Udsigt over byen med det store havneindløb og den tyske kirke (Christinae Kyrka) i tusmørke i Göteborg, Sverige

Gøteborgs vigtigste museer

Kunst, historier med mere udstilles i hele Gøteborg

 

Gøteborg er en de mest rige knudepunkter for kunst, kultur, historie og videnskab i Skandinavien. Med den historiske arkitektur og omfavnelse af kunstnerisk særkende og væld af gadekunst kan en gåtur i de historiske gader i Sveriges andenstørste by føles som du slentrer gennem et levende galleri. 

 

Gøteborgs mange museer er enestående eksempler på byens kærlighed til kunst og historie gennem mange år. I deres haller finder du antikke artefakter og moderne mesterværker. Forhistoriske dyr og futuristisk videnskab. Du kan endda møde en abe eller to. 

Header
Gøteborgs Stadsmuseum
Body

Gøteborgs Stadsmuseum ligger i bygningen, der tidligere var hjemsted for det svenske østindiske kompagni, og er let at genkende ved byens kanaler. Museet er dedikeret til at vise livets udvikling i Sverige, fra forhistorisk til moderne tid. Det er et sted, hvor kunst og historie findes side om side, fra mode og musik til gamle vikingeeventyr og industrielle opfindelser. 

Image
Stadsmuseum og den tyske kirke ved stort havneindløb i Göteborg, Sverige
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Gøteborgs Konstmuseum
Body

Gøteborgs Konstmuseum bydes besøgende velkommen inden for i de huleagtige haller af det ikoniske Poseidon-springvand. Museet er centrum i byens kunstkvarter. De udstiller værker af verdensberømte kunstnere som Picasso, van Gough og Rembrandt samt af anerkendte svenske kunstnere med flere. Deres rige samling af malerier, skulpturer, tapeter med mere har høstet anerkendelse som en af de bedste kunstsamlinger i Nordeuropa. Uanset om du bruger en time eller en dag, er museet et besøg værd for alle kunstelskere. 

Image
Johner Bildbyra AB
+46 8 644 83 30
info@johner.se
sales@johner.se
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Gøteborgs Naturhistoriska Museum
Body

Gøteborgs Naturhistoriska Museum ligger bekvemt på en bakketop over Slottsskogen, og der udstilles en bred vifte af konserverede dyr, som spænder over 3,8 mio. års evolution på jorden. Her finder du fossiler af dinosaurer sammen med store og små dyr fra jordens have, savanner og bjerge. Det er også hjemsted for en af Gøteborgs mest berømte indbyggere: en 16 meter lang, fuldt konserveret hvalkalv. 

Image
Glad mor og datter, der ser på udstillinger over tidligere tider på et museum
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Universeum
Body

Videnskaben får liv på Universeum. Der kan besøgende vove sig ud på reb-broer for at udforske en indendørs regnskov på flere etager, fuldendt med aber og tukaner, eller besøge det storslåede akvarium, hvor hajer svømmer i gennemsigtige bassiner over gæsterne. Dette interaktive museum har også udstillinger med fokus på rumfart, sundhed med mere. Oplevelsen er så sjov, at du måske glemmer, at du har brugt en hel dag på at lære: delvis zoo, delvis laboratorie, delvis legeplads og fuldstændig fantastisk. 

Image
Glad familie ved et akvarium i et oceanarium. De tilbringer tid sammen
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Volvo Museum
Body

Volvo er en integreret del af Gøteborg s identitet, og det legendariske museum for bilproducenten er obligatorisk for såvel kendere som begyndere. Flere end 100 spor viser Volvos historie, herunder biler, busser, lastbiler med mere, og fokuserer på firmaets forskellige opfindelser inden for miljø og sikkerhed. Museet flytter snart til nye, ultramoderne faciliteter i nærheden af Liseberg, så det er nu, man skal opleve det oprindelige Volvo-museum, før det også bliver en del af firmaets historie.

Image
OLYMPUS DIGITALKAMERA
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Maritiman
Body

Museet Maritiman byder på en unik, interaktiv måde at udforske, hvordan havet og marinelivet påvirker byen, og hvordan byen påvirker vandet. I dette “levende museum” ved byens ikoniske havnefront kan du gå på opdagelse inde i en ubåd, kravle ombord på en destroyer med mere. Samtidig lærer du om historien om livet til søs i Skandinavien, så hop ombord til sjov, læring og en unik måde at gøre historien til virkelighed. 

Image
Udsigt til havnen i Göteborg
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Världskulturmuseerna
Body

Gøteborg er et globalt samfund, og på Världskulturmuseerna får man mulighed for at udforske og hylde de bidrag og traditioner, som mennesker fra hele verden er kommet med. Museet ligger i lækre, moderne lokaler nær Liseberg og supplerer ofte sine udstillinger med festivaler, musik, mad med mere. Det giver en unik chance for at fordybe dig selv i kulturer, samtidig med at du lærer om deres påvirkning på regionen. 

Image
mor og barn ser på antikke amforaer på et museum
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.