Må jeg medbringe mit kæledyr?

Selvfølgelig! Efterlad ikke din firbenede ven – den er en del af familien! Tag dem med, så de kan dele oplevelserne og nyde de sjove stunder. På Stena Line er kæledyr velkomne. Du kan reservere en plads til din følgesvend på en kennel (vi anbefaler, at du reserverer på forhånd for at sikre en plads på kennelen), tage den med ombord (der er nogle regler vedrørende dette) eller lade den blive i bilen (på visse ruter er dette ikke muligt, og vi henviser til oplysningerne på din specifikke rute).  Nogle af vores færger har kæledyrsvenlige kahytter, som også kan reserveres på forhånd.

____________________________________________________________________________

 

Hvad hvis jeg rejser med en servicehund?

 

Servicehunde er velkomne i alle områder af vores havne og på vores skibe og rejser gratis med.  De har fuld adgang til passagerdækkene på alle Stena Line-ruter og -fartøjer. Alle servicehunde skal have de nødvendige papirer, når de tjekker ind i havnen, og skal til enhver tid bære de rigtige seler og jakker, mens de rejser. Se de specifikke regler, der vedrører servicehunde på ruter på Det Irske Hav nedenfor. Hvis andre passagerer har en alvorlig allergi over for hunde, vil vi advare ejeren af servicehunden og passageren med allergien. Vi kan bede hver part om at undgå specifikke områder på bestemte tidspunkter for at reducere risikoen for et allergisk anfald f.eks. når en af personerne spiser i restauranten, da vi muligvis ikke er i stand til at give den nødvendige lægehjælp i alle tilfælde.

____________________________________________________________________________

 

Hvilke vaccinationer skal mit kæledyr have modtaget?

 

Hvis du rejser til Storbritannien og Europa, skal kæledyr have dokumentation for, at de har fået de essentielle vaccinationer. Bemærk, at det er dit ansvar at levere alle nødvendige dokumenter og sørge for alle forberedelser, heriblandt karantæne, hvor denne er nødvendig, for at imødekomme alle lovkrav.

 

Hunde skal have modtaget behandling mod bændelorm mindst 24-120 timer før tjek-ind på rejser til Storbritannien fra Europas fastland. Det europæiske kæledyrspas skal oplyse tidspunktet og datoen for behandlingen.  Indbyggere i Nordirland bedes besøge https://www.daera-ni.gov.uk/articles/travelling-pets for at få flere oplysninger, selvom der ikke er noget krav om kæledyrspas. Desuden er der, indtil andet meddeles, ikke rutinemæssig kontrol af ikke-kommerciel transport af kæledyr mellem Nordirland og Storbritannien.

 

Kæledyr skal vaccineres mod rabies.  Først skal du sikre dig, at dit kæledyr har en mikrochip. Ellers vil vaccinationen ikke tælle.  Hunden skal være mindst 12 uger gammel før vaccinationen, og vaccinationen skal være gyldig på rejsetidspunktet.  Du skal vente 21 dage fra datoen, hvor rabiesvaccinationen gives, før du rejser.

____________________________________________________________________________

 

Har mit kæledyr brug for et kæledyrspas?

 

For kæledyrsrejser med hunde, katte og ildere gælder betingelserne for det europæiske kæledyrspas. Det europæiske kæledyrspas eller et EU-dyresundhedscertifikat erstatter alle pas eller andre dokumenter, der tidligere har været brugt ved kæledyrsrejser i Europa, herunder PETS-dokumentet. Det europæiske kæledyrspas kan erhverves hos enhver autoriseret dyrlæge, efter en mikrochip er givet, og en vellykket blodprøve er foretaget.

 

Fra 1. januar 2021 er britiske EU-kæledyrspas, der er udstedt i Storbritannien eller Nordirland frem til 31. december 2020, ikke længere gyldige. Som en midlertidig foranstaltning kan kæledyrsejere fra Nordirland kontakte deres private dyrlæge, som vil opdatere deres kæledyrspas for at tillade rejse. En ny type britiske (nordirske) EU-kæledyrspas vil med tiden blive distribueret i veterinærpraksisser og gælde i EU.


