Värmland

Et svensk eventyrland

 

Uanset om du elsker spændingen ved eventyr i det fri eller naturens afslappende fred, vil du finde, hvad du søger, når du rejser til Värmland.

 

Värmland strækker sig over bakker, majestætiske skove og over 10.000 søer og er den naturlige kyststrækning på tværs af Midt- og Vestsverige. Det er også her, du finder Sveriges længde flod, Klarälven , før den løber ud i en af Europas største søer, Vänern. Värmlands varierede landskab og de mange floder og søer gør provinsen ideel til aktiviteter, der giver et adrenalinkick, såsom kajaksejlads, vandring og skiløb.

 

Hvis du er fan af pudsige herregårde er et besøg på Dömle Herrgård Spa & Resort, og Hennickehammars Herrgård et must for at få en fornemmelse af pragt midt i Värmlands betagende landskab.

 

Hvis du elsker at være ude på åbent vand, er Värmland lige stedet for dig. Giv plads til din indre eventyrer, og prøv at sejle på tømmerflåde langs Klarälven-floden, eller gå et skridt videre og byg din egen tømmerflåde, før du begiver dig ned ad floden. De fleste floder og søer er perfekte til kanoture, men hvis du ønsker noget anderledes, så reservér en fisketur ved søen Upplunden – du kan måske endda fange en gedde eller aborre i det krystalklare vand. Læn dig tilbage og nyd naturen, når den er bedst, vær på udkig efter bævere og elge, og hvis du er heldig, kan det være, du får øje på den sjældne hvide elg, der er blevet set i området. 

 

For sneelskere er der fantastiske snesportsaktiviteter at vælge imellem inklusive langrendsløjper, som er perfekte til både nybegyndere og de mere erfarne. Rejs til den nordlige del af Värmland, hvor du finder Sveriges første skitunnel, som er en højteknologisk facilitet, der lader dig stå på ski året rundt. Her er et væld af vinteraktiviteter for alle aldre og på alle niveauer. Det eneste problem er at vælge mellem skiudflugt, sneskovandring, slædekørsel og isfiskeri på søen Gräsmången.

 

Ikke alene byder Värmland på et mylder af udendørsaktiviteter – det er også proppet med kultur. Mårbacka er forfatteren Selma Lagerlöfs tidligere hjem og en af Värmlands kulturelle hovedattraktioner. Besøg denne herskabsbolig, og nyd en gåtur i haven, der er fyldt med frugttræer. Tag på Värmlands Museum, og opdag selv regionens historie med de forskellige faste udstillinger samt de midlertidige udstillinger med international kunst. 

 

Mens du er i området, kan du klæde dig ud som en konge og forsyne dig med de lokalt fremstillede tekstiler, som de kongelige elsker. Klässbols historiske væveri har en butik fyldt med smukke lækkerier til din bolig. Her finder du den perfekte gave at tage med hjem! 

 

En anden grund til at udforske Värmland er stedets fantastiske køkken. Prøv klassiske svenske retter såsom spinatsuppe med pocheret æg og “raggmunk” – en kartoffelpandekage serveret med stegt flæsk og tyttebær. Alle opskrifter laves med sæsonens lokale afgrøder på en fantasifuld og spændende måde. Det er populært at finde ingredienser i naturen i Värmland, så sørg for at prøve de lokale delikatesser, når du er på opdagelse. 

 

Hvis du ønsker en virkelig autentisk ud i vildmarken-oplevelse, er en tur til Värmland det helt rigtige sted.

Et svensk eventyrland

 

Uanset om du elsker spændingen ved eventyr i det fri eller naturens afslappende fred, vil du finde, hvad du søger, når du rejser til Värmland.

 

Värmland strækker sig over bakker, majestætiske skove og over 10.000...

Læs mere Læs mindre

Vælg din rute ...

Nyd en rejse til Värmland

Fra 606 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Vælg din rute ...

Nyd en rejse til Värmland

Fra 606 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Find flere destinationer

 • Småland

  Hvis du cykler, vandrer, sejler i kano eller fisker, vil du forelske dig i Smålands natur, det er “det rigtige Sverige”.

 • Halland

  Smukke Halland på Sveriges vestkyst kan prale af en rig madkultur, fantastisk natur og endnu bedre golf!

 • Sälen

  Sälen er et skisportsparadis og en fantastisk destination året rundt med smukke landskaber, søer og stier.

 • Stockholm

  Det er ikke så mærkeligt, at Stockholm kaldes “Skønhed på vandet” – det er en fantastisk og pulserende by med så meget at udforske!

 • Malmø

  En kystby med en strandstemning, museer at udforske, eklektisk shopping og en livlig kulturscene.

 • Åre

  Åre er kendt for sine fantastiske skipister, shopping, restauranter og barer og har en ægte storbystemning.

 • Kalmar

  Rejs gennem tiden i denne smukke historiske by.  Udforsk dens slot, brostensbelagte gader og hyggelige gamle bydel. 

 • Öland

  Sveriges sommer-ø-paradis! En anderledes destination, naturskøn og utroligt smuk.

 • Glasriket

  Der er så meget at se i Sveriges glasrige! Hjemsted for Kosta Boda, naturreservater, fredfyldte søer og skove. 

 • Skåne

  Lille i størrelsen, men med masser af charme. Skåne er et paradis for vandrere og dem, der elsker friluftslivet.

 • Dalsland

  'Sveriges søprovins' er perfekt til naturelskere med dens betagende landskab og afslappede stemning.

 • Västervik

  Sveriges bedste sommerby, der er proppet med attraktioner, lækker mad og kultur, er et særligt sted at besøge.

 • Højkysten

  Vend tilbage til naturen, når du besøger Højkysten, og oplev noget af Sveriges bedste friluftsliv og rustikke charme. 

 • Karlskrona

  Oplev en væld af historie og kulturarv, samt skærgårdens betagende naturlige skønhed. 

 • Gøteborg

  Byen er berømt for sine kanaler, grønne boulevarder, caféer og fantastiske shoppingmuligheder. Der venter dig et eventyr i Gøteborg!

 • Idre Fjäll

  Fortryllende Idre Fjäll med sit smukke landskab, fantastiske skiløjper og vandrestier er en ideel feriedestination året rundt.

 • Liseberg

  Hos Liseberg venter eventyr, fælles glæder og mindeværdige oplevelser. 

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.