Aerial view of the beautiful coast at Malin Beg in County Donegal, Ireland.

De bedste ting at se langs Irlands Wild Atlantic Way

Der er roadtrips, og så er der Wild Atlantic Way. Den 2.600 km (1.600 miles) lange turiststi, der strækker sig over ni amter langs Irlands Atlanterhavskyst, tiltrækker både bilister, cyklister og folk i campingvogne med sin kombination af gammel historie, vidtrækkende udsigter og varm gæstfrihed. Kort sagt er Wild Atlantic Way en af verdens mest legendariske roadtrip-destinationer. 

 

Rejs med færge fra Cherbourg til Rosslare, Fishguard til Rosslare eller Holyhead til Dublin, og du vil ankomme direkte til denne turiststi fuld af bjergkurver og solnedgange langs klipperne. Her er blot nogle få af de steder, du skal se langs vejen, organiseret fra syd til nord. Hvor du vil hen derefter, er helt op til dig og vejen. 

West Cork

County Corks Mizen-halvø er, hvor Irlands forhistoriske øst møder Wild Atlantic Way ... og hvor fortid og nutid eksisterer smukt sammen. Det ene øjeblik forundrer du dig over den gamle Drombeg Stone Circle eller en krystalvig, det næste udforsker du en lille ø eller en farverig fiskerby. Tag dig tid til at få vejret ved Mizen Head, hvis brusende kyster markerer det sydligste punkt på fastlandet. Det er det ideelle sted at sætte tonen for kommende oplevelser.

Solnedgang i West Cork
Solnedgang i West Cork, Irland
Ring of Kerry

Sløjfen kendt som Ring of Kerry er et must for alle, der udforsker Wild Atlantic Way. Når du kører langs Iveragh-halvøen, vil du støde på en masse af Irlands skønhed, mens du snor dig gennem bjergpas og klippesider, herunder Ballycarbery Castle, svimlende klipper og sandstrande. Hvis vejret tillader det, kan du besøge Skellig Michael, et lundefyldt ø-kloster og UNESCO verdensarvssted, som Star Wars-fans vil genkende fra The Force Awakens og The Last Jedi.

Landskab af bjergvej, bakker og Atlanterhavet. Ring af Kerry, Irland. Rejsemål
Ring of Kerry, Irland
Dinglehalvøen

Forblæste strande strækker sig så langt øjet rækker. Ikoniske fyrtårne kaster deres lysstråler ud i havet. Forrevne huler giver dig et smugkig til fortiden, mens farverige byer bringer dig tilbage til nutiden. Dinglehalvøen er rig på historie og fyldt med “wow”-øjeblikke. Det er et sted, hvor udsigten over havets overflade og den panoramiske udsigt over Brandon Point giver lige stor ærefrygt, og hvor opholdene på turen spænder fra forhistoriske ruiner til moderne kurbade.

Dunquin Pier på Dingle-halvøen i Irland.
Dunquin Pier på Dinglehalvøen i Irland
Cliffs of Moher

Irlands næstmest besøgte turistdestination Cliffs of Moher tårner sig 214 meter over Galway Bay og har inspireret musikere, digtere, filosoffer og drømmere i årtusinder. Tag på en klippevandring for at få en virkelig surrealistisk oplevelse (solnedgangene er særligt magiske), og tag på en sejltur til Aranøerne, hvis tiden tillader det. Spring ikke over det nærliggende Doonagore Castle og byen Doolin – et sted med masser af traditionel musik og gode spisesteder med venlig stemning.  

Den vilde atlantiske vej, klipperne i Moher, Burren Way-vandrestien, Burren, County Clare, Irland
Cliffs of Moher i County Clare, Irland
West Clare/The Burren

Når du har set de ikoniske klipper, kan du tage videre for at opleve den overjordiske West Clare-destination kendt som The Burren. Her skaber årtusinder gamle kalkstensformationer en mosaik på Atlanterhavskysten, der næsten virker måneagtig. Du finder et væld af gamle slotte og højborge, klippespir, frodige skove, strande og livlige kystbyer som Kinvara, der eksisterer lige så meget for at byde dig velkommen som for at minde dig om, at du stadig befinder dig på Jorden.  

Dunguire Castle, Kinvara, Co Galway, Irland; Slot omgivet af rolig sø
Dunguaire Castle i Kinvara, County Galway, Irland
Connemara

Mange, der udforsker Connemara, bliver tiltrukket af det ikoniske Kylemore Abbey – et pragtfuldt benediktinerkloster og slotsgrunde, der er beliggende i bjergene. Men Connemaras appel strækker sig ud over den majestætslige lokalitet og bjergene med samme navn. Du vil finde fyrtårne langs klippestrande og andre naturskønne showstoppere. Spring ikke over byen Clifden: Regionens “hovedstad” ligger mellem kysten og Twelve Bens-bjergene og er lige så varm og velkommende, som den er malerisk. 