Brexit-råd: Fra 1. januar 2021 er reglerne for rejser med din hund, kat eller ilder fra Storbritannien til EU blevet ændret. Flere detaljer er tilgængelige på GOV.UK.

 

Bemærk, at det er dit ansvar at levere alle nødvendige dokumenter og sørge for alle forberedelser, heriblandt karantæne, hvor denne er nødvendig, for at imødekomme alle lovkrav.

____________________________________________________________________________

 

Hvilke papirer har mit kæledyr brug for?

 

Ifølge EU’s regler for rejser med kæledyr skal alle hunde, katte og ildere, der bevæger sig mellem EU-medlemsstaterne, opfylde de samme regler for dyresundhed. Alle kæledyr, der rejser mellem Irland og Storbritannien, Storbritannien og Kontinentaleuropa og i hele Europa, skal have mikrochip og et kæledyrspas. Du kan finde flere oplysninger om de ændringer for kæledyrsrejser, der blev implementeret den 29. december 2014, ved at klikke på følgende link – EU Pet Travel Scheme.

 

Bemærk, at det er dit ansvar at levere alle nødvendige dokumenter og sørge for alle forberedelser, heriblandt karantæne, hvor denne er nødvendig, for at imødekomme alle lovkrav.

____________________________________________________________________________

 

Skal mit kæledyr have mikrochip?

 

Alle kæledyr, der rejser mellem Irland og Storbritannien eller Kontinentaleuropa og mellem Storbritannien og Kontinentaleuropa, skal have mikrochip og et kæledyrspas. Dit kæledyr skal være udstyret med en godkendt mikrochip til identifikation af en autoriseret dyrlæge. Flere organisationer håndterer registreringen af elektroniske kæledyrsidentifikationsnumre. Denne registrering kan også være nyttig, når man henter et kæledyr, der er løbet væk. 

 

Bemærk, at det er dit ansvar at levere alle nødvendige dokumenter og sørge for alle forberedelser, heriblandt karantæne, hvor denne er nødvendig, for at imødekomme alle lovkrav.

____________________________________________________________________________

 

Hvad er reglerne for at rejse med kæledyr efter Brexit?

 

Fra 1. januar 2021 er reglerne ændret for rejser med din hund, kat eller ilder fra Storbritannien til EU (herunder kæledyr, der vender tilbage til Irland fra Storbritannien). Besøg nedenstående links for at få flere detaljer.

Rejser med kæledyr fra Storbritannien til EU >>

Rejser med kæledyr mellem Storbritannien og Nordirland >>

Rejser med kæledyr fra Irland til Storbritannien >>

___________________________________________________________________________

 

Må jeg se til mit kæledyr under overfarten, hvis jeg lader det blive i min bil?

 

Dette kan være tilladt men afhænger af, hvilken færge du rejser med, og kan ikke garanteres.  Tal med vores hold på reservationstidspunktet for at få yderligere oplysninger.

____________________________________________________________________________

 

Hvad hvis jeg rejser med mere end fem kæledyr?

 

Fra den 29. december 2014 fører ændringerne af EU’s regler for rejser med kæledyr til yderligere regler for køretøjer, der transporterer mere end fem kæledyr. For at få flere oplysninger henvises der til følgende link – EU Pet Travel Scheme.

 

Hvis du rejser med seks eller flere kæledyr med det formål at deltage i en konkurrence eller et show, skal du udfylde en erklæring for at blive fritaget fra erklæringen om kommerciel færden. Du skal booke via vores kontaktcenter med bevis på konkurrencen eller showet og derefter fremvise fritagelseserklæringen ved tjek-ind. 

 

Hvis du rejser med seks eller flere kæledyr og ikke rejser til en konkurrence eller et show, skal du booke via vores fragtafdeling og levere alle nødvendige papirer til kommerciel fragt af dyr.

 

Brugbare links (UK)

 

Fritagelsesformularer

Rejser med kæledyr fra Nordirland

Kommerciel fragt af kæledyr fra Nordirland 

Den britiske regerings retningslinjer for eksport af levende dyr

____________________________________________________________________________

 

Jeg rejser med heste. Kan jeg reservere online?

