Må jeg medbringe mit kæledyr?

Selvfølgelig! Efterlad ikke din firbenede ven – den er en del af familien! Tag dem med, så de kan dele oplevelserne og nyde de sjove stunder. På Stena Line er kæledyr velkomne, og du kan reservere en plads til din følgesvend i en kennel (vi anbefaler, at du reserverer på forhånd for at sikre en plads i kennelen), tage den med ombord (der er nogle regler vedrørende dette) eller lade den blive i bilen (på visse ruter er dette ikke muligt, og vi henviser til oplysningerne på din specifikke rute).  Nogle af vores færger har kæledyrsvenlige kahytter, som også kan reserveres på forhånd.

____________________________________________________________________________

 

Hvad hvis jeg rejser med en servicehund?

 

Servicehunde er velkomne i alle områder af vores havne og på vores skibe og rejser gratis med.  De har fuld adgang til passagerdækkene på alle Stena Line-ruter og -skibe. Alle servicehunde skal have den nødvendige dokumentation ved tjek-ind i havnen og altid bære de korrekte seler og jakker under rejsen. Der henvises til specifikke regler for servicehunde på ruter på Det Irske Hav.

____________________________________________________________________________

 

Hvilke vaccinationer skal mit kæledyr have modtaget?

 

Hvis du rejser til Storbritannien og Europa, skal kæledyr have dokumentation for, at de har fået de essentielle vaccinationer. Bemærk, at det er dit ansvar at levere alle nødvendige dokumenter og sørge for alle forberedelser, heriblandt karantæne, hvor denne er nødvendig, for at imødekomme alle lovkrav.

 

Hunde skal have modtaget behandling mod bændelorm mindst 24-120 timer før tjek-ind på rejser til Storbritannien fra Europas fastland. Det europæiske kæledyrspas skal oplyse tidspunktet og datoen for behandlingen.  Indbyggere i Nordirland bedes besøge https://www.daera-ni.gov.uk/articles/travelling-pets for at få flere oplysninger, selvom der ikke er noget krav om kæledyrspas. Desuden er der, indtil andet meddeles, ikke rutinemæssig kontrol af ikke-kommerciel færden af kæledyr mellem Nordirland og Storbritannien.

 

Kæledyr skal vaccineres mod rabies.  Først skal du sikre dig, at dit kæledyr har en mikrochip. Ellers vil vaccinationen ikke tælle.  Hunden skal være mindst 12 uger gammel før vaccinationen, og vaccinationen skal være gyldig på rejsetidspunktet.  Du skal vente 21 dage fra datoen, hvor rabiesvaccinationen gives, før du rejser.

____________________________________________________________________________

 

Har mit kæledyr brug for et kæledyrspas?

 

For kæledyrsrejser med hunde, katte og ildere gælder betingelserne for det europæiske kæledyrspas. Det europæiske kæledyrspas eller et EU-dyresundhedscertifikat erstatter alle pas eller andre dokumenter, der tidligere har været brugt ved kæledyrsrejser i Europa, herunder PETS-dokumentet. Det europæiske kæledyrspas kan erhverves hos enhver autoriseret dyrlæge, efter en mikrochip er givet, og en vellykket blodprøve er foretaget.

 

Fra 1. januar 2021 er britiske EU-kæledyrspas, der er udstedt i Storbritannien eller Nordirland frem til 31. december 2020, ikke længere gyldige. Som en midlertidig foranstaltning kan kæledyrsejere fra Nordirland kontakte deres private dyrlæge, som vil opdatere deres kæledyrspas for at tillade rejse. En ny type britiske (nordirske) EU-kæledyrspas vil med tiden blive distribueret i veterinærpraksisser og gælde i EU.


Brexit-råd: Fra 1. januar 2021 er reglerne for rejser med din hund, kat eller ilder fra Storbritannien til EU blevet ændret. Flere detaljer er tilgængelige på GOV.UK.

 

Bemærk, at det er dit ansvar at levere alle nødvendige dokumenter og sørge for alle forberedelser, heriblandt karantæne, hvor denne er nødvendig, for at imødekomme alle lovkrav.

____________________________________________________________________________

 

Hvilke papirer har mit kæledyr brug for?

 

Ifølge EU’s regler for rejser med kæledyr skal alle hunde, katte og ildere, der bevæger sig mellem EU-medlemsstaterne, opfylde de samme regler for dyresundhed. Alle kæledyr, der rejser mellem Irland og Storbritannien, Storbritannien og Kontinentaleuropa og i hele Europa, skal have mikrochip og et kæledyrspas. Du kan finde flere oplysninger om de ændringer for kæledyrsrejser, der blev implementeret den 29. december 2014, ved at klikke på følgende link – EU Pet Travel Scheme.

 

Bemærk, at det er dit ansvar at levere alle nødvendige dokumenter og sørge for alle forberedelser, heriblandt karantæne, hvor denne er nødvendig, for at imødekomme alle lovkrav.

____________________________________________________________________________

 

Skal mit kæledyr have mikrochip?

