Hvilke identifikationsdokumenter skal jeg rejse med?

Den identifikation, du har brug for, vil variere fra land til land og afhænge af din nationalitet. Det er dit ansvar at sikre, at du har al dokumentation, der er nødvendig for at overholde kravene for indrejse, told, sundhed og andre relevante regler. Hvis du ikke fremlægger den korrekte dokumentation, kan det resultere i, at du får en bøde, som du er ansvarlig for.

 

Nødvendige Identifikationsdokumenter for at rejse

Rejser mellem Sverige og Danmark: Gyldigt pas med MRZ-kode*  eller et nationalt identifikationskor. For rejsende fra lande uden for EU/EØS er et pas med MRZ-kode det eneste gyldige identifikationsdokument, også for børn.

Rejser mellem Sverige, Tyskland, Polen og Letland: Gyldigt pas med MRZ-kode* eller et nationalt identifikationskort i henhold til EU-standard med MRZ-kode.

Køretøjstransport mellem Sverige, Polen og Letland: Når du rejser med køretøj, skal et gyldigt teknisk pas (original) for køretøjet (vehicle technical passport) fremvises ved check-in. Hvis en anhænger også er reserveret, skal det tekniske pas (original) for anhængeren også fremvises.

Rejser mellem England og Holland: Gyldigt pas med MRZ-kode*. Andre pasindehavere bør tjekke med den relevante ambassade angående pas- og visumkrav.

Rejser mellem Storbritannien og Irland: Britiske og irske statsborgere, der rejser mellem Storbritannien og Irland, behøver ikke at fremvise pas for at rejse, men rådes til at medbringe følgende former for ID: Et gyldigt pas med MRZ-kode*, kørekort med billede, fødselsattest, EU-ID-kort med MRZ-kode**, nationalt legitimationskort***, internationalt studiekort, sundhedsforsikring/sygesikringskort med billede, bus-/togkort med billede eller arbejds-ID-kort.

Rejser mellem Irland og Frankrig: Gyldigt pas med MRZ-kode* eller EU-ID-kort med MRZ-kode**. Andre pasindehavere bør tjekke med den relevante ambassade angående pas- og visumkrav.

 

* Pas gyldigt i mindst 3 måneder.

** "Machine Readable Zone" (MRZ) er en kode tilføjet til siden med personoplysninger i et identitetsdokument. Det består normalt af 1-3 linjer af bogstaver og tal, som indeholder dokumentindehaverens personlige oplysninger.

*** Udstedt af et EU-medlemsland.

 

Bemærk venligst: Identifikation i digital form er ikke gyldig som identifikation, når du rejser med Stena Line.

Passagerer under 18 år, der rejser uden forældre/juridisk værge, skal fremvise en udfyldt og udskrevet fuldmagt samt gyldigt ID. Fuldmagten kan downloades på dansk eller engelsk.

 

Rejsedokumenter for passagerer på ruter mellem Sverige og Danmark

 

For passagerer fra EU/EØS kan et gyldigt pas med MRZ-kode eller et nationalt ID-kort i henhold til EU-standard med en MRZ-kode og/eller chip udstedt af en national myndighed inden for EU/EØS anvendes. Nordiske statsborgere kan også bruge et kørekort udstedt i et nordisk land.

 

Dette gælder for alle passagerer, men børn under 18 år, der rejser med forældre/juridisk værge, er en undtagelse og kan rejse på forældre/juridisk værge ID.

 

Bemærk venligst:

  • ID i digital form er ikke gyldig til identifikation på rejser med Stena Line.
  • Passagerer under 18 år som rejser uden forældre/juridisk værge skal kunne fremvise en udfyldt og printet fuldmagt samt gyldig ID. Fuldmagten kan hentes på dansk eller engelsk.

 

For passagerer fra lande uden for EU/EØS er et pas med MRZ-kode det eneste gyldige ID-dokument, også for børn.

 

Rejsedokumenter for passagerer på ruter mellem Sverige, Tyskland, Polen og Letland

 

På Stena Line-ruter mellem Tyskland og Sverige, Polen og Sverige, Letland og Sverige og Tyskland og Letland kan et gyldigt pas med MRZ-kode eller et nationalt ID-kort i henhold til EU-standard med en MRZ-kode og/eller chip udstedt af en national myndighed inden for EU/EØS anvendes. Dette gælder for alle passagerer, inklusive børn. 