 

Hesteanhængere med en længde på op til 12 m kan reserveres online på vores ruter Belfast – Cairnryan og Belfast – Liverpool, på ruter mellem Sverige og Danmark samt på ruter mellem Sverige og Tyskland. På disse ruter skal køretøjer med en længde på over 12 m reserveres via vores fragtafdeling. Hesteanhængere med en længde på under 14 m kan reserveres på rejser mellem Sverige og Polen. Reservationen bedes foretages via Stena Line Freight på alle andre ruter.

 

____________________________________________________________________________

 

Når du rejser med dit kæledyr på Det Irske Hav

 

Det er obligatorisk at forudbestille en plads til dit medrejsende kæledyr:

Uanset hvilken mulighed du vælger, når du rejser med dit kæledyr, skal der på forhånd reserveres billet til alle medrejsende kæledyr, uanset om du rejser i bil eller til fods.

 

Papirarbejde for kæledyr:

Det er dit ansvar at sikre, at du har alle de nødvendige papirer til dit kæledyr.

 

Det er vigtigt at sikre, at du er bekendt med EU- og PETS-reglerne, inden du rejser. 

 

Servicehunde:

Kun servicehunde er velkomne i alle vores havnes og skibes offentlige områder og vil også være berettiget til at rejse gratis med, så længe de holdes i sele/snor og opfylder nedenstående kriterier.  Besøg vores Guest Services-skranke, når du går ombord for at vise den relevante dokumentation for din hund for at få adgang til alle områder ombord.

 

Servicehunde skal:

 • Enten være trænet specifikt til at hjælpe en handicappet person og certificeret af en organisation, der er fuldgyldigt medlem af Assistance Dogs International (ADI) eller International Guide Dog Federation (IGDF), de akkrediterende globale organer for servicehundeorganisationer eller
 • Hvis de ikke er anerkendt som servicehunde af ADI eller IGDF og ikke er en Emotional Support Dog (følelsesmæssig støttehund), skal der fremvises skriftlig dokumentation fra en kvalificeret hundetræner som bevis på, at de har bestået en certificeringstest for servicehunde med offentlig adgang i overensstemmelse med de krav, der er fastsat af ADI, som du kan se her (https://www.k9events.com/public-access/ADI.PublicAccessTest.updated.MAY14F-2.pdf).

 

Hvis din hund ikke opfylder ovenstående kriterier eller er en Emotional Support Dog (følelsesmæssig støttehund), der ikke er anerkendt som servicehund af ADI eller IGDF, vil den ikke få lov til at rejse i de offentlige områder. I sådanne tilfælde bedes du bestille en plads til din hund under vores sædvanlige regler.

 

Din servicehund skal bære en identificerbar sele, bandana, snor eller hundejakke, så den straks kan genkendes af skibets besætning og andre passagerer.

 

Vi følger Equality and Human Rights Commissions retningslinjer, som du kan se her (https://www.equalityhumanrights.com/sites/default/files/assistance-dogs-a-guide-for-all-businesses.pdf)

 

Denne politik gælder kun for servicehunde; alle andre servicedyr skal rejse med som kæledyr under vores sædvanlige regler.

 

Emotional Support Dogs (Følelsesmæssige støttehunde): 

Følelsesmæssige støttehunde må rejse i kæledyrstasker (maks. størrelse: 91 x 62 x 56 cm) ombord på Stena Superfast VII og Stena Superfast VIII på vores rute Cairnryan - Belfast. Følelsesmæssige støttehunde skal bekræftes skriftligt af en psykolog eller praktiserende læge. Følelsesmæssige støttehundes medrejse skal bestilles ved at kontakte kontaktcenteret.

 

Alle hunde skal til enhver tid være under kontrol af en voksen.  Hunde skal være iført halsbånd og være i en ikke-udtrækkelig snor (ikke længere end 120 cm), når de overføres til en kennel, til kæledyrsloungen eller til en kæledyrskahyt. Hvis din hund er aggressiv eller har været aggressiv over for mennesker eller andre dyr, skal den altid bære mundkurv, undtagen når den er inde i en kæledyrstaske i kæledyrsloungen eller i en kæledyrskahyt eller i en kæledyrskennel.