 

Alle kæledyr, der rejser mellem Irland og Storbritannien eller Kontinentaleuropa og mellem Storbritannien og Kontinentaleuropa, skal have mikrochip og et kæledyrspas. Dit kæledyr skal være udstyret med en godkendt elektronisk transponder (mikrochip) til identifikation af en autoriseret dyrlæge. Flere organisationer håndterer registreringen af elektroniske kæledyrsidentifikationsnumre. Denne registrering kan også være nyttig, når man henter et kæledyr, der er løbet væk. 

 

Bemærk, at det er dit ansvar at levere alle nødvendige dokumenter og sørge for alle forberedelser, heriblandt karantæne, hvor denne er nødvendig, for at imødekomme alle lovkrav.

____________________________________________________________________________

 

Hvad er reglerne for at rejse med kæledyr efter Brexit?

 

Fra 1. januar 2021 er reglerne ændret for rejser med din hund, kat eller ilder fra Storbritannien til EU (herunder kæledyr, der vender tilbage til Irland fra Storbritannien). Besøg nedenstående links for at få flere detaljer.

Rejser med kæledyr fra Storbritannien til EU >>

Rejser med kæledyr mellem Storbritannien og Nordirland >>

Rejser med kæledyr fra Irland til Storbritannien >>

___________________________________________________________________________

 

Må jeg se til mit kæledyr under overfarten, hvis jeg lader det blive i min bil?

 

Dette kan være tilladt men afhænger af, hvilken færge du rejser med, og kan ikke garanteres.  Tal med vores hold på reservationstidspunktet for at få yderligere oplysninger.

____________________________________________________________________________

 

Hvad hvis jeg rejser med mere end fem kæledyr?

 

Fra den 29. december 2014 fører ændringerne af EU’s regler for rejser med kæledyr til yderligere regler for køretøjer, der transporterer mere end fem kæledyr. For at få flere oplysninger henvises der til følgende link – EU Pet Travel Scheme.

 

Hvis du rejser med seks eller flere kæledyr med det formål at deltage i en konkurrence eller et show, skal du udfylde en erklæring for at blive fritaget fra erklæringen om kommerciel færden. Du skal booke via vores kontaktcenter med bevis på konkurrencen eller showet og derefter fremvise fritagelseserklæringen ved tjek-ind. 

 

Hvis du rejser med seks eller flere kæledyr og ikke rejser til en konkurrence eller et show, skal du booke via vores fragtafdeling og levere alle nødvendige papirer til kommerciel fragt af dyr.

 

Bemærk: Det er ikke muligt at rejse med seks eller flere kæledyr på ruten Harwich – Hoek van Holland.

 

Brugbare links (UK)

 

Fritagelsesformularer

Rejser med kæledyr fra Nordirland

Kommerciel fragt af kæledyr fra Nordirland 

Den britiske regerings retningslinjer for eksport af levende dyr

____________________________________________________________________________

 

Jeg rejser med heste. Kan jeg reservere online?

 

Hesteanhængere med en længde på op til 12 m kan reserveres online på vores ruter Belfast – Cairnryan og Belfast – Liverpool, på ruter mellem Sverige og Danmark samt på ruter mellem Sverige og Tyskland. På disse ruter skal køretøjer med en længde på over 12 m reserveres via vores fragtafdeling. Hesteanhængere med en længde på under 14 m kan reserveres på rejser mellem Sverige og Polen. Reservationen bedes foretages via Stena Line Freight på alle andre ruter.

 

____________________________________________________________________________

 

Når du rejser med dit kæledyr på ruten Cairnryan – Belfast

 

Kæledyr rejser gratis med i køretøjer, i vores kenneler og i sikre transporttasker/-kasser til kæledyr (maks. størrelse: 80 cm x 52 cm x 52 cm), men deres rejse skal forudbestilles (med undtagelse af servicedyr). Dette kan gøres på trinnet “Stena Plus og tilvalg” under reservationsprocessen.

 

Vores kenneler ombord er velegnede til husdyr såsom katte og hunde. Hvis du medbringer kvæg eller eksotiske, farlige eller større dyr, skal du kontakte kundeservice forud for reservationen for at fastslå egnetheden af faciliteterne ombord til sikker transport af dyret/kæledyret.

 

Med bil

Kenneler kan forudbestilles uden ekstra gebyr, eller hvis du foretrækker det, kan dit kæledyr blive i køretøjet eller i en sikker transporttaske/-kasse til kæledyr (maksimal størrelse 80 cm x 52 cm x 52 cm) under hele overfarten. 

 

Stena Superfast VII og Stena Superfast VIII har et dedikeret kæledyrsområde, hvor små katte og hunde kan rejse med, når de ledsages af deres ejere, hvis de er sikret i en lille transporttaske/-kasse (maks. størrelse 80 cm x 52 cm x 52 cm) under hele overfarten. Kæledyr skal forblive i deres transporttaske/-kasse under hele overfarten og har ikke adgang til andre passagerområder. Kæledyrs ophold i det dedikerede kæledyrsområde skal forudbestilles. Katte eller hunde, hvis rejse ikke er forudbestilt, eller som er for store til den dertil beregnede lille transporttaske/-kasse, har ikke adgang til det dedikerede kæledyrsområde ombord. Når et andet skib sejler på ruten, vil ingen kæledyr være tilladt i passagerområderne.

