Hvilken ID skal jeg rejse med?

Den identifikation, du har brug for, vil variere fra land til land og afhænge af din nationalitet. Det er dit ansvar at sikre, at du har al dokumentation, der er nødvendig for at overholde kravene for immigration, told, sundhed og andre relevante regler. Hvis du ikke fremlægger den korrekte dokumentation, kan det resultere i, at du får en bøde, som du er ansvarlig for.

 

REJSEDOKUMENTER FOR PASSAGERER PÅ RUTER MELLEM STORBRITANNIEN OG IRLAND

 

Britiske og irske statsborgere, der rejser på vores ruter mellem Storbritannien og Irland har ikke brug for et pas for at rejse til Storbritannien eller Irland, men rådes til at medbringe en form for ID. Et gyldigt pas eller irsk paskort, kørekort med billede, internationalt studiekort, regeringsudstedt ID-kort med billede, sundhedsforsikring/sygesikringskort med billede, bus-/togkort med billede eller arbejds-ID-kort med billede er normalt tilstrækkeligt. En fødselsattest vil give tilstrækkeligt bevis på identitet for børn (17 år og derunder uden billede-ID) til at rejse på vores overfarter. Ikke-britiske/irske statsborgere skal have et gyldigt pas og visum, hvor det er relevant. Du bedes forhøre dig om visumkrav hos den relevante ambassade, før du rejser.

 

Passagerer, der ankommer til vores havne i Storbritannien eller Irland uden et gyldigt identitetsbevis, må ikke rejse ind i Storbritannien eller Irland.

 

REJSEDOKUMENTER FOR PASSAGERER PÅ RUTER TIL OG FRA FRANKRIG OG HOLLAND

 

Britiske statsborgere, der rejser til/fra det europæiske fastland, skal medbringe et gyldigt pas. Husk, at navnet i passet skal stemme overens med navnet i reservationen, ellers kan du muligvis ikke rejse, og din forsikring kan være ugyldig. 

Et pas til alle passagerer (inklusive børn og spædbørn), der er gyldigt efter hjemkomst, er påkrævet for alle rejser til Kontinentaleuropa. Vi forbeholder os retten til at kontrollere og registrere oplysninger om sådan dokumentation og nægte dig tilladelse til at gå ombord, hvis dokumentationen ikke fremvises til vores tilfredshed. Du vil blive pålagt at tilbagebetale os fuldt ud alle bøder, hjemsendelse eller andre rejseomkostninger, tilbageholdelsesomkostninger og alle dertil knyttede udgifter, som vi måtte bære eller afholde på grund af din manglende fremlæggelse af sådan dokumentation til de relevante myndigheder.

Det er vigtigt at have dit pas lige ved hånden for mulig kontrol, når du tjekker ind, går ombord på færgen, ved landgang fra færgen og når du ankommer til et land.

 

EU-borgere i besiddelse af et officielt anerkendt europæisk ID-kort kan bruge dette eller et gyldigt pas med MRZ-kode, når de rejser til/fra Frankrig. I nogle tilfælde kan det også være nødvendigt med visum. Husk, at navnet på dit pas/EU-ID-kort skal stemme overens med navnet i din reservation, ellers kan du muligvis ikke rejse, og din forsikring kan være ugyldig. 

Et pas/EU-ID-kort for alle passagerer (inklusive børn og spædbørn), der er gyldigt efter hjemkomst, er påkrævet for alle rejser til/fra Frankrig.

 

Andre pasindehavere bør kontakte den relevante ambassade vedrørende pas- og visumkrav.

 

REJSEDOKUMENTER FOR PASSAGERER PÅ RUTER MELLEM SVERIGE OG DANMARK

 

For passagerer fra EU/EØS kan et gyldigt pas med MRZ-kode eller et nationalt ID-kort i henhold til EU-standard med en MRZ-kode og/eller chip, udstedt af en national myndighed inden for EU/EØS, anvendes. Nordiske statsborgere kan også bruge et kørekort udstedt i et nordisk land.

 

Dette gælder for alle passagerer, men børn under 18 år, der rejser med en værge, er en undtagelse og kan rejse på deres værges ID.

 

Bemærk venligst:

  • Norske betalingskort er ikke en gyldig form for identifikation, når der rejses med Stena Line.
  • Digitale kørekort er ikke en gyldig form for identifikation, når der rejses med Stena Line.

 

For passagerer fra lande uden for EU/EØS er et pas med MRZ-kode det eneste gyldige ID-dokument, også for børn.

 

REJSEDOKUMENTER FOR PASSAGERER PÅ RUTER MELLEM SVERIGE, TYSKLAND, POLEN og LETLAND

 

På Stena Line-ruter mellem Tyskland og Sverige, Polen og Sverige, Letland og Sverige og Tyskland og Letland kan der anvendes et gyldigt pas med MRZ-kode eller et nationalt ID-kort i henhold til EU-standard med en MRZ-kode og/eller chip, udstedt af en national myndighed inden for EU/EØS. Dette gælder for alle passagerer, inklusive børn. 

 

Passet eller ID-kortet skal fremvises ved tjek-ind. Hvis du ikke har et gyldigt pas eller ID-kort, får du ikke tilladelse til at rejse. 

 

REJSEDOKUMENTER FOR KØRETØJER PÅ RUTER MELLEM SVERIGE, POLEN og LETLAND

 

Når du rejser med et køretøj, skal et gyldigt køretøjsteknisk pas (original) fremvises ved tjek-ind. Hvis en anhænger er reserveret i reservationen, skal det tekniske pas (original) også fremvises for anhængeren.

 

Ovenstående regler er Stena Lines generelle regler for rejser med vores færger.