 

Dine muligheder, når du rejser til og fra Irland og til Frankrig:

Når du rejser med dit kæledyr på Det Irske Hav, har du en række muligheder at vælge imellem afhængigt af ruten og færgen, du rejser på

 

Kæledyr i bil (til/fra Irland og Frankrig)

Kæledyr kan forblive i dit køretøj på alle ruter med undtagelse af Stena Vision på vores rute Rosslare - Cherbourg.  På vores længere overfarter (Liverpool - Belfast og Rosslare - Cherbourg (kun Stena Horizon), hvor kæledyr kan forblive i dit køretøj, anbefaler vi grundet længden af overfarterne, og at visse hunderacer er mere følsomme over for varme/dårlig luftcirkulation i køretøjer, at du enten reserverer en kæledyrsvenlig kahyt eller en kæledyrskennel.

 

Kæledyr rejser gratis, når de forbliver i dit køretøj.

 

Kæledyr i kenneler (til/fra Irland og Frankrig)

Kenneler kan forudbestilles under "Stena Plus og tilvalg"-trinnet i reservationsprocessen eller via vores kontaktcenter.

 

Kæledyrskenneler er gratis, når du rejser på ruterne Cairnryan - Belfast, Holyhead - Dublin og Fishguard - Rosslare.  På vores ruter Liverpool - Belfast og Rosslare - Cherbourg (kun Stena Horizon) skal der betales et gebyr pr. kennel hver vej. Bemærk venligst, at Stena Vision ikke har kæledyrskenneler på ruten Rosslare - Cherbourg.

 

Kæledyrskenneler på vores ruter Liverpool - Belfast og Holyhead - Dublin kan tilgås under hele din rejse.  Ikke alene kan du besøge din hund på disse to ruter, men du kan også træne dem under kontrollerede forhold.  Hvad angår besøgstider for kæledyr, der opholder sig i køretøjer på Stena Horizon på vores rute Rosslare - Cherbourg, bedes du besøge Guest Services, når du går ombord, og vores besætning vil rådgive dig om tiderne.  Hvis vejret tillader det, er to overvågede besøg pr. overfart tilladt i maks. 10 minutter.

 

Vores kenneler ombord er velegnede til husdyr såsom katte og hunde. Hvis du medbringer kvæg eller eksotiske, farlige eller større dyr, skal du kontakte kundeservice forud for reservationen for at fastslå egnetheden af faciliteterne ombord til sikker transport af dyret/kæledyret.

 

Dedikeret kæledyrsområde (kun til/fra Belfast og Cairnryan)

Frem til 20. maj 2023 har Stena Superfast-færgerne et dedikeret kæledyrsområde, hvor små katte og hunde kan rejse med, når de ledsages af deres ejere, og hvis de befinder sig i en lille transporttaske/-kasse (maks. størrelse: 80 x 52 x 52 cm) under hele overfarten. Kæledyr skal forblive i deres transporttaske/-kasse under hele overfarten og har ikke adgang til andre passagerområder. Kæledyrs ophold i det dedikerede kæledyrsområde skal forudbestilles. Katte eller hunde, hvis rejse ikke er forudbestilt, eller som er for store til den dertil beregnede lille transporttaske/-kasse, har ikke adgang til det dedikerede kæledyrsområde ombord. Når en anden færge sejler på ruten, vil ingen kæledyr være tilladt i passagerområderne.

 

Ny kæledyrslounge (kun til/fra Belfast og Cairnryan)

Fra 21. maj 2023 åbner en dedikeret kæledyrslounge på ruten mellem Belfast og Cairnryan.  Af sikkerhedsmæssige årsager skal dit kæledyr forblive i dets sikre kæledyrstaske under overfarten, mens det er i kæledyrsloungen.  Kæledyrstasken må ikke være større end: længde 91 cm x højde 62 cm x bredde 56 cm.  Kæledyrsloungen er ikke udelukkende for hunde. Da der således kan være forskellige typer kæledyr og dyreracer i loungen, skal alle kæledyr forblive sikret i deres kæledyrstasker.  Loungen er et lukket område og er et ukendt miljø for alle kæledyr, så af hensyn til kæledyrs og ejeres komfort og sikkerhed er det obligatorisk for alle kæledyrsejere at overholde denne regel.