 

Gående passagerer, som ikke bruger det dedikerede kæledyrsområde, kan reservere plads på en kennel til deres kæledyr.

 

Bemærk: Åbne håndtasker til kæledyr ikke er tilladte, og du må ikke tage dit kæledyr ombord, hvis du ikke har en passende kæledyrstaske med dig, hvor åbningen til tasken er en sikker dør eller har lynlås/låsemekanisme, og dit kæledyr er helt lukket inde. Alle medrejsende kæledyr skal forudbestilles, da kun et begrænset antal transporttasker/-kasser er tilladte ombord på hver overfart.

 

Servicehunde er velkomne i alle vores havnes og skibes offentlige områder og vil også være berettiget til at rejse gratis med, så længe de holdes i sele/snor og opfylder følgende kriterier:

 • de skal enten være uddannede specifikt til at hjælpe en handicappet person og certificeret af en organisation, der er fuldgyldigt medlem af Assistance Dogs International (ADI) eller International Guide Dog Federation (IGDF), de akkrediterende globale organer for servicehundeorganisationer; eller
 • hvis de ikke er anerkendt som servicehund af ADI eller IGDF og ikke er en Emotional Support Dog (følelsesmæssig støttehund), skal der fremvises skriftlig dokumentation fra en kvalificeret hundetræner som bevis på, at de har bestået en certificeringstest for servicehunde med offentlig adgang i overensstemmelse med de krav, der er fastsat af ADI, som du kan se her (https://www.k9events.com/public-access/ADI.PublicAccessTest.updated.MAY14F-2.pdf).

Hvis din hund ikke opfylder ovenstående kriterier eller er en Emotional Support Dog (følelsesmæssig støttehund), der ikke er anerkendt som servicehund af ADI eller IGDF, vil den ikke få lov til at rejse i de offentlige områder. I sådanne tilfælde bedes du bestille en plads til din hund under vores sædvanlige regler.

Din hund skal bære en identificerbar sele, bandana, snor eller hundejakke, så den straks kan genkendes af skibets besætning og andre passagerer.

Vi følger Equalities and Human Rights Commissions retningslinjer, som du kan se her (https://www.equalityhumanrights.com/sites/default/files/assistance-dogs-a-guide-for-all-businesses.pdf)

Denne politik gælder kun for servicehunde; alle andre servicedyr skal rejse med som kæledyr under vores sædvanlige regler.

 

 

Emotional Support Dogs (følelsesmæssige støttehunde) må rejse i transporttasker/-kasser til kæledyr (maks. størrelse: 80 cm x 52 cm x 52 cm) ombord på Stena Superfast VII og Stena Superfast VIII på vores Cairnryan – Belfast-rute. Emotional Support Dogs skal bekræftes skriftligt af en psykolog eller praktiserende læge. En Emotional Support Dogs medrejse skal bestilles ved at kontakte kontaktcenteret.

____________________________________________________________________________

 

Når du rejser med dit kæledyr på ruten Liverpool – Belfast

 

Med bil

Det anbefales, at du forudbestiller plads på en kennel til overfarter på vores rute Liverpool – Belfast. Der pålægges et ekstra gebyr pr. plads for hver overfart, og reservationen kan foretages på trinnet “Stena Plus og tilvalg” under reservationsprocessen. Ved at bestille plads på en kennel får du adgang til dit kæledyr under hele overfarten. Du har også mulighed for at besøge din hund, du kan tage den ud og lade den bevæge sig under kontrollerede forhold, og der er gratis hundefoder til rådighed.

 

Kunder, der rejser med store hunde, skal være opmærksomme på størrelsen på kennelens plads på denne rute: Dybde: 100 cm Højde: 82,5 cm Bredde: 75 cm

 

Bemærk: Visse hunderacer er mere følsomme over for varme/dårlig luftcirkulation i køretøjer. Vi vil råde ejere til at tage ekstra forholdsregler og bruge kennelfaciliteterne, hvor det er muligt.

 

Til fods

Kæledyr er ikke tilladt i kahytter eller andre passagerområder ombord. Du skal forudbestille plads på en kennel, der er tilgængelig på soldækket og giver adgang til dit kæledyr under hele overfarten. Du kan både besøge din hund og også tage den ud og lade den bevæge sig under kontrollerede forhold, og der er gratis hundefoder til rådighed. Der er et ekstra gebyr pr. plads på kennelen for hver overfart, og reservation kan foretages på trinnet “Stena Plus og tilvalg” under reservationsprocessen.

