Venner, der drikker kaffe på en café i Sverige

De bedste oplevelser med mad og drikke i Gøteborg

Spis dig vej gennem en af Europas skjulte perler for madelskere

 

Innovative kokke, der bruger årstidens råvarer til tilberedningen af kulinariske mesterværker. Hyggelige caféer, der byder på utroligt bagværk. Utroligt internationalt køkken. Nogle af de mest friske skaldyr, du nogensinde har fået. Gøteborg er en kulinarisk destination som ingen anden og i sandhed en af Europas skjulte perler hvad angår mad. 

 

Der er virkeligt noget for enhver smag i Gøteborg. Med så mange udendørs aktiviteter i denne by, der er egnet til at gå rundt i, kan du forkæle dig selv på Gøteborgs bedste restauranter uden at føle skyld bagefter. Sådan spiser du dig vej gennem Gøteborgs utrolige madkultur, fra stederne med finere spisning til populære gadekøkkener og traditionel skandinavisk mad.

Find tid til fika

Den traditionsrige “fika” er en kort kaffepause med lidt sødt og godt selskab, så det er en perfekt anledning til at stoppe op og nyde din tid i Gøteborg. Langs den populære gågade Haga finder du adskillige caféer til “fika”. Café Husaren er nok den mest populære og hjemsted for de ofte fotograferede kanelbullar i overstørrelse. På Da Matteo byder de på smart fika i deres café på Magasinsgatan og to andre lokationer. Puritanere bør besøge Ahlströms Konditori, hvis udendørs gårdhave har været en favorit i mere end et århundrede. 

Svensk bageri, kanelbullar (kanelsnegle)
Smag på noget af Europas bedste skaldyr

Da Gøteborg ligger ved vandet, har livlige fiskemarkeder og sprudlende, kreative kokke, er det et af Europas bedste steder at nyde skaldyr. Du finder i hele byen moderne og internationale retter med fokus på rejer, fisk, hummer, flodkrebs, kammuslinger og meget andet. Hvis du vil have en unik, svensk oplevelse med skaldyr, så besøg Sjöbaren i Haga eller Sjömagasinet ved vandet og smag på dagens fangst på den skandinaviske måde. 

Skaldyrsfad med frisk hummer, muslinger og østers på marmorbord.
Oplev finere spisning

Gøteborgs kokke skaber destinationsværdig spisning i hver eneste ret, fra det internationale køkken til mikro-gastronomiske opfindelser. Byen er hjemsted for flere modtagere af Michelin-stjerner, herunder fra det moderne, skandinaviske køkken SK Mat & Människor, den gastronomiske destination med fokus på det lokale Project samt Bhoga med fokus på årstiderne. De byder alle på storslået spisning på din destination. Hvis du vil opleve en kendis-kok, så serverer den lokale helt Marcus Samuelssons Norda unikke varianter af skandinaviske favoritter, herunder kalv, og endda en forfinet specialret. 

Avanceret og elegant madlavning - Finere spisning og gourmet-anretning
Børnevenlig smag

Gøteborg er kendt for at være familievenlig, og det rygte gælder også mulighederne for spisning. De fleste restauranter tilbyder en børnemenu, men visse steder gør man en ekstra indsats for at give de små en særlig oplevelse. På Moon Thai transporteres gæsterne til Thailands farverige gader med palmetræer, neonlys og en indretning som en labyrint. På Moreno Pizza i Majorna-kvarteret byder de på masser af plads til at spise lækker pizza i en ombygget biograf. Tapas-kæden Pinchos er grundlagt i Gøteborg og serverer børnevenlig fingermad i restauranter med cirkus-tema over hele byen.

Familie med børn på en restaurant
Smag på verden på madmarkederne

Vil du smage på det bedste Gøteborg har at byde på uden at løbe hele byen rundt? Besøg et madmarked! Det ikoniske Stora Saluhallen er både historisk og lækkert. Der finder du slagtere, fiskehandlere med mere sammen med boder, hvor man serverer mad fra Skandinavien, Italien, Vietnam med mere. På det centralt placerede Saluhall Briggen serveres et bredt udvalg af hurtig mad (falafel og pizza bagt i træfyret ovn kan anbefales). Det ultrasmarte Lindholmen Street Food Market er hjemsted for et roterende udvalg af madvogne, der tilbyder virkeligt innovativ mad sammen med lokal øl og livemusik. 

Markedshallen. Et ægte og livligt marked med masser af lækre delikatesser.
Smag på øllen

I Gøteborgs brygger-miljø forener man traditioner fra den gamle verden med en moderne legesyge. Man har tænkt nyt i århundreder, og deres gode rygte vokser stadig. Besøg de lokale tappesteder som Poppels, Dugges Pils og Majornas Bryggeri for at smage på Gøteborgs øl. Alternativt kan du finde plads på Brewer’s Beer Bar, hvor man parrer et godt udvalg af internationale og svenske øl med surdejspizza. 

En masse ølhaner på et nærbillede af en bar
Træk proppen til gode vinoplevelser

Hvad er mere afslappende end et glas vin i dejlige omgivelser? I Gøteborg venter mange lækre vinoplevelser for enhver smag. Leder du efter et roligt sted at nyde et glas? Prøv Bar La Lune eller Bar Cento. Foretrækker du noget mere liv? Den smarte Vinbaren og sprudlende Champagnebaren er livlige. Alternativt kan du besøge den roste SOMM, en restaurant med fokus på vin, og som ligger i en kælder i Lorensberg. Der parres deres nøje udvalgte vine smukt med finere skandinavisk spisning med lokalt fokus til en overkommelig pris. 

Nærbillede af bartender, der skænker rødvin i et glas. Restaurant-, drikke- og vinkoncept.
Bland dig i cocktail-miljøet

Den kulinariske nytænkning i Gøteborg begrænser sig ikke til tallerknerne: Byen er også en drøm for folk, der elsker cocktails og leder efter innovation. Prøv de vildt innovative cocktails på den retro-futuristiske Steampunk Bar og klassikerne på den smugkros-inspirerede Stranger. Nyd en cocktail med udsigt på Skanshof eller Henriksberg. Uanset hvad din smag er, finder du en drink, du vil elske, på en bar, du vil nyde. 

Venner, der drikker cocktails
Find et vegansk og vegetarisk festmåltid

Gøteborgs rygte som en grøn by gælder også byens restauranter. På de fleste restauranter er der vegetariske og veganske retter på menuen; de er aldrig bare en sidebemærkning. Derudover er der særskilte veganske / vegetariske restauranter overalt. Den populære (og hundevenlige) Blackbird på Stigberget er et besøg værd for kreative, veganske retter (og cocktails i topklasse). Julie’s Café på Majorna sikrer, at veganere ikke går glip af fika med deres dyrefri franske wienerbrød (gå ikke glip af den veganske ost). I Gøteborg er det ikke et problem at finde lækker vegetarisk og vegansk mad. Det kan dog være en udfordring at vælge mellem de mange gode muligheder.

To personer spiser vegansk frokost

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.