Raja Teaters forskellige forestillinger, der blev set af mange i to årtier.

 

Højkysten er den stejleste del af kysten langs Østersøen, og dens skærgård er noget af et syn. Er der nogen bedre måde at udforske det på end i båd? Sejl til Ulvön-øerne, som er Højkystens største turistattraktion. Den var engang Nordsveriges største fiskersamfund og er fyldt med fantastisk kulturarv. Trysunda kaldes Sveriges smukkeste landsby og ligger mellem bjerge og bakker. Udforsk kapellet fra 1600-tallet, fiskemuseet, og gå en tur langs stierne, der fører til de smukke svømmebugter.

 

Et af de mest populære museer i området er Mannaminne, og dette blev grundlagt af den svenske skulptør Anders Åberg og hans kone Barbro. Rejs gennem museet, og se en række udstillinger fra landbrug til sporvogne. Opdag historien bag Højkysten med et besøg til Naturum Hoga Kusten og lær, hvorfor den er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

 

Der er ingen mangel på lækker mad langs Højkysten med unikke smagsvarianter og retter, der er tilberedt med lokale produkter. Hvis du føler dig modig, hvorfor så ikke prøve surströmming (fermenteret sild)? Du vil enten elske eller hade det!

 

Besøg High Coast Distillery og nyd en guidet tur og lær, hvordan whisky fremstilles, før du indtager restauranten og whiskybaren, som åbner ud til et stort dækområde med udsigt over den smukke Ångermanälven-flod.

 

For en mere bæredygtig måde at udforske Højkysten på, kan du hoppe ombord på World Heritage-bussen. Bussen er en bekvem måde at udforske alt på, og kører flere gange om dagen mellem FriluftsByn, Naturum Visitor Centre ved foden af Skuleberget, Veåsand (Skuleberget Havscamping) og de sydlige og vestlige indgange til Skuleskogen Nationalpark. Du kan parkere din bil på parkeringspladsen gratis.

 

Fuld af rustik charme og eventyr, der passer til alle tempoer, besøg Højkysten og nyd livet fra et nyt perspektiv!

Et betagende eventyr!

 

Höga Kusten byder på en fantastisk udsigt ved alle sving på vejen og er Sveriges Højkyst. Uanset om du er på udkig efter en adrenalinfremkaldende ekspedition eller et mere afslappet vandreeventyr, finder du det plus meget...

Læs mere Læs mindre

Vælg din rute...

Nyd en rejse til Højkysten

Fra 689 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Vælg din rute...

Nyd en rejse til Højkysten

Fra 689 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Find flere destinationer

 • Småland

  Hvis du cykler, vandrer, sejler i kano eller fisker, vil du forelske dig i Smålands natur, det er “det rigtige Sverige”.

 • Halland

  Smukke Halland på Sveriges vestkyst kan prale af en rig madkultur, fantastisk natur og endnu bedre golf!

 • Värmland

  Hvis du elsker spændingen ved eventyr i det fri eller naturens afslappende fred, finder du det i Värmland.

 • Sälen

  Sälen er et skisportsparadis og en fantastisk destination året rundt med smukke landskaber, søer og stier.

 • Stockholm

  Det er ikke så mærkeligt, at Stockholm kaldes “Skønhed på vandet” – det er en fantastisk og pulserende by med så meget at udforske!

 • Malmø

  En kystby med en strandstemning, museer at udforske, eklektisk shopping og en livlig kulturscene.

 • Åre

  Åre er kendt for sine fantastiske skipister, shopping, restauranter og barer og har en ægte storbystemning.

 • Kalmar

  Rejs gennem tiden i denne smukke historiske by.  Udforsk dens slot, brostensbelagte gader og hyggelige gamle bydel. 

 • Öland

  Sveriges sommer-ø-paradis! En anderledes destination, naturskøn og utroligt smuk.

 • Glasriket

  Der er så meget at se i Sveriges glasrige! Hjemsted for Kosta Boda, naturreservater, fredfyldte søer og skove. 

 • Skåne

  Lille i størrelsen, men med masser af charme. Skåne er et paradis for vandrere og dem, der elsker friluftslivet.

 • Dalsland

  'Sveriges søprovins' er perfekt til naturelskere med dens betagende landskab og afslappede stemning.

 • Västervik

  Sveriges bedste sommerby, der er proppet med attraktioner, lækker mad og kultur, er et særligt sted at besøge.

 • Karlskrona

  Oplev en væld af historie og kulturarv, samt skærgårdens betagende naturlige skønhed. 

 • Gøteborg

  Byen er berømt for sine kanaler, grønne boulevarder, caféer og fantastiske shoppingmuligheder. Der venter dig et eventyr i Gøteborg!

 • Idre Fjäll

  Fortryllende Idre Fjäll med sit smukke landskab, fantastiske skiløjper og vandrestier er en ideel feriedestination året rundt.

 • Liseberg

  Hos Liseberg venter eventyr, fælles glæder og mindeværdige oplevelser. 

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.