 

Hver reservation har tilladelse til maks. 2 kæledyr.  Af sikkerhedsmæssige årsager må ejere ikke på noget tidspunkt efterlade deres kæledyr uden opsyn i kæledyrsloungen. Alle passagerer, der ønsker at rejse med deres kæledyr i kæledyrsloungen, skal forudbestille plads i kæledyrsloungen.

 

Klik her for at lære mere om vores kæledyrslounge, når du rejser mellem Belfast og Cairnryan.

 

Bemærk: Åbne håndtasker til kæledyr er ikke tilladte, og du må ikke tage dit kæledyr med ombord, hvis du ikke har en passende kæledyrstaske med dig. Åbningen til tasken skal have en sikker dør eller lynlås/låsemekanisme, og dit kæledyr skal være helt lukket inde. Alle medrejsende kæledyr skal forudbestilles, da kun et begrænset antal transporttasker/-kasser er tilladt ombord på hver overfart.

 

Kæledyrskahytter (til/fra Irland og Frankrig)

Vi har også en række kæledyrsvenlige kahytter, der kan reserveres på forhånd, hvor du kan medbringe op til 2 kæledyr i din kahyt. Disse kæledyrsvenlige kahytter kan forudbestilles under “Kahytter”-trinnet i reservationsprocessen eller via vores kontaktcenter. Kæledyr er ikke tilladt i Superfast Suites på vores rute mellem Belfast og Cairnryan grundet det begrænsede antal suiter pr. skib.  Vores Superfast-skibe vil have en dedikeret kæledyrslounge fra 21. maj, samt mulighed for at efterlade kæledyr i kenneler eller i køretøjer.

 

Stena Vision: kun kæledyrsvenlige kahytter. Kæledyr må ikke opholde sig i køretøjer

Grundet fartøjets udformning og tilgængeligheden af kæledyrskahytter er det ikke tilladt for kæledyr at opholde sig i køretøjer under overfarten på Stena Vision. Alle kæledyr skal have en forudbestilt plads i en kæledyrsvenlig kahyt ombord. Der er ingen kennelfaciliteter ombord på Stena Vision. 

 

Vores kæledyrsvenlige kahytter på Stena Vision giver dig mulighed for at medbringe op til to kæledyr i din kahyt, og disse kan forudbestilles på trinnet “Kahytter” under reservationsprocessen eller via vores kontaktcenter. På Stena Vision er kun to kæledyr pr. reservation tilladt, da kæledyr ikke må opholde sig i køretøjer.

 

___________________________________________________________________________

 

Når du rejser med dit kæledyr fra Harwich til Hoek van Holland

 

Når du rejser i bil (maks. 5 kæledyr)

Ved tjek-ind modtager du et farvet skilt til at vise, at du medbringer et kæledyr. Det skal placeres på bakspejlet i din forrude og skal blive der, indtil du er forbi tolden i ankomsthavnen.

 

Når du rejser til fods (maks. 3 kæledyr)

Hvis du er gående passager, skal du reservere plads på en kennel ombord til dit kæledyr eller en kæledyrsvenlig kahyt; ellers er det ikke sikkert, at dit kæledyr får lov til at rejse.

 

Når du går ombord på færgen, beder vi dig om at følge medarbejdernes anvisninger nøje. Efter ombordstigning skal du møde op ved informationsskranken på dæk 9, hvor du vil få mere information om at have dit kæledyr med ombord på Stena Line-færger.

 

Når du rejser med førerhund eller servicehund for personer med høreproblemer eller autisme

Førerhunde og servicehunde til personer med høreproblemer eller autisme er velkomne på vores rute Hoek van Holland - Harwich og har ret til at rejse med gratis. Under reservationsprocessen reserverer du en kæledyrsvenlig kahyt og registrerer hunden under "Stena Plus og tilvalg". Hvis en kæledyrsvenlig kahyt ikke er tilgængelig, bedes du kontakte vores kundeservice. De vil give dig en passende løsning, når andre kahytter er tilgængelige på overfarten.

