Öland

Sveriges sommer-ø-paradis!

 

Kryds broen fra Kalmar i bilen eller tag færgen for gående passagerer til Öland, Sveriges næststørste ø og landets mindste provins. Den byder dog på stort set alt, hvad du skal bruge for at nyde en rigtig ferie væk fra det hele. Öland er virkelig en anderledes destination, helt naturlig og utroligt smuk.

 

Ö er det svenske ord for ø, og Öland oversættes til dansk som 'ø-land'. Det er et vildledende simpelt navn, der modsiger den betagende skønhed ved et sted, der er et sommerparadis for svenskere – ikke mindst den svenske kongefamilie, der her har deres sommerresidens, Solliden Palads, som du kan besøge mellem maj og september.

 

Udover mange lange sandstrande er denne tynde og for det meste flade ø kendt for sin flora og fauna - nogle af dem finder du ikke andre steder. Stora Alvaret, en kalkstensslette, som er hjemsted for sjældne orkideer, strækker sig over det sydlige Öland og betragtes som en uberørt naturskønhed. Der er landsbyer, marker og dyrkede græsgange, men hele området er udpeget som et UNESCO-verdensarvssted. Det er helt ulig noget andet sted på jorden.

 

På øens vestkyst ligger Borgholm Slot, ofte kaldet Skandinaviens smukkeste slotsruin. Slottets størrelse og skala er enormt imponerende, og dets historie er episk: Det har været hjemsted for alle fra konger og dronninger til fanger og vagter. I dag tiltrækker det mange besøgende, og der afholdes regelmæssigt rundture og arrangementer – du kan endda se en koncert her.  Hvis du kan lide en aktiv ferie, så følg de mange vandre- eller cykelstier: De er alle anlagt, så du kan følge dem, uanset din kondition, alder eller evner.

 

Men mere end noget andet er Öland et sted til at trække vejret. Luften her er frisk og ren, og øen er skabt til at gå eller cykle. Sæt tempoet ned, oplev naturen og nyd historien. Eller bare lyt til bølgerne, mens du slapper af på stranden med en picnic.

 

Den historiske by Borgholm har været et populært bade- og kursted siden slutningen af det 19. århundrede, da gæster kom fra hele Sverige med dampbåd for at nyde den friske luft. I dag kan du nyde synet af de storslåede palæer ved havet, friluftsbadene ved lystbådehavnen eller begive dig ud i skoven langs kysten. Du kan også vælge mellem hyggelige caféer og restauranter, de fleste forsynet af lokale landmænd og fødevareproducenter, eller gå på opdagelse i specialbutikkerne.

 

Det er muligt at opleve Öland på en dag, men vi anbefaler, at du bliver en lille smule længere. Øen tilbyder turister et stort udvalg af overnatningsmuligheder, fra hoteller med luksusstemning til bed & breakfast-indkvartering og camping, så den er perfekt til par eller familier.

Sveriges sommer-ø-paradis!

 

Kryds broen fra Kalmar i bilen eller tag færgen for gående passagerer til Öland, Sveriges næststørste ø og landets mindste provins. Den byder dog på stort set alt, hvad du skal bruge for at nyde en rigtig...

Læs mere Læs mindre

Vælg din rute...

Rejs til Öland

Fra 629 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Vælg din rute...

Rejs til Öland

Fra 629 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Find flere destinationer

 • Småland

  Hvis du cykler, vandrer, sejler i kano eller fisker, vil du forelske dig i Smålands natur, det er “det rigtige Sverige”.

 • Halland

  Smukke Halland på Sveriges vestkyst kan prale af en rig madkultur, fantastisk natur og endnu bedre golf!

 • Värmland

  Hvis du elsker spændingen ved eventyr i det fri eller naturens afslappende fred, finder du det i Värmland.

 • Sälen

  Sälen er et skisportsparadis og en fantastisk destination året rundt med smukke landskaber, søer og stier.

 • Stockholm

  Det er ikke så mærkeligt, at Stockholm kaldes “Skønhed på vandet” – det er en fantastisk og pulserende by med så meget at udforske!

 • Malmø

  En kystby med en strandstemning, museer at udforske, eklektisk shopping og en livlig kulturscene.

 • Åre

  Åre er kendt for sine fantastiske skipister, shopping, restauranter og barer og har en ægte storbystemning.

 • Kalmar

  Rejs gennem tiden i denne smukke historiske by.  Udforsk dens slot, brostensbelagte gader og hyggelige gamle bydel. 

 • Glasriket

  Der er så meget at se i Sveriges glasrige! Hjemsted for Kosta Boda, naturreservater, fredfyldte søer og skove. 

 • Skåne

  Lille i størrelsen, men med masser af charme. Skåne er et paradis for vandrere og dem, der elsker friluftslivet.

 • Dalsland

  'Sveriges søprovins' er perfekt til naturelskere med dens betagende landskab og afslappede stemning.

 • Västervik

  Sveriges bedste sommerby, der er proppet med attraktioner, lækker mad og kultur, er et særligt sted at besøge.

 • Højkysten

  Vend tilbage til naturen, når du besøger Højkysten, og oplev noget af Sveriges bedste friluftsliv og rustikke charme. 

 • Karlskrona

  Oplev en væld af historie og kulturarv, samt skærgårdens betagende naturlige skønhed. 

 • Gøteborg

  Byen er berømt for sine kanaler, grønne boulevarder, caféer og fantastiske shoppingmuligheder. Der venter dig et eventyr i Gøteborg!

 • Idre Fjäll

  Fortryllende Idre Fjäll med sit smukke landskab, fantastiske skiløjper og vandrestier er en ideel feriedestination året rundt.

 • Liseberg

  Hos Liseberg venter eventyr, fælles glæder og mindeværdige oplevelser. 

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.