Aalborg

Aalborg er Danmarks fjerdestørste by og ligger i Jylland, kun 45 minutters kørsel fra Frederikshavn.

 

En lille by med en unik karakter, der har noget for enhver smag: fra museer og historiske bygninger til arkitektur i verdensklasse, den berømte zoologiske have, gode shoppingmuligheder og fantastiske restauranter. Aalborg er et kulturelt hotspot med en spektakulær havnefront.

 

Planlæg din rejse, så den omfatter et besøg på Utzon Centeret ved Aalborgs havnefront, designet af den berømte danske arkitekt Jørn Utzon (designer af operahuset i Sydney) og hans søn Kim. Det er et eksperimentelt center, der fokuserer på arkitektur, design og kunst. Kunsten Museum of Modern Art er blevet kaldt "et udstillingsvindue for dansk og international kunst" fra det 20. århundrede og er et fantastisk sted at besøge, hvis du er fan af moderne kunst. Aalborg Historiske Museum er det bedste sted at få mere at vide om byens 1.000-årige historie.

 

Aalborgs koncerthus, Musikkens Hus, er et arkitektonisk vartegn med betagende akustik, et omfattende koncertprogram og hjemsted for en gourmetrestaurant, Musikkens Spisehus, med en fantastisk udsigt over Limfjorden. Nordkraft er et kulturcenter, der tidligere var elværk, og som nu har et teater, spillested, biograf, sportscenter, turistinformation og meget mere. Du kan også nyde god mad på Azzura Nordkraft og Café Mombay.

 

Ingen tur til Aalborg er fuldendt uden et besøg på Aalborghus Slot, et smukt bindingsværksslot beliggende i en betagende park lige ved havnefronten. Nyd en gåtur i parken, og besøg de underjordiske passager, hvor du somme tider kan kravle gennem et fangehul! Et besøg på Gråbrødreklosterets underjordiske museum, Gråbrødrekloster Museet, er ikke for sarte sjæle! Ved siden af Salling Stormagasin kan du tage elevatoren ned for at se skeletterne, resterne af huse og markedspladsen, der gav plads til munkenes kloster fra år 1240.

 

Med over 75 specialbutikker er Aalborg Storcenter stedet til at shoppe. Her finder du fantastiske mode- og sportsbutikker samt restauranter og caféer. Er du fan af street food? Hvis svaret er ja, så sæt en tur til Aalborg Streetfood Køkkenfabrikken med dens gastronomiske lækkerier på din liste. Et besøg på mikrobryggeriet Søggards Bryghus må du ikke gå glip af for at smage den friskbryggede øl og også købe nogen med hjem!

 

I udkanten af Aalborg ligger nogle mindre parker såsom Skulpturparken og Kildeparken, der har monumenter og skulpturer af forskellige kunstnere fra forskellige tidsaldre. En af Aalborgs mest populære attraktioner er Aalborg Zoo, hvor du kan se alverdens dyrearter, fra chimpanser til afrikanske elefanter og meget mere. 

 

Tag en tur op i Alborgtårnet, Aalborgs højeste punkt, hvor du kan nyde stilheden på toppen og en fantastisk 360-graders panoramaudsigt. Vikingemuseet Lindholm Høje er en af Skandinaviens bedst bevarede levn fra vikingetiden med grave fra både den tyske jernalder og vikingetiden på kirkegården. Nord for kirkegården er der en vikingelandsby, som du kan udforske. I stenaldercentret Ertebølle kan du også opleve livet i stenalderen. Fra Aalborg er der en times kørsel, som er turen værd.

 

Når vi siger, Aalborg har noget for enhver smag, så mener vi det!

Aalborg er Danmarks fjerdestørste by og ligger i Jylland, kun 45 minutters kørsel fra Frederikshavn.

 

En lille by med en unik karakter, der har noget for enhver smag: fra museer og historiske bygninger til arkitektur i verdensklasse, den berømte zoologiske...

Læs mere Læs mindre

Vælg din rute...

Nyd en tur til Danmark

Fra 689 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Billede af overnatningsstedet

Helnan Phønix Hotel Aalborg

Billede af overnatningsstedet

Pier 5 Hotel

Billede af overnatningsstedet

Scandic Aalborg City

Billede af overnatningsstedet

CabInn Aalborg

Billede af overnatningsstedet

Radisson Blu Limfjord Hotel

Billede af overnatningsstedet

Hotel Jomfru Ane

Billede af overnatningsstedet

Prinsen Hotel

Billede af overnatningsstedet

Milling Hotel Gestus

Vælg din rute...

Nyd en tur til Danmark

Fra 689 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Find flere destinationer

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.