Vilnius

Tag afsted for udsigten. Bliv for livsstilen.

 

Litauens hovedstad er berømt for sin barokke arkitektur, men der er meget mere at komme efter i denne pulserende by. Vilnius’ bygninger spænder over en bred vifte af stilarter og tidsperioder, fra nyklassicistisk til gotisk. Alle afspejler et væld af dramatisk historie, der er smeltet sammen for at danne en moderne, multikulturel by, der hurtigt har gjort indtryk på turister.

   

Besøgende tiltrækkes af Vilnius' gamle bydel, en af ​​Europas største og ældste, fyldt med smalle gader, kirker, museer og smukke gårdhaver. Det er et travlt, livligt område med folk, der hygger sig på caféer, barer og restauranter. Her kan du købe et ravsmykke, en træskåret souvenir eller en autentisk litauisk ost som et minde om din rejse.

 

Hvis du foretrækker lidt mere afslappet sightseeing, kan du stige til nye højder og få et fugleperspektiv over de røde hustage og det stadigt voksende forretningskvarters skyline. Der er flere fantastiske udsigtspunkter over hele byen, fra bestigningen af klokketårnet i Johanneskirken eller Vilnius-katedralen til panoramaudsyn fra Subačius-udsigtspunktet, bakken med de tre kors, Tauras eller Altana-bakkerne. Den 360-graders udsigt fra den roterende café i tv-tårnet giver dig mulighed for at se hele Vilnius uden at røre så meget som en finger, og det er især et spektakulært syn om aften. Men den bedste udsigt af dem alle er fra en luftballon – Vilnius er den eneste europæiske hovedstad, hvor du kan klatre op i en kurv og nyde denne utrolige oplevelse i luften.

 

Uden for den gamle bydel finder du en sofistikeret og elegant by med en kulturscene, der er unikt litauisk, men som også byder på en verden af ​​international indflydelse. Denne dynamiske destination har en utrolig energi – og fremragende smag!

 

Selvom der er mere end nok at se og lave, anbefaler vi, at du sætter masser af tid af til at få mest muligt ud af morgenmad, frokost og aftensmad. Vilnius er et madparadis, hvis ubestridte hovedsæde er Paupys-markedet. Det er en forholdsvis ny tilføjelse til byen, hvor du kan slappe af og nyde autentiske og eksperimenterende retter fra de mange madboder i, hvad der i bund og grund er en byjungle. Eller du kan købe spændende ingredienser til at lave din helt egen ret. Hvis du foretrækker mere traditionelle markeder, har Hales i den gamle bydel de bedste lokalt dyrkede, sæsonbestemte fødevarer og hjemmelavede produkter.

 

Brunch er lidt af en begivenhed på disse kanter, så sørg for at afsætte tid til det, før du går i gang med en lang frokost, der kan vare helt til aftensmaden. Er det ikke det, storbyferier er til for?

 

Men hvis du er nysgerrig på at rejse lidt mere rundt i regionen, så tag en tur vestpå til det eventyrlige Trakai Ø Slot (Trakai Island Castle). Dette spektakulære monument ligger i Trakai Nationalpark i regionens søområde og er hjemsted for det lokalhistoriske museum. Vi tror, ​​du får taget et par gode billeder her – og får nogle dejlige rejseminder!

Tag afsted for udsigten. Bliv for livsstilen.

 

Litauens hovedstad er berømt for sin barokke arkitektur, men der er meget mere at komme efter i denne pulserende by. Vilnius’ bygninger spænder over en bred vifte af stilarter og tidsperioder, fra...

Læs mere Læs mindre

Vælg din rute...

Nyd en tur til Litauen

Fra 747 kr. enkelt tur, bil, chauffør og sæde

Vælg din rute...

Nyd en tur til Litauen

Fra 747 kr. enkelt tur, bil, chauffør og sæde

Find flere destinationer

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.