 

Hundene har fuld adgang til passagerdækkene på færgerne. Alle servicehunde skal have de nødvendige papirer, når I skal tjekke ind i havnen, og skal til enhver tid bære de rigtige seler og jakker under rejsen. Hvis andre passagerer har en alvorlig allergi over for hunde, vil vi advare ejeren af servicehunden og passageren med allergien. Vi kan bede hver part om at undgå specifikke områder på bestemte tidspunkter for at reducere risikoen for et allergisk anfald, f.eks. når en af personerne spiser i restauranten, da vi muligvis ikke er i stand til at give den nødvendige lægehjælp i alle tilfælde.

 

Kenneler og kæledyrsvenlige kahytter ombord

Der er et begrænset antal pladser på vores opvarmede kenneler. Du forudbestiller plads under "Stena Plus og tilvalg" i reservationsprocessen. Vi tilbyder også et antal kæledyrsvenlige kahytter, så dit kæledyr kan rejse sammen med dig. Kæledyr er ikke tilladt på restauranter, i barer og butikker. Der er et område om bord på vores færger, hvor du kan lufte din hund.

 

Vores kenneler ombord findes i tre størrelser:

 • Store kenneler: 97 x 94 x 100 cm (h x b x d)
 • Mellemstore kenneler: 64 x 108 x 100 cm (h x b x d)
 • Små kenneler: 65 x 50 x 100 cm (h x b x d)

 

Vi har også en række kæledyrsvenlige kahytter til rådighed, så dit kæledyr kan rejse med dig. Maksimalt antal kæledyr pr. kahyt:

 • 3 små kæledyr på op til 15 kg eller
 • 2 mellemstore kæledyr på op til 30 kg eller
 • 1 stort kæledyr fra 30 kg

 

Kæledyr er ikke tilladt i restauranter, barer og butikker. Der er et område om bord på vores færger, hvor du kan lufte din hund.

 

Bemærk: Store kæledyr skal kunne gå på trapper, træde over høje dørtrin og blive løftet ind i små og mellemstore kenneler, der ikke er på gulvniveau.

 

Kun følgende kæledyr er tilladt: hunde, katte, kaniner, marsvin, hamstere, ildere, mus, chinchillaer og ørkenrotter (det maksimale antal gælder også for små gnavere).

 

Rejsedokumenter

Rejsedokumenterne til dit kæledyr skal opfylde en række krav:

 • Dyret er min. 15 uger gammelt
 • Mikrochip (skal være indsat før vaccination mod rabies men kan også være gjort samme dag)
 • Gyldig vaccination mod rabies (transport er mulig min. 21 dage efter første vaccination). Hvis dyret tidligere er blevet vaccineret, og vaccinen stadig er gyldig, er denne ventetid ikke nødvendig
 • Gyldigt EU-pas for kæledyr udstedt i en EU-medlemsstat eller et sundhedsbevis udstedt af officielle myndigheder i Storbritannien eller et andet land uden for EU
 • Behandling mod bændelorm. Dette gælder kun for hunde. Dyrlægen skal behandle mindst 1 dag (24 timer) og højst 5 dage (120 timer) før indrejse i Storbritannien, og det skal fremgå af passet. (Gælder kun ved afrejse fra Hoek van Holland til Harwich).

 

Efter overfarten

Når du går i land i den internationale havn i Harwich, kan dit kæledyr blive underlagt undersøgelse af myndighederne (DEFRA, Department for Environment, Food & Rural Affairs). Vi anbefaler, at du har alle dine kæledyrs dokumenter lige ved hånden. Dette er standardprocedure ved ankomst i havne i Storbritannien.

 

Besøg DEFRAs hjemmeside eller Storbritanniens regerings hjemmeside GOV.UK for at få mere information om reglerne for at rejse med kæledyr fra EU til Storbritannien og omvendt.

 

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til kundeservice for flere oplysninger.

 

____________________________________________________________________________

 

Når du rejser med dit kæledyr på ruten Göteborg – Frederikshavn

 

Vi har et begrænset antal kæledyrspladser til rådighed, og alle rejser med kæledyr skal reserveres på forhånd inden rejsen.  I havnen skal du fortælle vores tjek-ind-hold, at du rejser med et kæledyr. Katte skal rejse i bur/bæretaske. 

På alle skibe er bildækket lukket under overfarten, og adgang for passagerer er ikke tilladt.


Stena Jutlandica

Kæledyr må gerne opholde sig i bilen på det åbne bildæk eller i den hundevenlige lounge.

