Skåne

Lille i størrelsen, men med masser af naturlig charme.

 

Denne lille skandinaviske provins, den sydligste i Sverige, er et lille paradis, hvor der sker en masse. Den kaldes nogle gange Scania på engelsk og er et tilflugtssted for erfarne vandrere fra hele verden, som ikke kan få nok af den fantastiske natur. Heldigvis er meget af den kortlagt for dig …

 

På papir dækker Skåneleden-stien 1.300 km, seks delstier og 118 strækninger. I virkeligheden byder den på smukke strande, attraktive fiskerlandsbyer, tætte skove og megalitiske monumenter. Landskabet er varieret, og kulturen er rig, og du kan vælge at vandre en enkelt dag eller meget længere. Der er en masse at udforske, så det er måske en god idé at købe nogle lokale råvarer fra en af de mange gårdbutikker. Du kan også vælge din rute efter evne, og nogle er tilgængelige på cykel, hvilket gør det svenske landskab her åbent for alle. 

 

Stien Skåneleden er blot én af få spredt ud over Skåne og dets nationalparker. Du kan selv vælge terræn, fra Söderåsens frodige skove og dens 150 millioner år gamle højderyg til Stenshuvuds sandede heder og klippeveje, komplet med tre tinder. Skånes vestkyst er karakteriseret ved dramatiske klipper og klippefremspring.  

 

Uanset hvor du rejser hen, er det godt at vide, at Sverige er et paradis for vild camping, så du kan slå telt op stort set hvor som helst og virkelig slippe væk for en nat eller to. Hvis du foretrækker at have nogle bekvemmeligheder fra hjemmet, er der campingpladser med faciliteter såsom campinglejr, komposttoilet, brænde og skraldespande. Det hele er gratis.

 

Skåne byder selvfølgelig på et væld af overnatningsmuligheder for enhver smag og pengepung. Hvis camping ikke er noget for dig, kan du vælge et luksuriøst slot, et simpelt sommerhus, afslappende spahotel eller endda en gård – mange landmænd byder gæster velkommen til en anderledes slags oplevelse.  

 

Al den friske luft gør Skåne til det perfekte feriemål for familier, der kan lide at holde sig aktive. Derudover er der masser af attraktioner til at underholde børnene. De vil elske Skånes Djurpark, en zoologisk have, der er hjemsted for mere end 900 dyr og 100 forskellige arter. De fleste af disse er nordisk fauna af den nuttede slags, og du vil opdage et par stykker, du måske ikke kender, herunder Skånegås, Gute-får, Fjäll-kvæg og Jämtlandsged. Den zoologiske have er også et midlertidigt stop for forældreløse dyr fra hele verden, indtil de finder deres permanente hjem - så du ved aldrig, hvem du kan møde!

 

Fans af den skandinaviske Nordic Noir-thriller Broen vil allerede være bekendt med Øresundsbroen, broen som serien får sit navn fra. Den er synlig langs Skånes kystlinje - den bedste udsigt på land er fra udsigtspunktet ved Luftkastellet, eller du kan besøge Ribersborgs friluftsbad og sauna for en mere afslappende udsigt. Den bedste måde at opleve broen på er naturligvis ved at køre over. Du kan køre de 16 km på blot 20 minutter og køre de sidste 4 km gennem verdens længste undervandstunnel fra den menneskeskabte ø, Peberholmen.   

 

Broen forbinder Malmø med København, og de to byer siges at have mere til fælles, end Skåne har med resten af Sverige. Du bliver nødt til at besøge byen for at finde ud af mere om den fælles historie og opdage, hvordan Malmø er udpræget svensk, men dog med en lille snert af danskhed...

Lille i størrelsen, men med masser af naturlig charme.

 

Denne lille skandinaviske provins, den sydligste i Sverige, er et lille paradis, hvor der sker en masse. Den kaldes nogle gange Scania på engelsk og er et tilflugtssted for erfarne...

Læs mere Læs mindre

Vælg din rute...

Rejs til Skåne

Fra 396 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Vælg din rute...

Rejs til Skåne

Fra 396 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Find flere destinationer

 • Småland

  Hvis du cykler, vandrer, sejler i kano eller fisker, vil du forelske dig i Smålands natur, det er “det rigtige Sverige”.

 • Halland

  Smukke Halland på Sveriges vestkyst kan prale af en rig madkultur, fantastisk natur og endnu bedre golf!

 • Värmland

  Hvis du elsker spændingen ved eventyr i det fri eller naturens afslappende fred, finder du det i Värmland.

 • Sälen

  Sälen er et skisportsparadis og en fantastisk destination året rundt med smukke landskaber, søer og stier.

 • Stockholm

  Det er ikke så mærkeligt, at Stockholm kaldes “Skønhed på vandet” – det er en fantastisk og pulserende by med så meget at udforske!

 • Malmø

  En kystby med en strandstemning, museer at udforske, eklektisk shopping og en livlig kulturscene.

 • Åre

  Åre er kendt for sine fantastiske skipister, shopping, restauranter og barer og har en ægte storbystemning.

 • Kalmar

  Rejs gennem tiden i denne smukke historiske by.  Udforsk dens slot, brostensbelagte gader og hyggelige gamle bydel. 

 • Öland

  Sveriges sommer-ø-paradis! En anderledes destination, naturskøn og utroligt smuk.

 • Glasriket

  Der er så meget at se i Sveriges glasrige! Hjemsted for Kosta Boda, naturreservater, fredfyldte søer og skove. 

 • Dalsland

  'Sveriges søprovins' er perfekt til naturelskere med dens betagende landskab og afslappede stemning.

 • Västervik

  Sveriges bedste sommerby, der er proppet med attraktioner, lækker mad og kultur, er et særligt sted at besøge.

 • Højkysten

  Vend tilbage til naturen, når du besøger Højkysten, og oplev noget af Sveriges bedste friluftsliv og rustikke charme. 

 • Karlskrona

  Oplev en væld af historie og kulturarv, samt skærgårdens betagende naturlige skønhed. 

 • Gøteborg

  Byen er berømt for sine kanaler, grønne boulevarder, caféer og fantastiske shoppingmuligheder. Der venter dig et eventyr i Gøteborg!

 • Idre Fjäll

  Fortryllende Idre Fjäll med sit smukke landskab, fantastiske skiløjper og vandrestier er en ideel feriedestination året rundt.

 • Liseberg

  Hos Liseberg venter eventyr, fælles glæder og mindeværdige oplevelser. 

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.