Find Pris & Book

Kulinarisk guide til Göteborg

Kan du mon finde en personlig favorit blandt byens restauranter, charmerende bistroer, cool barer og værtshuse? Få hjælp i nedenstående guide!


kulinarisk guide til Göteborg
En kulinarisk guide til den lille storby - Göteborg

Sverige er et land, man kan regne med, når det kommer til gastronomi.Overalt i landet popper det op med restauranter og barer i et tempo, så det næsten knager i undergrunden! De forskellige provinser har hver især deres distinkte retter og unikke smage, der har stor indflydelse på menuerne. I vores iver efter at finde de bedste steder, der kan stille sulten og tørsten, har vi valgt at lave vores egen kulinariske guide. Den begynder i Sveriges næststørste by, Göteborg.

To af Sveriges dygtigste mad og drikke-skribenter, Anette Rosvall og Karoline Nordefors, besøgte Göteborg i forbindelse med konkurrencen ”Årets Kok”, som i øvrigt blev vundet af en Göteborg-kok, Thomas Sjögren, fra restauranten Swedish Taste.

Da de to skribenter nu alligevel var i Sveriges næststørste by, sørgede de for at udfærdige en kulinarisk guide, der viser det bedste, Göteborg kan tilbyde inden for mad og drikke. Få hjælp i denne guide og find din personlige favorit.

kulinarisk guide til Göteborg
Sverige - et eldorado inden for mad og drikke!

At ankomme til Göteborg via havnen og havet, som en ægte Stena Line-rejsende, er det helt rigtige. Havet og de dertilhørende dyr har en stor indflydelse på de retter, der tilbydes i byen og omegnen. Havet er regionens spisekammer, og trenden med at spise, hvad der findes i nærheden og i sæsonen, bliver mere og mere populær over hele verden. I Göteborg er man meget omhyggelig med at udnytte de unikke ingredienser og smagsvarianter. For selvom de steder, vi anbefaler i vores guide, er påvirket af de globale madkulturer, så tilføjes der altid et unikt og meget kærligt tvist fra havets saltvand.

I Göteborg findes der gourmetrestauranter, charmerende bistroer, cool barer og autentiske pubber, og de serverer alle fødevarer og drikkevarer med stor autenticitet, så når du kommer her, skal du sørge for at komme med en tom mave og stor appetit!

kulinarisk guide til Göteborg
Hoze

Hoze er en unik Göteborg-restaurant, der minder meget om en sushibar i Tokyo. Den ligger lidt gemt af vejen, et par trin nede. Hvis du ikke kan læse de japanske skilte, er det svært at vide, at der findes en restaurant lige her. Lokalet er spartansk indrettet med gråbejsede trævægge, en betonbar og seks høje stole med rensdyrskind. Den eneste udsmykning er de japanske knive, der hænger ved køkkenet.

Jose har en stor respekt for de råvarer, han udvælger hver uge. Han er ekstremt dygtig og ønsker at vide alt om de råvarer, han serverer for netop dig! Han tilbereder din mad til perfektionisme og hævder, at han serverer et stykke af sin sjæl på din tallerken. Det gør han i form af det, som han selv kalder for Hokumai sushi. Hoku er et andet ord for Skandinavien, mens ordet mai henviser til, at kokken tilbereder al maden foran dem, der skal spise den.

Jose har lært alt fra mesterkokken Fumihiro på en sushirestaurant i Spanien, hvor Jose arbejdede i et par år. Du kan vælge mellem to menuer, Sushi Omakase for 450 SEK og Omakase for 950 SEK. Det er vigtigt, at du kan smage alle ingredienserne, og derfor serveres der kun vand til maden. Restauranten holder åbent onsdag til lørdag.

Adresse og kontaktoplysninger:
HOZE
Stigbergsliden 17
www.hozerestaurant.com

kulinarisk guide til Göteborg
Trattoria la Strega

Her kan du spise vidunderligt, velsmagende og autentisk italiensk mad, der udfordrer det traditionelle køkken via et personligt præg. Både menuen og vinlisten varierer alt efter sæson, men vi har fået et tip om, at restaurantens Pappardelle al Granchio reale (pasta med kongekrabbe) skulle være himmelsk. Restauranten tilbyder dig mange vegetariske alternativer; naturvine, italienske oste (egen import) og klassikere såsom risotto, osso bucco og Tiramisu.
 
Adresse og kontaktoplysninger:
Trattoria La Strega
Aschebergsgatan 23B
www.trattorialastrega.se

kulinarisk guide til Göteborg
Bar Centro

Lad ikke det lille lokale narre dig. For det, restauranten ikke har i kvadratmeter,  har den i tid og kvalitet. Fra tidlig morgen, allerede klokken 6, serveres der italiensk kaffe og sandwiches. Bar Centro har åbent til sent ud på aftenen. Dette charmerende sted er som sprunget ud af Roms gader. Her satser man på frokost og middag med rustikke, enkle og veltillavede retter suppleret af naturvine. Tip: Sid udenfor i gården, som er varm og indbydende, selv på en kølig aften.

Adresse og kontaktoplysninger:
Bar Centro
Kyrkogatan 31
www.barcentro.se

restaurant Spisa
Spisa

Spisa er en varm, hyggelig og moderne restaurant, som via imødekommenhed og høje ambitioner serverer mad med inspiration fra middelhavskøkkenet. Maden tilberedes i et åbent køkken og serveres til selvbetjening på rustikke fade, dybe tallerkener og ovnpander direkte på bordet. Der er en dejlig, humørfyldt stemning på restauranten, og du får endda menuen til en god pris, 465 SEK for fire retter. Dette kan suppleres med øl og vin fra Frankrig, Spanien og Italien.