 

Kunder, der rejser med store hunde, skal være opmærksomme på størrelsen på kennelens plads på denne rute: Dybde: 100 cm Højde: 82,5 cm Bredde: 75 cm

 

Servicehunde er velkomne i alle vores havnes og skibes offentlige områder og vil også være berettiget til at rejse gratis med, så længe de holdes i sele/snor og opfylder følgende kriterier:

 • de skal enten være uddannede specifikt til at hjælpe en handicappet person og certificeret af en organisation, der er fuldgyldigt medlem af Assistance Dogs International (ADI) eller International Guide Dog Federation (IGDF), de akkrediterende globale organer for servicehundeorganisationer; eller
 • Hvis de ikke er anerkendt som servicehund af ADI eller IGDF og ikke er en Emotional Support Dog (følelsesmæssig støttehund), skal der fremvises skriftlig dokumentation fra en kvalificeret hundetræner som bevis på, at hunden har bestået en certificeringstest for servicehunde med offentlig adgang i overensstemmelse med de krav, der er fastsat af ADI, som du kan se her (https://www.k9events.com/public-access/ADI.PublicAccessTest.updated.MAY14F-2.pdf).

Hvis din hund ikke opfylder ovenstående kriterier eller er en Emotional Support Dog (følelsesmæssig støttehund), der ikke er anerkendt som servicehund af ADI eller IGDF, vil den ikke få lov til at rejse i de offentlige områder. I sådanne tilfælde bedes du bestille en plads til din hund under vores sædvanlige regler.

Din hund skal bære en identificerbar sele, bandana, snor eller hundejakke, så den straks kan genkendes af skibets besætning og andre passagerer.

Vi følger Equalities and Human Rights Commissions retningslinjer, som du kan se her (https://www.equalityhumanrights.com/sites/default/files/assistance-dogs-a-guide-for-all-businesses.pdf)

Denne politik gælder kun for servicehunde; alle andre servicedyr skal rejse med som kæledyr under vores sædvanlige regler.

____________________________________________________________________________

 

Når du rejser med dit kæledyr på ruten Holyhead – Dublin

 

Med bil

Kenneler kan forudbestilles uden ekstra gebyr, og ellers, hvis du foretrækker det, kan dit kæledyr blive i køretøjet under overfarten. Du kan forudbestille plads på en kennel på trinnet “Stena Plus og tilvalg” under reservationsprocessen. Bemærk, at vi har et begrænset antal kenneler til rådighed. Før du rejser, skal du informere os om, at du har til hensigt at medbringe et kæledyr, når du reserverer.

 

Til fods

Kenneler kan reserveres på forhånd uden ekstra gebyr. Du kan forudbestille plads på en kennel på trinnet “Stena Plus og tilvalg” under reservationsprocessen. Bemærk venligst, at vi har et begrænset antal pladser på kennelerne til rådighed. Før du rejser, skal du informere os om, at du har til hensigt at medbringe et kæledyr, når du reserverer.

 

Kennel-dimensioner på Stena Estrid:
Bredde: 110 cm Højde: 80 cm Dybde: 90 cm
Bredde: 100 cm Højde: 80 cm Dybde: 100 cm
Bredde: 210 cm Højde: 80 cm Dybde: 100 cm

Kennel-dimensioner på Stena Adventurer:
Bredde: 65 cm Højde: 72 cm Dybde: 100 cm

 

Servicehunde er velkomne i alle vores havnes og skibes offentlige områder og vil også være berettiget til at rejse gratis med, så længe de holdes i sele/snor og opfylder følgende kriterier:

 • de skal enten være uddannede specifikt til at hjælpe en handicappet person og certificeret af en organisation, der er fuldgyldigt medlem af Assistance Dogs International (ADI) eller International Guide Dog Federation (IGDF), de akkrediterende globale organer for servicehundeorganisationer; eller
 • Hvis de ikke er anerkendt som servicehund af ADI eller IGDF og ikke er en Emotional Support Dog (følelsesmæssig støttehund), skal der fremvises skriftlig dokumentation fra en kvalificeret hundetræner som bevis på, at hunden har bestået en certificeringstest for servicehunde med offentlig adgang i overensstemmelse med de krav, der er fastsat af ADI, som du kan se her (https://www.k9events.com/public-access/ADI.PublicAccessTest.updated.MAY14F-2.pdf).

Hvis din hund ikke opfylder ovenstående kriterier eller er en Emotional Support Dog (følelsesmæssig støttehund), der ikke er anerkendt som servicehund af ADI eller IGDF, vil den ikke få lov til at rejse i de offentlige områder. I sådanne tilfælde bedes du bestille en plads til din hund under vores sædvanlige regler.

Din hund skal bære en identificerbar sele, bandana, snor eller hundejakke, så den straks kan genkendes af skibets besætning og andre passagerer.

Vi følger Equalities and Human Rights Commissions retningslinjer, som du kan se her (https://www.equalityhumanrights.com/sites/default/files/assistance-dogs-a-guide-for-all-businesses.pdf)

Denne politik gælder kun for servicehunde; alle andre servicedyr skal rejse med som kæledyr under vores sædvanlige regler.

 

Bemærk, at kæledyr ikke kan tages med ombord i en kæledyrstaske på denne rute.

____________________________________________________________________________

 

Når du rejser med dit kæledyr på ruten Fishguard – Rosslare

 

Med bil

Kenneler kan forudbestilles uden ekstra gebyr, og ellers, hvis du foretrækker det, kan dit kæledyr blive i køretøjet under overfarten. Du kan forudbestille plads på en kennel på trinnet “Stena Plus og tilvalg” under reservationsprocessen. Bemærk venligst, at vi har et begrænset antal pladser på kennelerne til rådighed. Før du rejser, skal du informere os om, at du har til hensigt at medbringe et kæledyr, når du reserverer.