Panorama of Kylemore Abbey, beautiful castle like abbey reflected in lake at the foot of a mountain. Benedictine monastery, in Connemara, Ireland
Kylemore Abbey i Connemara, Irland
Donegal Bay

For mange er denne strækning på Wild Atlantic Way en kæmpe overraskelse. Du vil se seværdigheder som det robuste Mullaghmore Head sammen med slotsruiner og tidløse øer. Men du finder også lange strækninger med sandstrande og hyggelige havnebyer. Måske mest uventet vil du se surfbrætter. Byer som Bundoran blander irsk stemning med den afslappede stemning i en surfby og er blevet usandsynlige magneter for folk, der jagter store bølger, sammen med dem, der leder efter en afslappet ferie ved havet.

Spektakulær Tullan Strand, en af Donegals berømte surfstrande, indrammet af et naturskønt tilbagefald leveret af Sligo-Leitrim-bjergene. Bred flad sandstrand i County Donegal, Irland.
Tullan Strand i County Donegal, Irland
Slieve League Coast

Når du bevæger dig nordpå, vil du igen finde dig selv transporteret til, hvad der føles som en anden verden: En verden, hvor der er masser af moser, og hvor mærkelige klippestrukturer kaldet dysser rejser sig fra landet. Fra øens skærgård til den dejlige by Killybegs finder du mange vidundere langs kysten vedSlieve League. Klipperne af samme navn er dog det største trækplaster. Bogstaveligt talt. Disse kvartsitklipper, der ligger 601 meter over Atlanterhavets brusende bølger, byder på svimlende udsigter for både vandrere, klatrere og sightseere langs vejene.

Slieve League, Irlands højeste havklipper, der ligger i det sydvestlige Donegal langs denne storslåede kystkørselsrute. Et af de mest populære stop ved Wild Atlantic Way-ruten, Co Donegal, Irland.
Slieve League, Irlands højeste havklipper beliggende i det sydvestlige County Donegal
Inishowen-halvøen

Inishowen-halvøen snor sig til den nordlige spids af Irland og er et virkeligt storslået sidste stop på din rejse. Fra de småstensdækkede kyster ved White Strand Bay til højderne på Greenan Mountain er Inishowen spækket med skønhed. Du vil finde brusende vandfald, ældgamle ruiner og fredfyldte strande, mens du er på vej til det, der ligner verdens ende: Malin Head. Det er i sandhed et vildt sted, hvor de naturlige afsatser på Devil’s Bridge fører til udsigter, hvor Atlanterhavet ser ud til at fortsætte til det uendelige nedenfor.  

Malin Head er dog ikke verdens ende. Din rejse tilbage til vores havne i Dublin og Rosslare kan tage dig gennem det smukke landskab i centrum af Irland. Eller vend blot om, og udforsk Wild Atlantic Way fra en anden vinkel. Det er trods alt en rute, hvor der opfordres kraftigt til at tage omveje. 

Irsk landskabsscene med sollys, der skinner gennem skyerne over klipperne og havet ved Malin Head i Irland
Malin Head i Irland

Hurtige fakta

Quick Fact 1

Image
Title
Afstand fra Rosslare havn til Kinsale
Description

Køreturen fra vores havn i Rosslare til det sydlige startsted for Wild Atlantic Way er på 220 km/137 miles.

Quick fact 2

Image
Title
Afstand fra Dublins havn til Kinsale
Description

Ankommer du til Dublin? Dit startsted i Kinsale er en naturskøn køretur på 300 km/186 miles væk. 

Quick fact 3

Image
Title
Wild Atlantic Way samlede distance
Description

Den samlede køreafstand for hele Wild Atlantic Way er 2.600 km/1.600 miles ... men du opfordres kraftigt til at tage omveje for at opdage alt det skønne, der er at finde udenfor hovedruten.

Quick fact 4

Image
Title
Den mest populære attraktion
Description

Cliffs of Moher er det mest populære stop langs Wild Atlantic Way.

Quick fact 5

Image
Title
Største by på Wild Atlantic Way
Description

Der er mange, mange byer og landsbyer klar til at byde dig velkommen undervejs, men den smukke havneby Galway – med en befolkning på 80.000 – er den største.

Udvalgte destinationer i denne guide

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.