Ø, Göteborg

De bedste friluftsaktiviteter i Gøteborg

Se, hvad der gør Gøteborg til en af Europas grønneste byer!

 

Gøteborg kaldes ofte en af Europas grønneste byer, og det forstår man godt. Byen byder på parker med tæt skov, krystalklare søer, naturparker og strande. så den lever i harmoni med naturen. Hvert eneste kvarter og park fremhæver den unikke skønhed ved det vestlige Sverige.

 

Det er ikke mærkeligt, at Gøteborg tiltrækker cyklister, vandrere, naturfotografer og sejlere. Gøteborg er det perfekte sted at lade naturen omslutte dig, samtidig med at du kan nyde mad, kultur og aktiviteter som i en storby. Her er blot nogle få måder at komme ud og nyde Gøteborg, næste gang du kommer på besøg.

Header
Gå på eventyr i Slottsskogen
Body

Slottsskogen er et perfekt sted at nyde naturen uden at forlade byen. De 137 hektar omfatter et netværk af vandre- og cykelstier, træningsområder med mere. De tætte skove og panoramisk udsigt gør det til et sted, du aldrig bliver færdig med at udforske. Besøg elge, pingviner, geder og ponyer i den gratis zoo. Se børnene løbe rundt på den enorme legeplads Plikta. Tank op i de forskellige boder, der byder på alt fra luksus-is til frisklavede vafler, eller rist pølser på et bålplads. Det er kronjuvelen blandt Gøteborgs parker og en vigtig destination uanset årstiden.  

Image
Walpurgis i byparken Slottsskogen
Image caption
Copyright: Happy Visuals/Göteborg & Co
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Tag på øhop gennem skærgården
Body

Et besøg i Gøteborgs skærgård er indbegrebet af en svensk oplevelse. Blandt disse flere end 20 øer finder du mange storslåede strande, charmerende lokalsamfund som Styrsö og Hönö, vild natur med mere. Visse steder er biler velkomne, mens andre kun kan nås med færge. Uanset om du kommer på besøg for at sejle, dykke, vandre, solbade, se på dyreliv eller bare slentre på en ø, hvor tiden lader til at stå stille, er det helt magisk. Skærgården er obligatorisk for alle besøgende. 

Image
Øen Fotö i Göteborgs skærgård.
Image caption
Copyright: Happy Visuals/Göteborg & Co
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Du kan vandre, cykle og svømme rundt om Delsjön
Body

Naturområdet Delsjö ligger en kort sporvogns- eller cykeltur fra byens centrum, men når du træder ind i parken, føler du dig ført tilbage i tiden. De to søer (Stora og Lilla Delsjön) er omgivet af rå vandrestier, storslåede klipper og tæt skov, så området er betagende. Det er også sjovt: Den populære strand er en af de mest livlige steder på varme dage, mens du i rustikke café finder geder og lækre kanelbullar. Lej en kano for at sejle rundt på søen eller gå på opdagelse til fods: Øerne kan nås via en landbro, der gør det nemt at tage afsted på en privat skovtur.  

Image
Mand på cykeltur i skoven
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Sejl rundt i kanalerne
Body

Vil du udforske de historiske kanaler ved Gøteborg? På varme dage kan du leje elektriske både fra Let’s Boat eller gøre brug af leje på timebasis af kajak og paddleboards hos forskellige udbydere langs vandet. Foretrækker du at bruge din tid på vandet med (bevidst) dårlige jokes? Den berømte rundtur Paddan forener ordlege, der er karakteristiske for Gøteborg, med de meste omfattende rundture til byens arv langs vandet.  

Image
Folk, der sejler kajak i voldgraven tæt på Drottningtorget i det centrale Göteborg
Image caption
Copyright: Beatrice Törnros/ Göteborg & Co
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Tag en slentretur gennem Gøteborgs Botaniska Trädgård
Body

En af Europas største og mest frodige haver er Gøteborgs Botaniska Trädgård, som byder på rolig afslapning midt i byen. En slentretur i området byder på komplet fordybelse i naturen med farvelige blomster, stenhaver og en japansk dal. Tag turen op til toppen af Håberget for en fantastisk udsigt over byen, og tag så på opdagelse i Änggårdsbergen. Det er en naturpark og arboret, som støder op til haven, og er perfekt til en vandretur. 

Image
Lilla blomster i den botaniske have i Göteborg
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Tag på stranden
Body

Om sommeren, og for de modige også på kolde dage, er Gøteborgs strande det helt rigtige sted at være for folk, der vil plaske, solbade, fange krabber og gå på opdagelse. Sveriges vestkyst er propfyldt med skønne sandstrande og rå klipper, men i Gøteborg er den perfekte strand kun en sporvogns-, cykel- eller bustur væk. Blandt de populære strande findes Fiskebäcksbadet, Billdalsbadet, Näset og Saltholmen, men der er frit slag, så du opfordres også til at finde et stykke vandkant, der opfylder dine ønsker til paradis. 

Image
Kvinde med søn set bagfra. De går langs havet på en solskinsdag
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Tag på vandretur i Gøteborgs største park
Body

Gøteborgs største park Hisingsparken overskygges tit af Slottsskogen. Parken, der deler navn med den centrale ø Hisingen, er bestemt et besøg værd for vandrere, cyklister og dyreelskere. De velplejede cykelstier gør det til en fornøjelse af udforske marsken og den tætbevoksede park, som giver fornemmelsen af at være trådt ud i vildmarken uden at forlade byen. Den rustikke Kättilsröds 4H Gård er et godt sted at komme tæt på heste, geder, kaniner, grise og andre dyr.  

Image
Udsigt over Lake Johnson, en populær bypark i Raleigh, NC, USA
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Kør ud i det blå!
Body

Gøteborg er ikke bare en fantastisk by fuldt med friluftseventyr: Det er porten til eventyr i den storslåede natur langs Sveriges vestkyst og videre. Tag din bil med og udforsk de skønne byer og storslåede strande langs kysten, eller kør ind i landet for at opleve de frodige skove og 100.000 søer, som gør Sverige til alle naturelskeres drøm. Du kan endda krydse landet undervejs og tage på opdagelse i Norge, hvis grænse ligger en smuk, 3-timers køretur væk. Uanset hvilke friluftsaktiviteter du søger, ligger Gøteborg, så de uforglemmelige eventyr kun er lige uden for døren.

Image
Lille pige med familie set bagfra. De er på vej på cykeltur på landet, gående.
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.