Dalsland

Tilbage til naturen

 

Lyst til at leve livet i et langsommere tempo, læne dig tilbage og nyde udsigten? Så er en rejse til Dalsland svaret. Denne provins i Sydsverige har store skove og søer, hvilket har givet Dalsland kaldenavnet “Sveriges søprovins”.

 

Stedet er perfekt til naturelskere eller dem, der ønsker at komme væk fra det travle liv. Rejs til Dalsland og opdag en afslappende natur fuld af vandrestier og søer. Udforsk nationalparken Tresticklan, rejs langs milevis af vildnis og søer og nyd freden og roen i området, der grænser op mod Norge.

 

Uanset hvilken type vandring du foretrækker, om det er langs skovsti eller på lidt mere udfordrende bakke, er en tur til pilgrimsruten Dalsland et absolut must. Stien er en varieret vandresti, der tager dig på tværs af hele Dalsland-provinsen, og da den er over 100 km lang vil du se både flade marker i syd og vild skov og bjerge mod nord.

 

Eller hvorfor ikke hoppe i en kano og udforske Dalsland fra vandet? Sejl langs Dalsland Nordmarken, også kendt som DANO, der er Dalslands søsystem og et af de mest populære kanoområder i Europa. Driv over den 100 meter dybe sø eller ro ned ad Dalsland-kanalen, og når du bliver tørstig, kan du bare drikke det klare vand! Så læn dig tilbage og nyd synet af den vilde skov, lyden af vand og naturlivets symbiose. Og når du bliver træt, er der hundredvis af campingpladser, så du vil aldrig være uden et sted at slå dig ned!

 

Hvert år rejser tusinder til Dalsland-kanalen for at se akvædukten i Håverud, der er en fantastisk blanding af vej, jernbane og sejlløb. Akvædukten i Håverud er unik og ulig andre akvædukter i verden, idet den er lavet af nittede stålplader, og både en jernbane og en vejbro passerer over akvædukten. 

 

Hvis du føler for at tage en pause fra campinglivet, kan du forkæle dig selv med et ophold på den maleriske herregård Baldersnäs Herrgård. Overnat i hovedbygningen, en af fløjene, annekset eller træk dig tilbage til de nyligt tilføjede hytter og vågn op til naturens lyde uden for dit åbne vindue. Nyd en tur i den frodige park, slap af i spaen, sænk dig ned i en varm jacuzzi eller et brændefyret boblebad, og sug udsigten over engene til dig. Når du bliver sulten efter en travl dag, kan du forkæle dig selv med et lækkert måltid i hotelrestauranten tilberedt med bæredygtige, ægte svenske produkter. 

 

Dalsland har ikke blot betagende natur at byde på, men også et væld af museer, du kan gå på opdagelse i, såsom Halmens Hus, der er et stråmuseum, og Dalslands Kontsmuseum, der udstiller samtidskunst. 

 

Et absolut must-do, når du besøger Dalsland, er en tur til Moose Ranch. At møde en elg, et dyr også kendt som "Kongen af skoven", er lidt af en oplevelse i Dalsland, og når du smutter en tur forbi elg-ranchen, kan du få kontakt med disse fascinerende dyr og se dem i deres naturlige omgivelser. 

 

Hos Stena Line siger vi "lagom", hvilket er svensk for helt rigtigt, og når du rejser til Dalsland, er alting helt rigtigt. For den opdagelsesrejsende, eventyreren eller den, der bare vil nyde livet i et langsommere tempo omringet af ro og skønhed, er en rejse til Dalsland-provinsen et must! 

Tilbage til naturen

 

Lyst til at leve livet i et langsommere tempo, læne dig tilbage og nyde udsigten? Så er en rejse til Dalsland svaret. Denne provins i Sydsverige har store skove og søer, hvilket har givet Dalsland kaldenavnet...

Læs mere Læs mindre

Vælg din rute...

Nyd en rejse til Dalsland

Fra 689 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Vælg din rute...

Nyd en rejse til Dalsland

Fra 689 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Find flere destinationer

 • Småland

  Hvis du cykler, vandrer, sejler i kano eller fisker, vil du forelske dig i Smålands natur, det er “det rigtige Sverige”.

 • Halland

  Smukke Halland på Sveriges vestkyst kan prale af en rig madkultur, fantastisk natur og endnu bedre golf!

 • Värmland

  Hvis du elsker spændingen ved eventyr i det fri eller naturens afslappende fred, finder du det i Värmland.

 • Sälen

  Sälen er et skisportsparadis og en fantastisk destination året rundt med smukke landskaber, søer og stier.

 • Stockholm

  Det er ikke så mærkeligt, at Stockholm kaldes “Skønhed på vandet” – det er en fantastisk og pulserende by med så meget at udforske!

 • Malmø

  En kystby med en strandstemning, museer at udforske, eklektisk shopping og en livlig kulturscene.

 • Åre

  Åre er kendt for sine fantastiske skipister, shopping, restauranter og barer og har en ægte storbystemning.

 • Kalmar

  Rejs gennem tiden i denne smukke historiske by.  Udforsk dens slot, brostensbelagte gader og hyggelige gamle bydel. 

 • Öland

  Sveriges sommer-ø-paradis! En anderledes destination, naturskøn og utroligt smuk.

 • Glasriket

  Der er så meget at se i Sveriges glasrige! Hjemsted for Kosta Boda, naturreservater, fredfyldte søer og skove. 

 • Skåne

  Lille i størrelsen, men med masser af charme. Skåne er et paradis for vandrere og dem, der elsker friluftslivet.

 • Västervik

  Sveriges bedste sommerby, der er proppet med attraktioner, lækker mad og kultur, er et særligt sted at besøge.

 • Højkysten

  Vend tilbage til naturen, når du besøger Højkysten, og oplev noget af Sveriges bedste friluftsliv og rustikke charme. 

 • Karlskrona

  Oplev en væld af historie og kulturarv, samt skærgårdens betagende naturlige skønhed. 

 • Gøteborg

  Byen er berømt for sine kanaler, grønne boulevarder, caféer og fantastiske shoppingmuligheder. Der venter dig et eventyr i Gøteborg!

 • Idre Fjäll

  Fortryllende Idre Fjäll med sit smukke landskab, fantastiske skiløjper og vandrestier er en ideel feriedestination året rundt.

 • Liseberg

  Hos Liseberg venter eventyr, fælles glæder og mindeværdige oplevelser. 

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.