Stena Danica

Kæledyr har lov til at opholde sig i dit køretøj (undtagen i månederne maj, juni, juli og august) eller i den hundevenlige lounge.

Stena Vinga

Kæledyr har lov til at opholde sig i dit køretøj (undtagen i månederne maj, juni, juli og august) eller i den hundevenlige lounge. Der er også et lille løbeområde til dit kæledyr.

 

Bemærk: I Danmark er det obligatorisk, at du tegner ansvarsforsikring til din hund. Ansvarsforsikringen dækker ikke omkostningerne til en dyrlæge.  Tjek, om forsikringen også gælder i det land, du skal til, og hvor længe, den gælder. Spørg dit forsikringsselskab, hvordan du bedst forsikrer dit dyr, når du rejser.

____________________________________________________________________________

 

 

Når du rejser med dit kæledyr på ruten Grenaa – Halmstad

 

Kæledyr har lov til at opholde sig i dit køretøj (undtagen i månederne maj, juni, juli og august) eller i den hundevenlige lounge.

 

Bemærk: I Danmark er det obligatorisk, at du tegner en ansvarsforsikring til din hund. Ansvarsforsikringen dækker ikke omkostningerne til en dyrlæge.  Tjek, om forsikringerne også gælder i det land, du skal til, og hvor længe, de gælder. Spørg dit forsikringsselskab, hvordan du bedst forsikrer dit dyr, når du rejser.

____________________________________________________________________________

 

 

Når du rejser med dit kæledyr på ruten Rostock – Trelleborg

 

Du skal reservere plads til dit kæledyr på forhånd og også give besked til vores besætning ved tjek-ind, når du ankommer til havnen.

 

Der er et begrænset antal kæledyrskahytter tilgængelige, som kan reserveres på forhånd, på skibene Mecklenburg-Vorpommern og Skåne.  Hvis du ikke reserverer en kæledyrskahyt, skal du reservere dit kæledyrs rejse under overskriften “Ekstratjenester”, når du foretager reservationen. Hvis der ikke er nogen kæledyrspladser under “Ekstratjenester”, vil det ikke være muligt at tage dit kæledyr med dig på den rejse, du har valgt. I så fald bedes du vælge en anden afrejse. Kæledyr er ikke tilladt på restauranter, i barer og butikker. Det er muligt at blive på dækket i de dertil indrettede områder.

____________________________________________________________________________

 

Når du rejser med dit kæledyr på ruten Kiel – Göteborg

 

Du kan rejse med dit kæledyr på ruten Kiel – Göteborg, men du skal reservere en kæledyrskahyt på forhånd for at gøre det. Et begrænset antal kæledyrskahytter er tilgængelige på hver overfart. Højst to kæledyr er tilladt pr. kahyt.  Bemærk, at du ikke kan rejse med dit kæledyr, hvis der ikke er nogen tilgængelige kæledyrskahytter.   Dit kæledyr må ikke opholde sig i dit køretøj under overfarten. Det skal registreres ved tjek-ind, og du vil derefter blive ført til den særlige kæledyrskahyt ad den korteste vej. Bortset fra kahytten og løbegården har dit kæledyr ikke adgang til de generelle passagerområder.

____________________________________________________________________________

 

 

Når du rejser med dit kæledyr på Gdynia – Karlskrona

 

Kæledyr kan kun rejse på færgerne Stena Spirit, Stena Ebba og Stena Estelle i særlige kæledyrskahytter. Et begrænset antal særlige kæledyrskahytter er tilgængelige på hver overfart. Kæledyr kan ikke rejse, hvis kæledyrskahytterne er fuldt reserverede.Kæledyret skal registreres ved tjek-ind, hvorefter et medlem af mandskabet vil vise den korteste vej til en særlig kæledyrskahyt. Bortset fra løbegården på dækket, er kæledyr ikke tilladt på de offentlige områder. Hunde skal bære mundkurv uden for kahytten og holdes i snor. Katte skal rejse i bur/bæretaske.

