Et smukt lesbisk ungt par omfavner forsigtigt kærligt og holder et regnbueflag, lige rettigheder for lgbt-samfundet,

Fejr Pride 2023 rundt om i Europa med Stena Line

I sommern 2023 vil der være regnbueflag i byer over hele verden for at ære LGBTQ+-samfundet ved årlige Pride-begivenheder. Disse begivenheder kombinerer aktivisme, fest og fællesskab og omfatter ofte farverige parader, levende musik, udstillinger og meget mere. 

 

Vores færgeruter giver dig en fantastisk måde at komme til nogle af Europas bedste Pride-fester på. Nedenfor finder du alle Pride-festivaler, der finder sted i byer, vi kalder hjem – eller inden for en kort køretur fra vores havne. Sejl med os til Pride-måneden og videre for en oplevelse på havet, hvor “alle ombord” virkelig betyder, at alle er velkomne.

 

***Der er gjort alt for at sikre, at oplysningerne er korrekte på tidspunktet for offentliggørelsen. Kontakt venligst arrangørerne, før du reserverer eller rejser til en Pride-begivenhed, da detaljerne kan ændre sig.***

PRIDE I STORBRITANNIEN

Pride Cymru

Dato: 17.-18. juni 2023

Afstand fra vores terminal i Fishguard: 183 km 

Cardiff's Pride Cymru fremmer lighed og mangfoldighed i år med en to-dages musikfestival og marked, og selvfølgelig en højt elsket Pride-parade lørdag d. 17. juni. Besøg Cardiff Castle for forestillinger af The Feeling, Sophie Ellis-Bextor og Claire (fra Steps) Richards blandt mange flere!

Reserver din færge fra Rosslare to Fishguard.

 

Pride Edinburgh

Dato: 24. juni 2023

Afstand fra vores terminal i Cairnryan: 202 km 

 

Efter en nedskaleret begivenhed i 2022 på grund af Covid-19 er Skotlands længstvarende fejring af mangfoldighed, Pride Edinburgh, tilbage i al sin pragt. Flere detaljer kommer snart. 

Reserver din færge fra Belfast til Cairnryan.

 

Pride i London  

Dato: 1. juli 2023

Afstand fra vores terminal i Harwich: 137 km 

Afstand fra vores terminal i Liverpool: 373 km 
 

Sidste år leverede Pride i London et spektakulært show, der samlede mere end 1,5 millioner mennesker for at fejre på tværs af fem centrale London-scener. Arrangørerne søger at bygge videre på denne succes i 2023, især ved at opbygge relationer til LGBT+-græsrodssamfund. Flere detaljer offentliggøres snarest.

Reserver din færge fra Hoek van Holland til Harwich eller fra Belfast til Liverpool.

 

Pride Glasgow 

Dato: 15. juli 2023

Afstand fra vores terminal i Cairnryan: 130 km   

I 2022 var Glasgow Pride vært for den største Pride-march i skotsk historie. I 2023 håber arrangørerne at gøre et endnu større indtryk med et tema, der hylder kvinderne i LGBTQ+-samfundet og -bevægelsen. Flere detaljer kommer snart.

Reserver din færge fra Belfast til Cairnryan.

 

Norwich Pride

Dato: 29. juli 2023

Afstand fra vores terminal i Harwich: 118 km

Norwich Prides fokus i år er på at levere en begivenhed, der blander velvære med livlig underholdning – alt sammen for at støtte og fremvise talenterne i det lokale LGBTQ+-samfund. Udover hovedparaden kan du nyde akustiske scener, liveoptrædener, et Makers’ Market, en Pride-kunstudstilling, DJs, et uddannelsescenter og et mad- og drikkeområde. Middelalderbyen Norwich ligger en kort køretur fra Stena Lines terminal i Harwich, der forbinder Europa med Englands østkyst.

Reserver din færge fra Hoek van Holland til Harwich.

 

Chester Pride

Dato : 19. august 2023

Afstand fra vores terminal i Liverpool: 30 km 

Afstand fra terminal i Holyhead: 134 km 

Chester Pride maler byen i regnbuens farver i år med en fantastisk parade gennem byens centrum – sørg for at holde øje med vores Stena Line-deltagere! Fortsæt festen på Castle Square, hvor der på fire scener vil blive præsenteret forskellig musik, Runway Drag, Glitterlounge-kabaret og burlesque-underholdning. Der er også et komplet program med familievenlig underholdning som en del af Youth Pride-arrangementet.

Reserver din færge fra Belfast til Liverpool eller fra Dublin til Holyhead.

