Letland med færge – den bedste måde at komme væk på!

Drop alting, og rejs til Letland.

 

Letland er beliggende mellem Litauen og Estland og er en meget undervurderet rejsedestination. Det er gode nyheder for dem, der vil væk fra den slagne vej. Dette lille land er hjemsted for en befolkning på kun 2 millioner mennesker, og ca. en tredjedel af dem bor i hovedstaden Riga. 

 

Letlands landskab er en total åbenbaring for nye besøgende. Halvdelen af landet er dækket af skov, og der er utrolige nationalparker at besøge. Og Letland har også 500 km kystlinje, så der er ingen undskyldning for ikke at få noget sand mellem tæerne.

 

Gauja, den største og ældste af Letlands nationalparker, er 90.000 hektar skov, klipper, huler, slotte og kirker, vandmøller og vindmøller, naturlige kilder og panoramaudsigt. Den er perfekt til vandre- og cykelture, sejlsport og skiløb om vinteren. Tag svævebanen for at nyde den fantastiske udsigt over Gauja-flodens gamle dal eller, hvis du er en spændingssøger, besøg om sommeren for at prøve en tur på svævebanen eller bungeejump. Tilbage på fast grund, kan du smide skoene og begive dig ud på en af barfodsstierne.

 

Rejs om foråret, når de blomstrende fuglekirsebærtræer gør udsigten næsten helt hvid, eller om efteråret for at nyde den gyldne sæson og en helt anden stemning - Letland er et land til alle årstider.

 

Om sommeren strømmer både letter og turister til havet. Østersøkysten byder på hvide sandstrande, klitter, stejle klipper og sandstensfremspring. Hvis du vil surfe, så skal du besøge Pavilosta. Denne lille by er et paradis for udendørs- og vandsportsentusiaster, og du vil opdage, at den lokale røgede fisk er lige sagen efter en dag i bølgerne.  

 

Hvis du ikke er til stranden, men kan lide vandet, er Livu Aquapark noget for dig. Som en af de største i Nordeuropa, er der områder til at plaske, glide og slappe af - herunder saunaer og en spa-zone. 

 

Familieeventyrere bør besøge Tervete Naturpark, More Safari eller AB Amusement Park og Tarzāns – Sigulda Adventure Park, den største friluftspark i de baltiske lande.

 

Letlands vidtstrakte landskab er også en kilde til næring. De lokale fouragerer efter økologiske råvarer, der omfatter alt fra birkesaft til bær og svampe. 

 

Letland har et kæmpe køkken, som du kan udforske. En fast lokal bestanddel er rugbrød, og du finder det i en del opskrifter - både krydret og sødt. Letland har sit eget bud på hvidløgsbrød, som traditionelt nydes med et koldt glas øl, og med så lang en kystlinje, byder Letlands menuer på alle slags fisk. Længere inde i landet er gryderetter og masser af grøntsager på menuen. Det, du opdager mest af alt, er, at letterne spiser sæsonbestemt, så alt er friskhøstet. Letland er også hjemsted for den nordligste vingård i verden – det skåler vi for! 

Drop alting, og rejs til Letland.

 

Letland er beliggende mellem Litauen og Estland og er en meget undervurderet rejsedestination. Det er gode nyheder for dem, der vil væk fra den slagne vej. Dette lille land er hjemsted for en...

Læs mere Læs mindre

Vælg din rute...

Nyd en rejse til Letland

Fra 979 kr. enkelt tur, bil, chauffør og sæde

Havnes beliggenheder

Map showing the routes to and from Latvia
Map showing the routes to and from Latvia

Liepājas havn er let at komme til via A9 fra øst eller A11 fra den sydlige del af Letland, og den ligger mindre end 30 minutters gang fra Liepājas togstation.

Ventspils Havn ligger mindre end en kilometer fra byens centrum i den gamle del af byen ved floden Venta. Havnen kan nemt nås med bil via motorvej E22, og intercity-busser ankommer til Ventspils Busstation, som ligger blot 7 minutters gang fra havnen.

Valgte destinationer

Vælg din rute...

Nyd en rejse til Letland

Fra 979 kr. enkelt tur, bil, chauffør og sæde

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.