Liepāja

Tag på ferie som en rockstjerne i Liepāja!

 

Liepāja ligger på vestkysten af Letlands Østersøkyst, og er Letlands tredjestørste by og kendt for mange ting. Stranden er én, dens tidligere militær- og nu travle kommercielle havn er en anden. Men den er måske mest kendt som et kulturcenter og for sin pop-rock-musikscene. Den er også populær blandt fotografer – se dig selv her for at finde ud af hvorfor!

 

Liepājas Blå Flag-strand har været populær siden 1860'erne, da den først fangede den russiske zars opmærksomhed. I dag har stranden faciliteter, der gør den tilgængelig for alle, og det funklende hvide sand er nogle gange fyldt med ravstykker efter en storm, så lidt strandsøgning er måske ikke en dårlig ide!

 

Stranden er omkranset af Seaside Park, en af de største skovparker i Letland. Beregnet til at blive udforsket, er parken en glædelig blanding af naturgrønne områder og arkitektur. Oplev spøgelsestræet, et mindesmærke for det legendariske rockband Līvi, et springvand i jugendstil, svanedam og det største trommesæt i Letland! Der er også de lettiske musikeres "Alley of Fame" og en koncertscene – så du kan se en koncert, hvis du har tid til det.

 

For en anden type musik kan du besøge den hellige Trinity-katedral i september for at opleve den internationale orgelmusikfestival – og verdens største originale mekaniske orgel. Mens du er der, kan du bestige det 55 meter høje kirketårn for at få den bedste panoramaudsigt over byen.

 

Liepāja er også kendt for sin flådehavn, Karosta. Den var engang en stor del af den sovjetiske krigsmaskine, og dette unikke sted af global betydning udgør ca. en tredjedel af hele byen. I dag beskrives det som et paradoksalt og unikt sted, der er et paradis for både kreative mennesker og turister. Besøgende elsker at udforske de underjordiske labyrinter i de for længst forladte nordlige fæstninger – de mere eventyrlystne gør det med fakkellys! Eller gå langs den nordlige bølgebryder og nyd den utrolige udsigt til havet – solnedgangene her er fantastiske for din sjæl – og Instagram.

 

Nogle mennesker kan lide at komme her for at tilbringe en nat i fængsel – det er en hoteloplevelse som ingen anden! Dette er det eneste militærfængsel i Europa, der byder besøgende velkommen, men husk: ingen fange er nogensinde flygtet, frokost serveres i fængslets kantine af sovjetisk klædte ansatte, og disciplinen håndhæves! Hvis du ikke er sikker på, om en overnatning er noget for dig, kan du blot udforske cellerne og udstillingen, der fortæller Liepājas historie indtil dens uafhængighed.

 

Passagerer, der kan lide lidt mere traditionelle destinationer, vil selvfølgelig stadig finde masser at lave i Liepāja. Street food-markedsboder hjælper dig gennem dovne dage på stranden, og du kan se frem til aftener på fine restauranter. Du finder Liepajas menciņš, byens signaturret med røget torsk, kartofler og løg, på de fleste menuer. Vi anbefaler at finde en restaurant eller en café med havudsigt for virkelig at nyde den unikke Liepāja-oplevelse.

 

Vi sejler direkte ind til Liepāja fra Travemünde i Nordtyskland.

Tag på ferie som en rockstjerne i Liepāja!

 

Liepāja ligger på vestkysten af Letlands Østersøkyst, og er Letlands tredjestørste by og kendt for mange ting. Stranden er én, dens tidligere militær- og nu travle kommercielle havn er en anden...

Læs mere Læs mindre

Vælg din rute...

Nyd en rejse til Letland

Fra 979 kr. enkelt tur, bil, chauffør og sæde

Billede af overnatningsstedet

Liva Hotel

Billede af overnatningsstedet

Art Hotel Roma

Billede af overnatningsstedet

Amrita Hotel

Billede af overnatningsstedet

Promenade Hotel Liepaja

Vælg din rute...

Nyd en rejse til Letland

Fra 979 kr. enkelt tur, bil, chauffør og sæde

Find flere destinationer

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.