Bayern

Prost til Bayern!

 

Bayern kaldes officielt den frie stat Bayern og er en region i det sydvestlige Tyskland. Rig på markeder, natur samt lækker mad og drikke – proppet med ting at foretage sig!

 

Bayern er verdenskendt som hjemsted for Oktoberfest. Den største øl- og rejsefestival i verden afholdes på det største messecenter i München kaldet Theresienwiese. Over 16-18 dage kan besøgende nyde forlystelsesattraktionerne, bayersk mad og øl. Hvorfor ikke få mest muligt ud af oplevelsen og investere i traditionelle dragter såsom en Dirnhl, der er en bluse under en overdel med en højtaljet nederdel og et forklæde.  Vis dine ben frem i Lederhosen, som er ridebukser i knælængde af læder! Interessante fakta om Oktoberfest: Det er den eneste festival i verden, der har et loppecirkus med en “gruppe” af omkring 60 lopper, der underholder børn.

 

Med verdens største ølfestival er det ikke overraskende, at Bayern er hjemsted for mange klosterbryggerier, der stilmæssigt varierer fra det traditionelle til det moderne. Der er så mange at udforske, at du hurtigt får fyldt dit ølkrus op! Weltenburg-klosteret ligger på Donaukløften og siges at være grundlagt i år 600. Bryggeriets stjerne er Weltenburger Kloster Barock Dunkel, og denne prisbelønnede, cremede øl har vundet guld ved World Beer Cup i USA 3 gange! Det bayerske statsbryggeri Weihenstephan i Freising er kendt for at være det ældste bryggeri i verden, der stadig eksisterer, og brygger 16 forskellige typer øl.

 

Der er ikke noget bedre tidspunkt at udforske Bayern på end ved juletid, da byen er berømt for sine spektakulære julemarkeder. Kempten: Den første lørdag i Advent afholdes en lang shoppingaften på Hildegardplatz foran St. Lawrence Basilica. Denne shopping-oplevelse sent om aftenen er ekstra speciel med ildblæsere og korsangere. Dossenbergerhof i Günzburgs gamle bydel omdannes til en julelandsby fra 1-5. december. Nyd sceneforestillinger med kunstnere og musikgrupper, mens du ser på håndlavede varer. Du må ikke gå glip af et besøg på det verdensberømte Christkindlesmarkt med boder, som er fyldt med håndlavede varer, der er ideelle som gaver til de mindste. Mens du er der, kan du prøve Nürnberg Lebkuchen (en brunkage) og den røde Nürnberg-øl fra hjemmebryggeriet Altstadthof.

 

Hvis du elsker at udforske den skønne natur, er Bayern stedet for dig. Hvad med sneskovandring gennem Bayerske Skov, eller hvad med langrend mellem toppene af Großer Arber og Brotjacklriegel? Uanset om du bedst kan lide, når der er fart på eller at være nede i tempo, kan du nyde de mange floder, som Bayern har at byde på, og hoppe ombord på en båd eller tømmerflåde. Og hvis du ikke har lyst til at få våde fødder, kan du gå langs flodbredden.

 

Det kan godt være, at Erlangen er Bayerns mindste by, men der er bestemt ikke mangel på eventyr. Byen er kendt som Tysklands “tegneseriehovedstad”, og du kan gå gennem de mange haver og opdage fantastiske skulpturer og kunst, som vil få dig til at stoppe op.

 

Når du er i München, Bayerns hovedstad, kan du udforske Olympiapark, som blev skabt til de olympiske sommerlege i 1972. Gärtnerplatzviertel er et livligt distrikt, der er fyldt med lækre restauranter, som serverer tyske retter såsom karrywurst (dampede og stegte svinepølser med karryketchup) og en række mode-, møbel- og vinylpladebutikker af pop-op-typen, der bare venter på at blive opdaget.

 

Vidste du, at BMW er over 100 år gammel? Besøg BMW-museet, og lær alt om historien bag det dynamiske brand, der konstant skaber innovation inden for køreglæde.

 

Uanset hvor hurtigt du kan lide at nyde livet og om det er festivaler med gang i, lokal kunst, prøvesmagning af øl eller udforskning af naturens vilde natur, så har Bayern noget for enhver smag. 

Prost til Bayern!

 

Bayern kaldes officielt den frie stat Bayern og er en region i det sydvestlige Tyskland. Rig på markeder, natur samt lækker mad og drikke – proppet med ting at foretage sig!

 

Bayern er verdenskendt som...

Læs mere Læs mindre

Vælg din rute ...

Nyd en tur til Tyskland

Fra 1302 kr. enkelt tur, bil, chauffør og kahyt

Vælg din rute ...

Nyd en tur til Tyskland

Fra 1302 kr. enkelt tur, bil, chauffør og kahyt

Find flere destinationer

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.