Bemærk venligst

Bliv informeret, før du tager afsted. Få mere at vide om alle de seneste rejseråd samt adgangs- og testkrav for det sted, du rejser til

Hvilken ID skal jeg rejse med?

Den identifikation, du har brug for, vil variere fra land til land og afhængigt af din nationalitet. Det er dit ansvar at sikre, at du har al dokumentation, der er nødvendig for at overholde kravene for immigration, told, sundhed og andre relevante regler. Hvis du ikke fremlægger den korrekte dokumentation, kan det resultere i, at du får en bøde, som du er ansvarlig for.

 

PASSAGERREJSEDOKUMENTER PÅ RUTER MELLEM STORBRITANNIEN OG IRLAND

 

Britiske eller irske statsborgere, der rejser på vores irske søruter, har ikke brug for et pas for at rejse til Storbritannien eller Irland, men rådes til at medbringe en form for ID. Et gyldigt pas, kørekort med billede, internationalt studiekort, regeringsudstedt ID-kort, sundhedsforsikring/sygesikringskort, bus-/togkort med billede eller EU-borgeridentitetskort er normalt tilstrækkeligt. En fødselsattest vil give tilstrækkeligt bevis på identitet for børn (17 år og derunder uden billede-ID) til at rejse på vores overfarter.

 

PASSAGERREJSEDOKUMENTER PÅ RUTER TIL OG FRA FRANKRIG OG HOLLAND

 

Britiske statsborgere, der rejser til Kontinentaleuropa, skal medbringe et gyldigt pas. Husk, at navnet på dit pas skal stemme overens med navnet på din reservation, ellers kan du muligvis ikke rejse, og din forsikring kan være ugyldig. 

 

Et pas til alle passagerer (inklusive børn og spædbørn), der er gyldigt efter hjemkomst, er påkrævet for alle rejser til Kontinentaleuropa. Vi forbeholder os retten til at kontrollere og registrere oplysninger om sådan dokumentation og nægte dig tilladelse til at gå ombord, hvis dokumentationen ikke fremvises til vores tilfredshed. Du vil blive pålagt at tilbagebetale os fuldt ud alle bøder, hjemsendelse eller andre rejseomkostninger, tilbageholdelsesomkostninger og alle dertil knyttede udgifter, som vi måtte bære eller afholde på grund af din manglende fremlæggelse af sådan dokumentation til de relevante myndigheder.

 

Det er vigtigt at have dit pas lige ved hånden for mulig kontrol, når du tjekker ind, går ombord på færgen, ved landgang fra færgen og når du ankommer til et land.

 

EU-borgere i besiddelse af et officielt anerkendt europæisk ID-kort eller et gyldigt pas med MRZ-kode kan bruge dette, når de rejser til/fra Frankrig og Holland. I nogle tilfælde kan det også være nødvendigt med visum. Husk, at navnet på dit pas/EU-ID-kort skal stemme overens med navnet på din reservation, ellers kan du muligvis ikke rejse, og din forsikring kan være ugyldig. 

 

Et pas/EU-ID-kort for alle passagerer (inklusive børn og spædbørn), der er gyldigt efter hjemkomst, er påkrævet for alle rejser til/fra Frankrig og Holland.

 

Andre pasindehavere bør kontakte den relevante ambassade vedrørende pas- og visumkrav.

 

PASSAGERREJSEDOKUMENTER PÅ RUTER MELLEM SVERIGE OG DANMARK

 

For rejsende fra EU/EØS kan der anvendes et gyldigt pas med MRZ-kode eller et nationalt id-legitimationskort i EU-standard med MRZ-kode og/eller chip, udstedt af national myndighed i EU/EØS. Nordiske borgere kan også bruge et kørekort udstedt i et nordisk land.

 

For rejsende fra lande uden for EU/EØS er det eneste gyldige dokument et pas med MRZ-kode.

 

Dette gælder for alle passagerer, men børn under 16 år, der rejser med forældre, er en undtagelse og kan rejse med deres forældres ID.

 

OBS!

  • Norsk bankkort er ikke gyldig som ID når man rejser med Stena Lines færger
  • Elektroniske kørekort gælder ikke som gyldig ID når man rejser med Stena Lines færger

 

PASSAGERREJSEDOKUMENTER PÅ RUTER MELLEM SVERIGE, TYSKLAND, POLEN OG LETLAND

 

På Stena Lines ruter mellem Tyskland & Sverige, Polen & Sverige, Letland & Sverige og Tyskland & Letland kræves et gyldigt pas med MRZ-kode. Dette gælder for alle rejsende, også børn.

 

Passet skal fremvises ved tjek-ind. Hvis du ikke har et gyldigt pas, har du ikke tilladelse til at rejse. 

 

KØRETØJSREJSEDOKUMENTER PÅ RUTER MELLEM SVERIGE, TYSKLAND, POLEN OG LETLAND

 

Når du rejser med et køretøj, skal et gyldigt køretøjsteknisk pas (original) fremvises ved tjek-ind. Hvis en anhænger er reserveret i reservationen, skal det tekniske pas (original) også fremvises for anhængeren.

 

Ovenstående regler er Stena Lines generelle regler for rejser med vores færger.

Contact frequently asked question icon

Relaterede spørgsmål