Ventspils

Letlands mest familievenlige by!


Denne byhavn har det hele: Blå Flag-strande, et moderne bylandskab, en gammel bydel, sport, underholdning og masser af turistattraktioner. Den er enormt familievenlig, hvilket gør den meget populær, især om sommeren.


Få et overblik over byen ved at starte i den gamle bydel, hvor du finder brostensbelagte gader og lagerbygninger fra det 17. århundrede. Du finder også Livonian Order Slot, som er den eneste overlevende middelalderbygning i byen. I dag er den hjemsted for byens museum. Markedspladsen finder du også her, og der afholdes markeder hver dag indtil kl. 12. Lørdag er den bedste og travleste dag, og du vil nyde at udforske et væld af friske lokale råvarer og spise frokost.


Ventspils strand har mere end et blåt flag og smukke klitter. Du finder også vandlandet tæt på, komplet med varme swimmingpools, masser af rutsjebaner – nogle hurtigere end andre – plus saunaer og boblebade. Seaside Park byder på endnu mere at se og lave. Det er et afslappende, frodigt miljø med picnic-pladser og et tog, der tager dig til det udendørs Seaside Museum. Mazbānītis' mini-lokomotiv og smalsporede jernbanespor er museets mest populære udstilling, og det hele er forbundet med Ventspils Adventure Park, hvor du kan teste din smidighed på en forhindringsbane, leje en cykel, gå på køreskole for børn, eller prøve at stå på ski eller snowboard om vinteren.


Og hvis de stadig har energi til mere, så tag dem med til Børnebyen. Denne gratis park er meget mere end din gennemsnitlige legeplads. Der er mere end 40 legeredskaber, de fleste af episke proportioner.


Stjernekiggere – og dem, der er klar til at sætte sig ned for at tage en pause – kan besøge Creative House, hvor du kan læne dig tilbage og se planetariets stjerneshows og en 360-graders film foroven om naturen, universet og planeterne. Tjek observatoriet for at se solen og stjernerne gennem et moderne teleskop.


Der er et par andre usædvanlige måder at udforske på: Hop på Ventspils-udflugtstoget for at se byens højdepunkter, nyd turistattraktioner, historiske bygninger, storslåede byparker og pladser, mens du lytter til en underholdende lydguide med fascinerende historier. Eller hop ombord på "Hercogs Jēkabs", som sejler fra sin kaj ved krydset mellem gaderne Tirgus og Ostas om sommeren. Sejladser tager ca. en time, og du får en meget anderledes udsigt over byen, idet du ser udmundingen af Venta-floden, Ostas-gadepromenaden og Ventspils frihavn.


Du kan sejle direkte til Ventspils med os fra Nynäshamn i Sverige – det er en fantastisk måde at rejse til Letland på. Du kommer dertil og føler dig forfrisket og klar til at opdage alt, hvad dette utrolige land har at byde på under din helt egen bilferie.

Letlands mest familievenlige by!


Denne byhavn har det hele: Blå Flag-strande, et moderne bylandskab, en gammel bydel, sport, underholdning og masser af turistattraktioner. Den er enormt familievenlig, hvilket gør den meget populær, især om sommeren.


Få et overblik...

Læs mere Læs mindre

Vælg din rute...

Nyd en rejse til Letland

Fra 514 kr. enkelt tur, bil, chauffør og sæde

Vælg din rute...

Nyd en rejse til Letland

Fra 514 kr. enkelt tur, bil, chauffør og sæde

Find flere destinationer

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.