 

Passet eller ID-kortet skal fremvises ved tjek-ind. Hvis du ikke har et gyldigt pas eller ID-kort, får du ikke tilladelse til at rejse. 

 

Rejsedokumenter for køretøjer på ruter mellem Sverige, Polen og Letland

 

Når du rejser med et køretøj, skal køretøjets originale tekniske pas (vehicle technical passport) fremvises ved tjek-ind. Hvis en anhænger er med i reservationen, skal også anhængerens tekniske pas (original) fremvises.

 

Rejsedokumenter for passagerer på ruter mellem Storbritannien og Irland

 

Britiske og irske statsborgere, der rejser på vores ruter mellem Storbritannien og Irland, har ikke brug for et pas for at rejse til Storbritannien eller Irland men rådes til at medbringe en form for ID. Et gyldigt pas eller irsk Passport Card, kørekort med billede, internationalt studiekort, legitimationskort med billede udstedt af myndighederne, sundhedsforsikring/sygesikringskort med billede, bus-/togkort med billede eller arbejds-ID-kort med billede er normalt tilstrækkeligt. En fødselsattest vil give tilstrækkeligt bevis på børns identitet (17 år og derunder uden billed-ID) til at rejse på vores overfarter. Ikke-britiske/irske statsborgere skal have et gyldigt pas og visum, hvor det er relevant. Du bedes forhøre dig om visumkrav hos den relevante ambassade, før du rejser.

 

Passagerer, der ankommer til vores havne i Storbritannien eller Irland uden et gyldigt identitetsbevis, må ikke rejse ind i Storbritannien eller Irland.

 

Rejsedokumenter for passagerer på ruter mellem Irland og Frankrig

 

Britiske statsborgere, der rejser til/fra det kontinentale Europa, skal medbringe et gyldigt pas. Husk, at navnet i passet skal stemme overens med navnet i reservationen – ellers er det ikke sikkert, at du kan rejse, og din forsikring kan være ugyldig.

 

Et pas for alle britiske statsborgere (inklusive børn og spædbørn), der er gyldigt i tre måneder efter den foreslåede hjemkomst, kræves for alle rejser til det kontinentale Europa. Vi forbeholder os retten til at kontrollere og registrere oplysninger om sådan dokumentation og nægte dig tilladelse til at gå ombord, hvis dokumentationen ikke fremvises til vores tilfredsstillelse. Du vil blive bedt om at betale os fuldt ud for alle bøder, hjemsendelse eller andre rejseomkostninger, tilbageholdelsesomkostninger og alle dertil knyttede udgifter, som vi måtte pådrage os på grund af din manglende fremlæggelse af sådan dokumentation til de relevante myndigheder.

Det er vigtigt at have dit pas lige ved hånden til mulig kontrol, når du tjekker ind, går ombord på skibet, ved landgang fra skibet, og når du ankommer til et land.

 

EU-borgere i besiddelse af et officielt anerkendt EU-ID-kort kan bruge dette eller et gyldigt pas med MRZ-kode, når de rejser mellem Irland og Frankrig. I nogle tilfælde kan det også være nødvendigt med visum. Husk, at navnet i dit pas/på dit EU-ID-kort skal stemme overens med navnet i reservationen – ellers er det ikke sikkert, at du kan rejse, og din forsikring kan være ugyldig. 

Et pas/EU-ID-kort for alle EU-borgere (inklusive børn og spædbørn), der er gyldigt efter hjemkomst, er påkrævet for alle rejser til/fra Frankrig.

 

Andre pasindehavere bør kontakte den relevante ambassade vedrørende pas- og visumkrav.

 

Rejsedokumenter for passagerer på ruter mellem England og Holland

 

Alle EU-borgere (inklusive børn og spædbørn), der rejser til/fra England, skal have et gyldigt pas, der er gyldigt efter hjemkomstdatoen.

Alle britiske statsborgere (inklusive børn og spædbørn), der rejser til/fra Holland, skal have et gyldigt pas, der er gyldigt i 3 måneder efter hjemkomstdatoen.

Andre pasindehavere bør kontakte den relevante ambassade vedrørende pas- og visumkrav.

 

Ovenstående regler er Stena Lines generelle regler for rejser med vores færger.