Træk vejret og pust ud! Du er nu i Finland.

Hvis du bedst kan lide ren luft, vild natur og byer fyldt med kulturelle seværdigheder, er Finland et godt sted at holde ferie.

 

Med et indbyggertal på flere end 5,5 mio. mennesker har Finland en tryg og gæstfri kultur. Desuden har de en historie og en arv, der spænder over årtusinder.

 

Nu om dage er de to officielle sprog finsk og svensk, men ét sprog forener alle, og det er naturen. På grund af det store antal søer, skove og saunaer er Finland et land, hvor man elsker friluftsliv og fokuserer på wellness. De er officielt kåret som verdens lykkeligste land i de seneste seks år af World Happiness Report.

 

Alt det gode gør det nemt for turister at komme til Finland og bare træde ind i lykken.

 

ANKOM MED STENA LINE

Start dit finske eventyr med Stena Line! Pak bilen og tag færgen fra Nynäshamn til Hanko, hvor du sættes i land direkte på den finske kyst og den lange halvø.

 

Her luller mange landsbyer og øer dig ind i en afslappet ro med deres maritime charme, naturens råhed og et køkken med kort vej fra hav til bord.

 

Tag dig tid til at køre langs kysten, eller tag din cykel ud på de mange stier, der bugter sig gennem områdets naturlige skønhed.

 

BYFERIER

Finlands byer og landsbyer er det bedste sted at møde kunsthåndværkere og opleve en bid af Finlands historie. Hvis du i stedet vil have lidt mere fart på, kan Finlands byer nemt nås for dem, der rejser i bil eller på motorcykel.

 

Hovedstaden Helsinki ligger mindre end to timers køretur fra Hanko og er anerkendt for sin arkitektur, museer, gallerier, shopping og musikkultur.

 

Lidt over to timer fra Helsinki ligger Tampere som en port til det populære søland og er fyldt med offentlige saunaer, museer og seværdigheder for familier.

 

Landets ældste by er Turku, som ligger lige over to timers kørsel fra Helsinki. Oplev slottet og de brostensbelagte gader, før du tager på eventyr på de smukke øer ved Turku-halvøen.

 

HOLD FERIE SOM DE LOKALE

Finland er et land med skove og søer, og finnerne elsker at tage ud i naturen. Jokamiehen oikeudet (allemandsret) betyder, at du kan gå på opdagelse næsten hvor som helst, og du finder afmærkede vandreruter og indlogering i mange af nationalparkerne.

 

Om sommeren stimler finnerne sammen i det vidtstrakte søland, som er den største region med søer i Europa. Sug roen til dig med et ophold i en hytte udstyret med hurtigt internet og privat sauna ved søen eller i en mere basal træhytte for en rigtig vildmarksoplevelse.

 

Hvis du vil have en historie at fortælle omkring lejrbålet, kan vildmarksguider hjælpe dig med at opspore Europas “5 store” – bjørn, jærv, ulv, los og elg – afhængig af den region, du besøger.

 

FINLAND FOR FAMILIER

Udover de endeløse timer, der kan bruges på leg i parker, skove, ved kysten og på cykelstierne har Finland nogle fantastiske seværdigheder for familier.

 

Hvis du er vild med forlystelsesparker, så tag til Särkänniemi i Tampere for at opleve forlystelser, der giver adrenalinrus, et eventyrland og et akvarium.

 

Hvis der skal brændes energi af, kommer træernes toppe til live i Flowpark Varala med kabelgynger, svævebaner med mere i denne grønne forlystelsespark.

 

Fans af Tove Jansson må ikke gå glip af Muminvärlden nær Turku, hvor du kan opleve de magiske historier og møde karaktererne.

 

FESTIVALER I FINLAND

Finnerne elsker festivaler, fra uformelle sammenkomster på øerne til folkelige festivaler, der markerer årstiderne.

 

Om sommeren er kalenderen fyldt med arrangementer, der henvender sig til alle musiksmage fra jazz til techno, og endda den Stille Festival i Lapland. Fans af rockmusik vil glæde sig over de legendariske bands på Rockfest, mens Flow Festival henter verdenskendte popstjerner til Helsinki.

 

En særlig oplevelse er Savonlinna Opera Festival, som afholdes hver sommer i en hel måned på et middelalderslot ved Finlands største sø.

 

For at opleve noget usædvanligt kan du tage til Helsinki om efteråret til Baltic Circle Festival, som er en international festival for moderne kunst.

 

TIDSPUNKTER

Uanset hvornår du rejser til Finland, er der altid noget at opleve, fra frosne søer til midnatssol eller strålende efterårsskove og forårets spiren.

 

Gør som finnerne og få mest muligt ud af hver årstid: Stå på ski, skøjter, hop i søen og jagt nordlyset i vinterens stille ro. Hyld, svøm, cykl og udforsk kyststierne og nationalparkerne i sommerens sprudlen.

 

SPIS, DRIK, SMAG, DEL

Finsk mad er frisk, enkel og følger årstiderne. Nyd rugbrød til en laksesuppe. Tag til krebsegilde. Lad dig imponere af Michelin-kokkene i Helsinki med de reneste råvarer og en masse fantasi. Bestil Karjalanpiirakka – en tærte med fuldkornsdej og fyldt med ris, kartofler eller gulerødder og toppet med æg og smør. Smør et tykt lag multebærsyltetøj på sødt brød. Skyl det hele ned med stærk kaffe eller et shot finsk vodka. Forbrænd det hele på skovstierne og hop så ind i saunaen igen.

Hvis du bedst kan lide ren luft, vild natur og byer fyldt med kulturelle seværdigheder, er Finland et godt sted at holde ferie.

 

Med et indbyggertal på flere end 5,5 mio. mennesker har Finland en tryg og gæstfri kultur...

Læs mere Læs mindre

Sejl direkte fra Nynäshamn til Hanko

Nyd en tur til Finland

Fra 551 kr. enkelt tur, bil, chauffør og sæde

Havnes beliggenheder

Kort, der viser ruterne til og fra Finland

Rejs på vores nye rute fra Hanko til Nynäshamn! Havnen i Hanko ligger på Finlands sydkyst. Vejadgang til havnen er ved porten over for markedspladsen på vejen Korsmaninkatu.

Valgte destinationer

Sejl direkte fra Nynäshamn til Hanko

Nyd en tur til Finland

Fra 551 kr. enkelt tur, bil, chauffør og sæde

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.