Uigenkendelig baggrundsbelyst skare med regnbueflag og tegn i den årlige Pride Parade, når den passerer gennem Greenwich Village.
PRIDE I NORDIRLAND

Belfast Pride

Dato: 21.-30. juli 2023

Afstand fra vores terminal i Belfast: 3,2 km

 

En af byens største festivaler, Belfast Pride, lyser byen op med over 150 arrangementer, inklusive midtpunktet Pride Parade lørdag d. 29. juli. Belfast Pride, der både er en protest og en fest, er hovedbegivenheden i byens LGBTQ+-kalender og en begivenhed, der går på tværs af samfund. Stena Line er stolt af at deltage i den; sørg for at lave en bølge for os! For mere sjov kan du besøge Pride Village ved Big Fish på Donegall Quay og deltage i festen på det nærliggende Custom House Square.

 

Reserver din færge fra Liverpool til Belfast eller Cairnryan til Belfast.

To kvindelige venner hænger ud i byen og vifter med LGBT med pride-flag
PRIDE I IRLAND

Dublin Pride Festival

Dato: 20.-25. juni 2023, med begivenheder i løbet af måneden. 
Afstand fra vores terminal i Dublin: 6,6 km 

Det er et stort år for Dublin Pride Festival. Det er nemlig 50 år siden, den første LGBQT+-gruppe blev oprettet i Dublin, 40 år siden den første protestmarch, og 30 år siden homoseksualitet blev afkriminaliseret i Irland. Byen er super nem at komme til fra Stena Lines terminal, og du vil under festivalen kunne nyde højdepunkter som Dublin Pride Parade lørdag d. 24. juni, Pride-landsbyen ved Merrion Square og Mother Pride Bloq Party.  

Reserver din færge fra Holyhead til Dublin

 

Cork LGBT+ Pride Festival

Dato: 30. juli-6. august 2023
Afstand fra vores terminal i Rosslare: 191 km 

Cork LGBT+ Pride Festival vender tilbage i 2023 med et program sprængfyldt med begivenheder og aktiviteter for at støtte LGBT+-samfundet. De ugelange festligheder afsluttes med maner søndag d. 6. august, når den farverige Pride Parade går ud i byens gader, og regnbuen vil være at se overalt. Få mest muligt ud af din rejse ved at udforske Irlands fantastiske sydlige kystlinje, mens du er der. 

Reserver din færge fra Fishguard til Rosslare eller Cherbourg til Rosslare.

Hvid mand smilende og viser plakat under pride-parade på byens gade
PRIDE I HOLLAND

Rotterdam Pride

Dato: 1.-11. juni 2023

Afstand fra vores terminal i Hoek van Holland: 30 km 

 

Hollands næststørste by er inden for rækkevidde af Stena Lines Hoek van Holland-terminal. Tag turen for at deltage i 10-års jubilæet for Rotterdam Pride, og du vil opdage en perfekt afbalanceret blanding af glimrende underholdning og tankevækkende diskussion. Rotterdam Pride har det hele: fra ballroom-forestillinger, brunch med drag queens og catwalk-lektioner til Pride Talks, der omhandler emner som queer-maskulinitet, kropsopfattelse, familier og brobygning mellem generationer. Et komplet program af begivenheder arrangeret af lokale partnere vil ledsage festivalen.

 

Reserver din færge fra Harwich til Hoek van Holland.

 

Amsterdam Pride

Dato: 1.-6. august 2023

Afstand fra vores terminal i Hoek van Holland: 82 km

 

Den fantastiske Amsterdam Pride er blevet en af de mest ikoniske homoseksuelle begivenheder i verden. Se den flydende kanalparade fra broerne og flodbredderne, deltag i gadefesterne ved Amstelveld, Dam-pladsen eller Rembrandtplein, og nyd de mange kunst- og kulturbegivenheder, der supplerer karnevalsstemningen. Pride Amsterdam er en levende fejring af LGBTQ+-samfundet med alt fra udendørs biografer, fotoudstillinger og teaterforestillinger til en Senior Pride-koncert, der hylder lyserøde pionerer.

 

Reserver din færge fra Harwich til Hoek van Holland.

Unge mennesker fejrer stolthed, mens de sidder sammen. Fire medlemmer af LGBTQ+-samfundet smiler muntert, mens de hejser pride-flaget. Gruppe af queer individer fejrer sammen udendørs.
PRIDE I SVERIGE

West Pride Gøteborg

Dato: 5.-11. juni 2023

Afstand fra vores terminal i Gøteborg: 1,7 km 

Vestsveriges største Pride-begivenhed er en fejring i hele byen af LGBTQ+-samfundet med den ikoniske parade (10. juni) og Pride Park plus koncerter, konkurrencer og udstillinger på museer i hele byen. I år falder West Pride sammen med fejringen af Gøteborgs 400-års jubilæumhvilket gør vores hjemby til en særligt god destination for en sommer fuld af aktiviteter.  