 

 

Til fods

Kenneler kan reserveres på forhånd uden ekstra gebyr. Du kan forudbestille plads på en kennel på trinnet “Stena Plus og tilvalg” under reservationsprocessen. Bemærk venligst, at vi har et begrænset antal pladser på kennelerne til rådighed. Før du rejser, skal du informere os om, at du har til hensigt at medbringe et kæledyr, når du reserverer.

 

Servicehunde er velkomne i alle vores havnes og skibes offentlige områder og vil også være berettiget til at rejse gratis med, så længe de holdes i sele/snor og opfylder følgende kriterier:

 • de skal enten være uddannede specifikt til at hjælpe en handicappet person og certificeret af en organisation, der er fuldgyldigt medlem af Assistance Dogs International (ADI) eller International Guide Dog Federation (IGDF), de akkrediterende globale organer for servicehundeorganisationer; eller
 • Hvis de ikke er anerkendt som servicehund af ADI eller IGDF og ikke er en Emotional Support Dog (følelsesmæssig støttehund), skal der fremvises skriftlig dokumentation fra en kvalificeret hundetræner som bevis på, at hunden har bestået en certificeringstest for servicehunde med offentlig adgang i overensstemmelse med de krav, der er fastsat af ADI, som du kan se her (https://www.k9events.com/public-access/ADI.PublicAccessTest.updated.MAY14F-2.pdf).

Hvis din hund ikke opfylder ovenstående kriterier eller er en Emotional Support Dog (følelsesmæssig støttehund), der ikke er anerkendt som servicehund af ADI eller IGDF, vil den ikke få lov til at rejse i de offentlige områder. I sådanne tilfælde bedes du bestille en plads til din hund under vores sædvanlige regler.

Din hund skal bære en identificerbar sele, bandana, snor eller hundejakke, så den straks kan genkendes af skibets besætning og andre passagerer.

Vi følger Equalities and Human Rights Commissions retningslinjer, som du kan se her (https://www.equalityhumanrights.com/sites/default/files/assistance-dogs-a-guide-for-all-businesses.pdf)

Denne politik gælder kun for servicehunde; alle andre servicedyr skal rejse med som kæledyr under vores sædvanlige regler.

 

Bemærk, at kæledyr ikke kan tages med ombord i en kæledyrstaske på denne rute.

____________________________________________________________________________

 

Når du rejser med dit kæledyr på ruten Cherbourg – Rosslare

 

Det er vigtigt at sikre, at du er bekendt med EU-reglerne og reglerne for kæledyr, inden du rejser.  Servicehunde er velkomne i alle områder af havnen og ombord på vores skibe. Besøg vores Guest Services, når du går ombord, for at vise den relevante dokumentation for din hund for at få adgang til alle områder ombord.

 

 

Stena Horizon: Kæledyr, der bliver i køretøjer

Katte og hunde kan rejse gratis ombord på Stena Horizon i dit køretøj eller i en af ​​vores opvarmede kenneler ombord mod et ekstra gebyr hver vej. Pladser på kenneler afhænger af tilgængelighed og skal forudbestilles. Hvis ingen pladser er tilgængelige, skal dit kæledyr blive i dit køretøj. Kæledyr er IKKE tilladt i kahytter. Du skal meddele os, at du har til hensigt at medbringe et kæledyr inden rejsen, når du bestiller. Du kan forudbestille en plads på en kennel på trinnet “Måltider og tilvalg” under reservationsprocessen. Der kan maksimalt være fem kæledyr pr. reservation.

 

Bemærk: Visse hunderacer er mere følsomme over for varme/dårlig luftcirkulation i køretøjer. På grund af længden på ​​denne overfart råder vi ejere til at tage ekstra forholdsregler og bruge kennel-faciliteterne ombord på Stena Horizon, hvor det er muligt. Vi understreger, at kæledyr ikke er tilladt i kahytter ombord på Stena Horizon.

 

Besøgstider for kæledyr i køretøjer: Du kan besøge dit kæledyr kl. 10.00 og 22.00 under overfarterne tirsdag-fredag, kl. 10.00 og 19.00 under overfarter på lørdage og kl. 07.00 og 19.00 under overfarter søndage og mandage. Besøg på bildækket må vare maksimalt 10 minutter og kun, hvis vejret tillader det.

 

Stena Vision: Kæledyr må ikke opholde sig i køretøjer

På grund af skibets konfiguration og tilgængeligheden af kæledyrskahytter er det ikke tilladt at lade kæledyr blive i køretøjer under overfarten på Stena Vision.  Alle kæledyr skal være forudbestilte til at være med i en kæledyrskahyt ombord.

