Slesvig-Holsten

Slesvig-Holsten – det sande Norden

 

Slesvig-Holsten er Tysklands nordligste stat og omtales som Tysklands sande Norden. Uanset, om du vil have en byferie fyldt med livlig kultur og kulinariske oplevelser eller har lyst til at komme væk fra alfarvej og opdage de seværdigheder og lyde, som byen har at byde på, er Slesvig-Holsten det helt rigtige sted for dig.

 

Kiel er hovedstaden i Slesvig-Holsten og har en lang historie med skibsbygning og maritime traditioner. Disse ting er stadig udbredte i dag med byens mange museer og udstillinger. Kielerkanalen er verdens travleste menneskeskabte vandvej og forbinder byen med Nordsøen. Nyd byens maritime atmosfære på en dag, hvor du bruger tiden med at se på kunst på City Gallery Kiel, som byder på moderne og regional kunst, inden du nyder en shoppingtur.

 

Mölln er en lille by, der er berømt for sin tidligere beboer og berømte spøgefugl Till Eulenspiegel. Du finder spor af figuren i hele byen, og rygtet siger, at hvis du besøger Eulenspiegel-fontænen på den historiske markedsplads og hurtigt gnider på hans bronzetommelfinger og trykker på spidsen af hans støvle, vil det bringe dig held og lykke!

 

Afsæt fire timer af din dag, hvis du er en aspirerende chocolatier, og deltag i en praline-workshop i Mölln, hvor du kan lære glæden ved at skabe og dekorere disse søde sager.

 

Opdag de smalle og snoede gader i Lübeck, som er på UNESCOs verdensarvsliste, og udforsk skjulte gårdspladser. Gå ikke glip af Holstentor, som er et af Lübecks mest ikoniske vartegn. Denne gotiske byport har være brugt på mange postkort, frimærker og 2-euromønter i årenes løb.

 

Er du klar til en udfordring? Hvad med en byrundtur i Lübeck, hvor du samtidig kommer på skattejagt? Besøg seværdighederne i Puppenbrücke, Lübeck-katedralen og Love Bridge, og find ledetråde undervejs. Jagten er i gang!

 

Læg bystøjen bag dig, og træk dig tilbage til strandene og øerne i Slesvig-Holsten. Få fred og ro på et wellness- eller spaophold, prøv dine flyvefærdigheder med en drage eller tag ud at surfe. Begge sportsgrene er blevet mere og mere populære gennem årene med flere drage- og windsurfingbutikker i regionen.

 

Øen Föhr i Nordsøen ligger i Vadehavet, som er på verdensarvslisten. Den er bedst kendt for sine smukke haver og thalassoterapi (heling gennem hav, luft og vand). Med sine varierede landskaber fra sandstrande til frodige grønne områder er denne strand fuld af aktive og sjove begivenheder året rundt og er ideel til en aktiv familieferie.

 

Stockenstiegtrail-ruten er åben for turister fra juni til september, så de kan opleve Eidershedt-halvøen. Siden 1929 har dette enorme marskland tiltrukket turister, som går ad en smal flisebelagt sti og krydser flere broer, før de ankommer til det berømte fyrtårn Westerheversand. Dette røde og hvide fyrtårn blev ikonisk, da det optrådte i en Jever-ølreklame tilbage i 1970'erne. Deltag i en guidet tur, og efter at have klatret 157 trin op til toppen af fyrtårnet, vil du blive forkælet med en panoramaudsigt over halvøen.

 

En af de mest populære attraktioner i Slesvig-Holsten er Lyksborg Slot. Denne majestætiske bygning ligger lige ved grænsen til Danmark og anses for at være et af de mest betydningsfulde renæssancepaladser i Nordtyskland. Du kan tage på en guidet tur for at lære bygningens turbulente historie at kende, mens den fungerede som residens for Slesvig-Holstens hertugfamilier.

 

Madelskere vil fryde sig, da Slesvig-Holsten er kendt for lækre madoplevelser! Prøv regionale og sæsonbestemte “Feinheimisch”, som kan oversættes til “fin og lokal mad” fra lokale restauratører og fødevareproducenter.

 

Med masser af legender, mad og naturlandskaber er en tur til Slesvig-Holsten et eventyr, der bare venter på dig! 

Slesvig-Holsten – det sande Norden

 

Slesvig-Holsten er Tysklands nordligste stat og omtales som Tysklands sande Norden. Uanset, om du vil have en byferie fyldt med livlig kultur og kulinariske oplevelser eller har lyst til at komme væk fra alfarvej...

Læs mere Læs mindre

Sejl til Tyskland

til Kiel

Fra 1302 kr. enkelt tur, bil, chauffør og kahyt

Sejl til Tyskland

til Kiel

Fra 1302 kr. enkelt tur, bil, chauffør og kahyt

Find flere destinationer

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.