Tip! Restauranten har en rigtig god oste- og kødmenu med specialiteter såsom Coppa, Rosette de Lyon, Percorino sardo og Brillat Savarin. Her finder du også barkonceptet [Kåk:tailj]. Spisa er en del af en restaurantgruppe, og alle restauranter er et besøg værd - de andre i gruppen hedder: Familien, Björns bar og Koka.

Adresse og kontaktoplysninger:
Spisa
Övre Husargatan 3
www.spisamatbar.se

kulinarisk guide til Göteborg
Fastfood & Food Trucks

Selv Göteborg har taget Food Trucks, hipster-trenden fra New York, til sig.

Her serveres kreativt fastfood direkte fra et køkken på hjul. 10 stk. rullende vogne har fået lov i en forsøgsperiode at servere den mad, som de brænder for.

På app’en Streetkät eller hjemmesiden www.streetkak.se finder du oplysninger om, hvor de rullende restauranter er placeret, og hvad de serverer den pågældende dag.

Adresse og kontaktoplysninger:
www.streetkak.se
www.goteborg.com/foodtrucks

kulinarisk guide til Göteborg
Little Meats

Dette er en lille, simpel restaurant, som satser på at servere rigtige California-style tacos. Så tæt på det originale, som man kan komme det, 3 stk. tacos for 80 SEK. Smag på de økologiske majs i de forskellige tortillas og nachos. Alt er håndlavet og økologisk, og duften i det lille lokale er forførende.

Gå ikke glip af de nyfritterede majschips med den eneste guacamole, der lever op til navnet, samt salsa for bare 50 SEK. Her kan du spise frokost eller tidlig middag, tirsdag til søndag frem til kl. 20.

Adresse og kontaktoplysninger:
Olivedalsgatan 13
www.facebook.com/LittleMeatsTacos

kulinarisk guide til Göteborg
Champagnebaren Forsen & Öberg

Dette er et skønt og indbydende sted, hvor kærligheden til mad og vin er gennemgående. Der er en både smuk og hyggelig atmosfære i hele rummet, som også siver ud gennem de duggede døre, der fører ud til en lille hyggelig gård. Her arbejder kun lidenskabelige, interesserede og venlige mennesker, der gerne sidder ved dit bord og taler om den vin, du har i dit glas. Du kan vælge mellem både øl og vin samt 10 slags champagner på glas og flaske.

Det er ambitionen at have en dynamisk menu, der ofte ændres. Dels for at kunne præsentere nyheder, men også for at de golden goldies kan vende tilbage i ny og næ. På restauranten spiser du simpelt, men godt og veltilberedt mad. I øvrigt er Vichyssoisen den bedste, som vi nogensinde har fået. Den blev serveret med gedeost og porreaske. Benyt lejligheden til at bestille en minismagsprøve fra tirsdag til lørdag hos det kyndige og hyggelige personale, hvor du kan vælge mellem 3, 5 eller 7 champagner.

Adresse og kontaktoplysninger:
Forssén & Öberg
Kyrkogatan 13 (inde i gården)
www.forssenoberg.com

kulinarisk guide til Göteborg
DRINKS PÅ SPISA: [Kåkt:aijl]

På den dejlige restaurant Spisa har man udviklet et koncept, der gør det muligt for gæsterne at få et større indblik i den fascinerende cocktailverden. Vi vurderer dette til at være det optimale sted til en date. Du får 3 cocktails, lavet på én slags alkohol, sammen med 3 mindre snaks. Det er en fremragende tilgang til at lære noget mere om, hvordan cocktails laves, da du får indsigt i, hvor forskellige disse drinks kan smage, på trods af at de er lavet med den samme slags alkohol.

Du får masser at spise og drikke samt et lille minishow af en meget karismatisk bartender. Det bliver en aften, du ikke lige glemmer med det samme, og du får en masse spændende at tale om med dine venner og gæsterne ved nabobordet.

Adresse og kontaktoplysninger:
[Kåkt:aijl] på Spisa
Övre Husargatan 3
http://www.spisamatbar.se

kulinarisk guide til Göteborg
DRINKS: Stranger

Stranger x Stranger er Göteborgs eneste ”speak-easy-bar”. Konceptet stammer fra USA og er baseret på 20’ernes forbud, hvor barerne skulle være skjulte og hemmelige. Det er derfor ikke hvem som helst, der lukkes ind, og det eneste, der viser, at der er en bar bag den brune, anonyme dør, er den lille messingplade placeret under dørtelefonen.

På stedet serveres der klassiske cocktails med deres eget twist akkompagneret af dejlig jazzmusik i et hyggeligt lokale med læderskamler og murstensvægge. Vi vil gerne anbefale den vilde, men skønne Death at noon, som indeholder absint, champagne og honning, og så serveres den i et kranie. Det er naturligvis en lidt mørkere variant af Hemmingways Death in the afternoon.

Adresse og kontaktoplysninger:
Du finder baren til venstre for restauranten Tranquillo på Kungstorget.
http://strangergbg.com/ 

Transport i Göteborg

Göteborg har et rigtigt godt offentligt transportsystem, ikke mindst deres sporvognsystem fungerer rigtigt godt og bringer dig hurtigt rundt i byen. Hvis du skal køre meget rundt i byen, så kan det betale sig at købe et Göteborg City Card, som giver fri transport med offentlige transportmidler samt diverse rabatter og tilbud på byens attraktioner og i forretninger.

Hvis du foretrækker at bliver kørt helt til dørs, så benyt lejligheden til at hente app'en Über Taxi, så du sikkert og nemt kan bestille en taxa.

Læs om Göteborg City Card