 

Stena Horizon: Kenneler for dem, der rejser til fods eller i bil

Kæledyr kan rejse i en af vores opvarmede kenneler ombord mod et ekstra gebyr hver vej. En plads på en kennel afhænger af tilgængeligheden og skal forudbestilles. Kæledyr er ikke tilladt i kahytter ombord på Stena Horizon. Passagerer, der vælger at forudbestille plads på en kennel på Stena Horizon, vil få en adgangskode ved Guest Services ombord. Kennelerne er beliggende på soldækket. Kennelen giver både adgang til dit kæledyr under hele overfarten, og du kan også tage den ud og lade den bevæge sig under kontrollerede forhold. Kæledyr, bortset fra servicehunde, er ikke tilladt ombord i passagerområderne.

 

Uanset om du rejser til fods eller i bil, skal du oplyse os om, at du påtænker at medbringe et kæledyr forud for rejsen, når du bestiller. Alle gående passagerer, der rejser med et kæledyr, skal forudbestille plads på en kennel til deres kæledyr. Du kan forudbestille en plads på trinnet “Måltider og tilvalg” under reservationsprocessen. Der kan maksimalt være fem kæledyr pr. reservation.

 

Dimensioner på kenneler på Stena Horizon:

Bredde: 73 cm Højde: 80 cm Dybde: 95 cm

 

Servicehunde er velkomne i alle vores havnes og skibes offentlige områder og vil også være berettiget til at rejse gratis med, så længe de holdes i sele/snor og opfylder følgende kriterier:

 • de skal enten være uddannede specifikt til at hjælpe en handicappet person og certificeret af en organisation, der er fuldgyldigt medlem af Assistance Dogs International (ADI) eller International Guide Dog Federation (IGDF), de akkrediterende globale organer for servicehundeorganisationer; eller
 • Hvis de ikke er anerkendt som servicehund af ADI eller IGDF og ikke er en Emotional Support Dog (følelsesmæssig støttehund), skal der fremvises skriftlig dokumentation fra en kvalificeret hundetræner som bevis på, at hunden har bestået en certificeringstest for servicehunde med offentlig adgang i overensstemmelse med de krav, der er fastsat af ADI, som du kan se her (https://www.k9events.com/public-access/ADI.PublicAccessTest.updated.MAY14F-2.pdf).

Hvis din hund ikke opfylder ovenstående kriterier eller er en Emotional Support Dog (følelsesmæssig støttehund), der ikke er anerkendt som servicehund af ADI eller IGDF, vil den ikke få lov til at rejse i de offentlige områder. I sådanne tilfælde bedes du bestille en plads til din hund under vores sædvanlige regler.

Din hund skal bære en identificerbar sele, bandana, snor eller hundejakke, så den straks kan genkendes af skibets besætning og andre passagerer.

Vi følger Equalities and Human Rights Commissions retningslinjer, som du kan se her (https://www.equalityhumanrights.com/sites/default/files/assistance-dogs-a-guide-for-all-businesses.pdf)

Denne politik gælder kun for servicehunde; alle andre servicedyr skal rejse med som kæledyr under vores sædvanlige regler.

 

___________________________________________________________________________

 

Når du rejser med dit kæledyr på ruten Harwich – Hoek van Holland

 

Rejser med bil (maks. fem kæledyr)

Ved tjek-ind modtager du et farvet skilt til at vise, at du medbringer et kæledyr. Det skal placeres på bakspejlet i din forrude og skal forblive der, indtil du er forbi tolden i ankomsthavnen.

Rejser til fods (maks. tre kæledyr)

Hvis du er gående passager, skal du reservere plads på en kennel ombord til dit kæledyr eller en kæledyrsvenlig kahyt; ellers er det ikke sikkert, at dit kæledyr får lov til at rejse.

Når du går ombord på skibet, beder vi dig om at følge mandskabets anvisninger nøje. Efter ombordstigning skal du møde op ved Guest Services-skranken på dæk 9, hvor du får mere information om at have dit kæledyr med ombord.

 

Kenneler og kæledyrsvenlige kahytter ombord

Der er et begrænset antal pladser på vores opvarmede kenneler. Du forudbestiller plads på trinnet “Stena Plus og tilvalg” under reservationsprocessen. Vi tilbyder også et antal kæledyrsvenlige kahytter, så dit kæledyr kan rejse sammen med dig. Kæledyr er ikke tilladt på restauranter, i barer og butikker. Udendørs er der et lille område til dit kæledyr.

 

Vores indbyggede kenneler fås i tre størrelser:

 • Store kenneler: 97 cm x 94 cm x 100 cm (H x B x D)
 • Mellemstore kenneler: 64 cm x 108 cm x 100 cm (H x B x D)
 • Små kenneler: 65 cm x 50 cm x 100 cm (H x B x D)

 

Bemærk: Store kæledyr skal kunne gå på trapper, træde over høje dørtrin og kan blive løftet ind i små og mellemstore kenneler, der ikke er i gulvniveau.

Kun følgende kæledyr er tilladt: hunde, katte, kaniner, marsvin, hamstere, ildere, mus, chinchilla og ørkenrotter. (det maksimale antal gælder også for små gnavere).

