Rejs med færge – Litauen venter!

Udforsk et anderledes landskab i Litauen!

 

Litauen er måske lille, men det betyder bare, at det er en lille perle. Der er stadig masser at se og lave, og landet byder på en utrolig gæstfrihed – lige hvad du har brug for efter flere dages eventyr i lavlandet og skove, søer og landskaber. Ligesom Letland har Litauen et par af sine egne hvide sandstrande, som er populære om sommeren. Men ét geografisk kendetegn, der er unikt for Litauen, og som kun deles med Kaliningrad Oblast, er Den Kuriske Landtange …

 

Den nordligste halvdel af den fantastiske Kuriske Landtange ligger teknisk set i Litauen, men den er ikke forbundet med det via land, så for at besøge stedet skal du tage en hurtigfærge fra Klaipėda til Smiltynė. Vi anbefaler at tage bilen med på færgen for at se så meget af den 100 km lange halvø, som du kan – eller du kan leje en cykel i Nida, når du kommer dertil. Nida er hjemsted for Parnidis-sandklitten, som du kan bestige for at få en fantastisk udsigt. Landtangen er et UNESCO-verdensarvssted på grund af dets unikke økosystem og utrolige naturlige skønhed.

 

I Nida finder du også Thomas Mann Kulturcenteret, det mest besøgte museum i Litauen. Det er et mindesmærke for den berømte tyske forfatter og et forum for kulturelle og videnskabelige møder, der fremmer godt naboskab, humanisme og kosmopolitisme.

 

Klaipėda er en havneby, og dens gamle bydel er fyldt med ejendommelige træbygninger i tysk stil fra det 18. århundrede samt det neoklassiske Dramateater, som afholder koncerter hele året rundt. Den brostensbelagte Teaterplads er perfekt til at se på mennesker, da det er her folkemængderne samles for at nyde en god dag i byen. Klaipėda har også det populære Litauisk Havmuseum, det eneste af sin slags i Baltikum, hvor du finder mere end 100.000 skabninger og udstillinger – inklusive pingviner og et delfinarium.

 

Litauens hovedstad, Vilnius, ligger i sydøst. Det er den største gamle barokby i Østeuropa og har alt, hvad du skal bruge til et behageligt ophold, når du rejser til denne historiske by med en unik moderne stemning.

 

Kort mod vest, og næsten i midten af Litauen, finder du byen Kaunas – Den Europæiske Kulturhovedstad i 2022. Det er en spændende tid for byen med en tætpakket 52-ugers kulturkalender med kunstbegivenheder, der er skabt til at markere begyndelsen på en ny kreativ æra. Hvis der nogensinde var et godt tidspunkt til at opleve Kaunas, så er det nu!

 

Litauen er også populær blandt madelskere, der kommer for at prøve det unikke udvalg af smagsvarianter på menuen. Kepta Duona er stegte brødstænger – lavet af det berømte rugbrød, selvfølgelig – og er en fantastisk barsnack. Cepelinai er kødfyldte kartoffel-dumplings – perfekt hyggemad – og vi kan også anbefale Kibinai, et ideelt snack-wienerbrød, som du kan købe fra en gadevogn eller et bageri. For osteelskere er Litauen lidt af et paradis – spis det sammen med den lokale honning, og du har den perfekte kombination. Eller hvis du har en sød tand, skal du prøve Šakotis, en traditionel polsk-litauisk kage, der bages i lag på et spyd.

Udforsk et anderledes landskab i Litauen!

 

Litauen er måske lille, men det betyder bare, at det er en lille perle. Der er stadig masser at se og lave, og landet byder på en utrolig gæstfrihed – lige hvad du...

Læs mere Læs mindre

Vælg din rute...

Nyd en tur til Litauen

Fra 747 kr. enkelt tur, bil, chauffør og sæde

Havnes beliggenheder

Map showing the routes to and from Latvia
Map showing the routes to and from Latvia

Ventspils Havn ligger mindre end en kilometer fra byens centrum i den gamle del af byen ved floden Venta. Havnen kan nemt nås med bil via motorvej E22, og intercity-busser ankommer til Ventspils Busstation, som ligger blot 7 minutters gang fra havnen.

Liepājas havn er let at komme til via A9 fra øst eller A11 fra den sydlige del af Letland, og den ligger mindre end 30 minutters gang fra Liepājas togstation.

Valgte destinationer

Vælg din rute...

Nyd en tur til Litauen

Fra 747 kr. enkelt tur, bil, chauffør og sæde

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.