 

____________________________________________________________________________

 

Når du rejser med dit kæledyr på Travemünde - Liepāja

 

På vores rute Travemünde – Liepāja kan du rejse med dit kæledyr på Stena Flavia og Stena Livia. Du skal dog forudbestille en særlig kæledyrskahyt.  Der er to kæledyrskahytter til rådighed. Kæledyr kan ikke rejse, hvis disse kæledyrskahytter er fuldt reserverede. Dyrene må ikke opholde sig i køretøjet under overfarten. Kæledyr har ikke adgang til de generelle passagerområder. Hunde skal holdes i snor og bære mundkurv.

____________________________________________________________________________

 

 

Når du rejser med dit kæledyr på Nynäshamn - Ventspils

 

Stena Baltica og Stena Scandica har kahytter, hvor kæledyr er tilladt. Når du vælger en kahyt til transport af kæledyr, er der intet gebyr for kæledyret, men reservationen bør angive, hvor mange kæledyr, der skal rejse (maks. fem kæledyr pr. kahyt). I sommersæsonen (fra 1. maj til 30. september) må kæledyrene gerne opholde sig i bilen. Du kan besøge dine kæledyr på visse tidspunkter ledsaget af et besætningsmedlem. Der er et ekstragebyr pr. kæledyr, der opholder sig i bilen. 

____________________________________________________________________________

 

Hvilket ansvar har jeg for mit kæledyr, mens jeg er ombord på færgen?

 

 • Du er ansvarlig for at sikre dyrets velfærd.
 • Hvis kæledyr rejser i et køretøj eller i kennelen ombord, skal de opholde sig der under overfarten.
 • Vi anbefaler, at hunde rejser i den kennel, som findes ombord. Stena Line kan ikke holdes ansvarlig for skader, der måtte opstå ved ikke at bruge vores kennelfaciliteter
 • Det er din forpligtelse at sikre, at alle betingelser for EU-kæledyrsrejser og UK Pet Travel-ordningen (PETS) er opfyldt.
 • Stena Line kan ikke holdes ansvarlig for nøjagtigheden af de oplysninger, der er givet.
 • Hvis dit kæledyr ikke opfylder betingelserne for EU-kæledyrsrejser og UK Pet Travel-ordningen (PETS), kan dyret blive sat i karantæne i op til 6 måneder eller geneksporteres.
 • Stena Line er forpligtet som akkrediteret PETS-transportør til at verificere din dokumentation og vil nægte transport af dit kæledyr, hvis dokumentationen er i strid med PETS-reglerne.
 • Hvis du planlægger at sætte dit kæledyr i karantæne, er du fuldt ansvarlig for alle foranstaltninger og omkostninger forbundet med denne procedure. Du skal fremvise den relevante dokumentation til Stena Line inden transporten.
 • Stena Line kan ikke holdes ansvarlig for omkostninger i forbindelse med manglende overholdelse af EU’s regler om kæledyrsrejser og PETS’ regler.
 • Vi påtager os intet ansvar for skader forårsaget af dit kæledyr, mens du er ombord. Du accepterer, at du kan blive indberettet til de relevante myndigheder, hvis der opstår en skade eller hændelse, som er forårsaget af dit kæledyr. I nogle tilfælde kan dette føre til strafansvar eller andet juridisk ansvar.

____________________________________________________________________________

 

Ulovlig handel med hvalpe


Stena Line fordømmer ulovlig handel med hvalpe og forsøger at stoppe denne praksis. I samarbejde med DAERA og DEFRA er Stena Line aktiv i kampen mod transport af hunde og hvalpe fra hvalpefarme mellem Irland og Storbritannien. Efterforskere har tilladelse til at standse og gennemsøge køretøjer, der tilhører personer, som mistænkes for at handle ulovligt med hunde og hvalpe. Alle passagerer, der er skyldige i ulovlig transport af hunde, vil blive forhindret i at fortsætte deres rejse. Resultatet er retsforfølgelse og konfiskation af hvalpene.

____________________________________________________________________________

 

 

Ansvarsfraskrivelse for kæledyr

 

Stena Line kan ikke påtage sig ansvaret for nogen af ​​linkene på denne hjemmeside eller indholdet deraf. Linkene leveres udelukkende til din fordel, og Stena Line er ikke ansvarlig for unøjagtigheder i de angivne oplysninger.

____________________________________________________________________________