 

Rejsedokumenter

Rejsedokumenterne til dit kæledyr skal opfylde en række krav:

 • Dyret er min. 15 uger gammelt.
 • ID-chip (skal være indsat før vaccination mod rabies men kan også være gjort samme dag)
 • Gyldig vaccination mod rabies (transport er mulig min. 21 dage efter første vaccination). Hvis dyret tidligere er blevet vaccineret, og vaccinen stadig er gyldig, er denne ventetid ikke nødvendig.
 • Gyldigt EU-pas for kæledyr udstedt i en EU-medlemsstat eller et sundhedsbevis udstedt af officielle myndigheder i Storbritannien eller et andet land uden for EU.
 • Behandling mod bændelorm. Dette gælder kun for hunde. Dyrlægen skal behandle mindst 1 dag (24 timer) og højst 5 dage (120 timer) før indrejse i Storbritannien, og det skal fremgå af passet. (Gælder kun ved afrejse fra Hoek van Holland til Harwich)

 

Efter overfarten

Når du går i land i den internationale havn i Harwich, kan dit kæledyr blive underlagt undersøgelse af myndighederne (DEFRA, Department of Environment, Food & Rural Affairs). Vi anbefaler, at du har alle dine kæledyrs dokumenter lige ved hånden. Dette er standardprocedure ved ankomst i havne i Storbritannien.

Besøg DEFRAs hjemmeside eller Storbritanniens regerings hjemmeside GOV.UK for at få mere information om reglerne for at rejse med kæledyr fra EU til Storbritannien og omvendt.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til kundeservice for at få mere information.

 

____________________________________________________________________________

 

Når du rejser med dit kæledyr på ruten Göteborg – Frederikshavn

 

Vi har et begrænset antal kæledyrspladser til rådighed, og alle rejser med kæledyr skal reserveres på forhånd inden rejsen.  I havnen skal du fortælle vores tjek-ind-hold, at du rejser med et kæledyr. Katte skal rejse i bur/bæretaske. 

På alle skibe er bildækket lukket under overfarten, og adgang for passagerer er ikke tilladt.


Stena Jutlandica

Kæledyr må gerne opholde sig i bilen på det åbne bildæk eller i den hundevenlige lounge.

Stena Danica

Kæledyr har lov til at blive i dit køretøj (undtagen i månederne maj, juni, juli og august) eller i den hundevenlige lounge.

Stena Vinga

Kæledyr har lov til at blive i dit køretøj (undtagen i månederne maj, juni, juli og august) eller i den hundevenlige lounge. Der er også et lille løbeområde til dit kæledyr.

 

Bemærk: I Danmark er det obligatorisk, at du tegner ansvarsforsikring til din hund. Ansvarsforsikringen dækker ikke omkostningerne til en dyrlæge.  Tjek, om forsikringen også gælder i det land, du skal til, og hvor længe, den gælder. Spørg dit forsikringsselskab, hvordan du bedst forsikrer dit dyr, når du rejser.

____________________________________________________________________________

 

 

Når du rejser med dit kæledyr på ruten Grenaa – Halmstad

Dit kæledyr kan blive i dit køretøj på bildækket (hele året rundt), eller det kan blive hos dig på dæk 7 i et separat område. Bildækket er lukket under overfarten, og der er ikke adgang for passagerer.

 

Bemærk: I Danmark er det obligatorisk, at du tegner en ansvarsforsikring til din hund. Ansvarsforsikringen dækker ikke omkostningerne til en dyrlæge.  Tjek, om forsikringerne også gælder i det land, du skal til, og hvor længe, de gælder. Spørg dit forsikringsselskab, hvordan du bedst forsikrer dit dyr, når du rejser.

____________________________________________________________________________

 

 

Når du rejser med dit kæledyr på ruten Rostock – Trelleborg

 

Du skal reservere plads til dit kæledyr på forhånd og også give besked til vores besætning ved tjek-ind, når du ankommer til havnen.

 

Der er et begrænset antal kæledyrskahytter, som kan reserveres på forhånd, ombord på Mecklenburg – Vorpommern og Skåne.  Hvis du reserverer uden en kæledyrskahyt, skal du reservere dit kæledyrs rejse under overskriften “Ekstratjenester”, når du foretager reservationen. Hvis der ikke er nogen kæledyrspladser under “Ekstratjenester”, vil det ikke være muligt at tage dit kæledyr med dig på den rejse, du har valgt. I så fald bedes du vælge en anden afrejse. Kæledyr er ikke tilladt på restauranter, i barer og butikker. Det er muligt at blive på dækket i de dertil indrettede områder.

____________________________________________________________________________

 

Når du rejser med dit kæledyr på ruten Kiel – Göteborg

 

Du kan rejse med dit kæledyr på ruten Kiel – Göteborg, men du skal reservere en kæledyrskahyt på forhånd for at gøre det. Et begrænset antal kæledyrskahytter er tilgængelige på hver overfart. Højst to kæledyr er tilladt pr. kahyt.  Bemærk, at du ikke kan rejse med dit kæledyr, hvis der ikke er nogen tilgængelige kæledyrskahytter.   Dit kæledyr må ikke opholde sig i dit køretøj under overfarten. Det skal registreres ved tjek-ind, og du vil derefter blive ført til den særlige kæledyrskahyt ad den korteste rute. Bortset fra kahytten og motionsområdet har dit kæledyr ikke adgang til de generelle passagerområder.

