Småland

“Det ægte Sverige” –  det officielle slogan i Småland-regionen i den sydøstlige del af Sverige, et sted rigt på kultur, spektakulære skove og søer, maleriske røde hytter og en stærk passion for lokale og økologisk producerede fødevarer.

 

Det er også fødestedet for IKEA og Astrid Lindgren, forfatteren til Pippi Langstrømpe. Det er kendt for at være et knudepunkt for innovation og kreativitet, og når du rejser til Småland, forstår du hvorfor.

 

Småland er idyllisk. En tur til Småland får dig til at forelske dig i den storslåede natur, fra cykling til vandreture, og kanosejlads til lystfiskeri. Ingen tur til Småland er komplet uden en tur langs de lange cykelstier, hvor du kan nyde en pause for at tage en bid mad på mange lækre spisesteder undervejs. Har du nogensinde haft lyst til at overnatte i en traditionel rød feriehytte? Småland er stedet at have det hyggeligt i en af de mange skønne hytter spredt ud over regionen. Glasriget (Glasriket) er et must-see – en lille gruppe af landsbyer mellem byerne Kalmar og Växjö, som siden 1742 har været centrum for landets verdensberømte glaspustermiljø. Gå  ikke glip af en tur til den lille by Älmhult, stedet hvor den første IKEA-butik blev grundlagt, og hvor saml-selv-møbler blev født – det er nu hjemsted for IKEA-museet.

 

Smålands byer byder på den perfekte harmoni mellem byliv, udendørs aktiviteter og tidløs kultur. En tur til Jönköping på bredden af Vättern – den næststørste sø i Sverige –  blander bylivet, afslapning på stranden og friluftslivet helt perfekt. Det er en god base at udforske fra. Kalmar er en kystby, rig på historie med sit slot fra 1500-tallet, der endda har en voldgrav. Der er mange gode restauranter, smukke butikker og dejlige caféer at nyde. Mens du er i Kalmar, må du ikke gå glip af en tur til øen Öland, hvor du kan opleve de fantastiske hvide sandstrande, og dens mange vandrestier -  Öland er et populært sted at rejse til om sommeren. Og endelig Växjö, som er blevet kaldt en  'lille metropol', der ligger i hjertet af Småland. Det er Växjös kulinariske scene, der virkelig skiller sig ud med flere restauranter opført i White Guide, Skandinaviens førende restaurantguide. Växjö blev engang også kåret til årets gastronomiske hovedstad!  Vi tror, du vil kunne lide det, du oplever her.

 

Småland – det er så svensk, som det bliver!

“Det ægte Sverige” –  det officielle slogan i Småland-regionen i den sydøstlige del af Sverige, et sted rigt på kultur, spektakulære skove og søer, maleriske røde hytter og en stærk passion for lokale og økologisk producerede fødevarer.

 

Det er...

Læs mere Læs mindre

Vælg din rute...

Rejs til Småland

Fra 689 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Vælg din rute...

Rejs til Småland

Fra 689 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Find flere destinationer

 • Halland

  Smukke Halland på Sveriges vestkyst kan prale af en rig madkultur, fantastisk natur og endnu bedre golf!

 • Värmland

  Hvis du elsker spændingen ved eventyr i det fri eller naturens afslappende fred, finder du det i Värmland.

 • Sälen

  Sälen er et skisportsparadis og en fantastisk destination året rundt med smukke landskaber, søer og stier.

 • Stockholm

  Det er ikke så mærkeligt, at Stockholm kaldes “Skønhed på vandet” – det er en fantastisk og pulserende by med så meget at udforske!

 • Malmø

  En kystby med en strandstemning, museer at udforske, eklektisk shopping og en livlig kulturscene.

 • Åre

  Åre er kendt for sine fantastiske skipister, shopping, restauranter og barer og har en ægte storbystemning.

 • Kalmar

  Rejs gennem tiden i denne smukke historiske by.  Udforsk dens slot, brostensbelagte gader og hyggelige gamle bydel. 

 • Öland

  Sveriges sommer-ø-paradis! En anderledes destination, naturskøn og utroligt smuk.

 • Glasriket

  Der er så meget at se i Sveriges glasrige! Hjemsted for Kosta Boda, naturreservater, fredfyldte søer og skove. 

 • Skåne

  Lille i størrelsen, men med masser af charme. Skåne er et paradis for vandrere og dem, der elsker friluftslivet.

 • Dalsland

  'Sveriges søprovins' er perfekt til naturelskere med dens betagende landskab og afslappede stemning.

 • Västervik

  Sveriges bedste sommerby, der er proppet med attraktioner, lækker mad og kultur, er et særligt sted at besøge.

 • Højkysten

  Vend tilbage til naturen, når du besøger Højkysten, og oplev noget af Sveriges bedste friluftsliv og rustikke charme. 

 • Karlskrona

  Oplev en væld af historie og kulturarv, samt skærgårdens betagende naturlige skønhed. 

 • Gøteborg

  Byen er berømt for sine kanaler, grønne boulevarder, caféer og fantastiske shoppingmuligheder. Der venter dig et eventyr i Gøteborg!

 • Idre Fjäll

  Fortryllende Idre Fjäll med sit smukke landskab, fantastiske skiløjper og vandrestier er en ideel feriedestination året rundt.

 • Liseberg

  Hos Liseberg venter eventyr, fælles glæder og mindeværdige oplevelser. 

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.