Reserver din færge fra Kiel til Gøteborg eller Frederikshavn til Gøteborg

 

Malmö Pride

Dato: 5.-8. juli 2023
Afstand fra vores terminal i Trelleborg: 33 km

Malmös årlige Pride-festival, der ligger en kort 30-minutters køretur fra vores havn Trelleborg, bringer Skåne-regionen i det sydvestlige Sverige sammen for at fejre LGBTQ+-samfundet. Arrangementet er centreret omkring Pride House og omfatter fester, workshops og en afsluttende parade og fest med mere. Derudover finder en Youth Pride-festival sted 5.-9. juli. 

Reserver din færge fra Rostock til Trelleborg.

 

Stockholm Pride

Dato: 1.-8. august 2023
Afstand fra vores terminal i Nynäshamn: 57,6 km

Tag en kort køretur fra vores havn i Nynäshamn i august, og fordyb dig i Sveriges største Pride-fejring, når Stockholm fejrer sit 25-års jubilæum i storslået stil. Begivenheden, der finder sted i hele byen, omfatter forfatterforedrag, internationale udstillinger, workshops, koncerter, forestillinger, det gratis Pride House med mere. Det fører frem til, hvad der uden tvivl bliver en Pride-parade, man sent vil glemme. 

Reserver din færge fra Ventspils til Nynäshamn.

 

Karlskrona Pride

Dato: 12. august 2023
Afstand fra vores terminal i Karlskrona: 12 km 

Karlskrona er en barok maritim skat på Sveriges sydøstkyst, og dens berømte flådehistorie har givet den plads på UNESCOs verdensarvsliste. I år laver LGBTQ+-samfundet sin egen historie med den 10. årlige Karlskrona Pride-parade, som marcherer gennem de snoede gader i denne pragtfulde kystby i august. 

Reserver din færge fra Gdynia til Karlskrona

 

Lund Pride

Dato: 19.-26. august 2023
Afstand fra vores terminal i Trelleborg: 44 km
Afstand fra vores terminal i Halmstad: 127 km

En naturskøn 45-minutters køretur fra Trelleborg og 90 minutter syd for Halmstad byder den middelalderlige universitetsby Lund på en eventyrlig kulisse under sin ugelange Pride-fejring. Sammen med byens parade omfatter festivalen drag-optrædener, koncerter og meget mere. 

Reserver din færge fra Rostock til Trelleborg eller Grenaa til Halmstad.

Støttende hænder får hjertet til at tegne og vinke foran et regnbueflag, der flyver på en flyder af en sommer gay pride-parade
PRIDE I DANMARK

Aarhus Pride

Dato: 24. juni 2023
Afstand fra vores terminal i Grenaa: 66 km

Danmarks næststørste by ligger mindre end en times kørsel fra vores havn i Grenaa, og den årlige Pride-parade er en god grund til at lære denne smukke og kunstneriske by at kende. Paraden snor sig gennem byen, inden den ankommer “under regnbuen” ved Musikhusparken, hvor festen vil fortsætte med mad, drikke med mere.

Reserver din færge fra Halmstad til Grenaa.

Folk vifter med LGBTQ-flag ved en Pride-march i solidaritet
PRIDE I TYSKLAND

Christopher Street Day Kiel

Dato: 8. juli 2023
Afstand fra vores terminal i Kiel: 500 m 

Kiel fejrer Christopher Street Day med sin årlige parade gennem gaderne i denne historiske maritime by. I år kommer det valgte antidiskriminationsslogan “STOP - Træd ikke tilbage!” til at være i centrum. Paraden efterfulgt af en hel uge med begivenheder er centreret om LGBTQ+-samfundet og omfatter oplæsninger, fester, karaoke-aftener og meget, meget mere.  

Reserver din færge fra Göteborg til Kiel.

 

Hamborg Pride

Dato: 29. juli-6. august 2023
Afstand fra vores terminal i Kiel: 97 km
Afstand fra vores terminal i Rostock: 199 km

Byen der altid er fuld af energi, Hamborg, er glødende under sin årlige Pride-uge, og det er utrolig nemt at komme dertil fra både Rostock eller Kiel for at deltage i festlighederne. Når du ankommer, vil du opleve en hel uges aktiviteter i en af Tysklands mest spændende byer. Når Christopher Street-demonstrationen starter 5. august, forventes mere end 100.000 mennesker at gå på gaden i fællesskab for at bekæmpe transfobi.

Reserver din færge fra Göteborg til Kiel eller fra Trelleborg til Rostock.

 

Lübeck Pride

Dato: 19. august 2023
Afstand fra vores terminal i Kiel: 86 km
Afstand fra vores terminal i Rostock: 131 km

Tysklands bemærkelsesværdigt bevarede middelalderby giver en surrealistisk historisk baggrund til en af Nordtysklands største Christopher Street Day-parader og demonstrationer. Tjek Lübeck Prides hjemmeside for flere detaljer tættere på begivenheden. 

Reserver din færge fra Göteborg til Kiel eller Trelleborg til Rostock.

LGBT Madrid Pride Parade deltagere, AI generativ LGBTQ festival illustration
TAGGET
  • Pride

Udvalgte destinationer i denne guide

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.