____________________________________________________________________________

 

 

Når du rejser med dit kæledyr på Gdynia – Karlskrona

 

Kæledyr kan kun rejse på færgerne Stena Spirit, Stena Vision og Stena Estelle i særlige kæledyrskahytter. Et begrænset antal særlige kæledyrskahytter er tilgængelige på hver overfart. Kæledyr kan ikke rejse, hvis kæledyrskahytterne er fuldt reserverede.Kæledyret skal registreres ved tjek-ind, hvorefter et medlem af mandskabet vil vise den korteste vej til en særlig kæledyrskahyt. Bortset fra området på dækket, hvor de kan luftes, er kæledyr ikke tilladt på de offentlige områder. Hunde skal bære mundkurv uden for kahytten og holdes i snor. Katte skal rejse i bur/bæretaske.

 

____________________________________________________________________________

 

Når du rejser med dit kæledyr på ruten Travemünde – Liepāja

 

På vores rute Travemünde – Liepāja kan du rejse med dit kæledyr på Stena Flavia og Stena Livia. Du skal dog forudbestille en særlig kæledyrskahyt.  Der er to kæledyrskahytter til rådighed. Kæledyr kan ikke rejse, hvis disse kæledyrskahytter er fuldt reserverede. Dyrene må ikke blive i køretøjet under overfarten. Kæledyr har ikke adgang til de generelle passagerområder. Hunde skal holdes i snor og bære mundkurv.

____________________________________________________________________________

 

 

Når du rejser med dit kæledyr på ruten Nynäshamn – Ventspils

 

Stena Baltica og Stena Scandica har kahytter, hvor kæledyr er tilladt. Når du vælger en kahyt til transport af kæledyr, er der intet gebyr for kæledyret, men reservationen bør angive, hvor mange kæledyr der skal rejse (maks. fem kæledyr pr. kahyt). I sommersæsonen (fra 1. maj til 30. september) må kæledyrene gerne opholde sig i bilen. Du kan besøge dine kæledyr på visse tidspunkter ledsaget af et besætningsmedlem. Der er et ekstragebyr pr. kæledyr, der opholder sig i bilen. 

____________________________________________________________________________

 

Hvilket ansvar har jeg for mit kæledyr, mens jeg er ombord på færgen?

 

 • Du er ansvarlig for at sikre dyrets velfærd.
 • Hvis kæledyr rejser inde i et køretøj eller i kennelen ombord, skal de forblive der under overfarten.
 • Vi anbefaler, at hunde rejser i den kennel, som findes ombord, og Stena Line kan ikke holdes ansvarlig for skader, der måtte opstå ved ikke at bruge vores kennelfaciliteter
 • Det er din forpligtelse at sikre, at alle betingelser for EU-kæledyrsrejser og UK Pet Travel-ordningen (PETS) er opfyldt.
 • Stena Line kan ikke holdes ansvarlig for nøjagtigheden af de oplysninger, der er givet.
 • Hvis dit kæledyr ikke opfylder betingelserne for EU-kæledyrsrejser og UK Pet Travel-ordningen (PETS), kan dyret opbevares i karantæne i op til 6 måneder eller geneksporteres.
 • Stena Line er forpligtet som akkrediteret PETS-transportør til at verificere din dokumentation og vil nægte transport af dit kæledyr, hvis dokumentationen er i strid med PETS-reglerne.
 • Hvis du planlægger at sætte dit kæledyr i karantæne, er du fuldt ansvarlig for alle foranstaltninger og omkostninger forbundet med denne procedure. Du skal fremvise den relevante dokumentation til Stena Line inden transporten.
 • Stena Line kan ikke holdes ansvarlig for omkostninger i forbindelse med manglende overholdelse af EU’s regler om kæledyrsrejser og PETS’ regler.
 • Vi påtager os intet ansvar for skader forårsaget af dit kæledyr, mens du er ombord. Du accepterer, at hvis der opstår en skade eller hændelse, som er forårsaget af dit kæledyr, kan du blive indberettet til de relevante myndigheder, og i nogle tilfælde kan dette føre til strafansvar eller andet juridisk ansvar.

____________________________________________________________________________

 

Ulovlig handel med hvalpe


Stena Line fordømmer ulovlig handel med hvalpe og forsøger at stoppe denne praksis. I samarbejde med DAERA og DEFRA  er Stena Line aktiv i kampen mod transport af hunde og hvalpe fra hvalpefarme mellem Irland og Storbritannien. Efterforskere har tilladelse til at standse og gennemsøge køretøjer, der tilhører personer, som mistænkes for at handle ulovligt med hunde og hvalpe. Alle passagerer, der er skyldige i ulovlig transport af hunde, vil blive forhindret i at fortsætte deres rejse. Resultatet er retsforfølgelse og konfiskation af hvalpene.

____________________________________________________________________________

 

 

Ansvarsfraskrivelse for kæledyr

 

Stena Line kan ikke påtage sig ansvaret for nogen af ​​linkene på denne hjemmeside eller indholdet deraf. Linkene leveres udelukkende til din fordel, og Stena Line er ikke ansvarlig for unøjagtigheder i de angivne oplysninger.

____________________________________________________________________________