Wexford

Vidunderlige Wexford!

 

Wexford er teknisk set ikke en by, men hovedbyen i County Wexford – ofte kaldet Irlands solrige sydøst, fordi det får flere timer sol end noget andet sted i landet. Det er blot en af grundene til, at Wexford topper listen over irske overnatningsdestinationer i 2020. Og hvis de lokale giver deres blåstempling, så er det godt nok til os. Følg masserne og rejs til Wexford – der er masser af plads til alle!

 

Wexford får ikke blot det bedste vejr, området er også de bedste steder til at nyde det! Wexford’s 250 km kystlinje inkluderer ikke mindre end syv strande med blåt flag, herunder Ballinesker, hvor Steven Speilberg filmede “Saving Private Ryan. Der er også 13 Green Coast-strande og to havne i Kilmore Quay og New Ross. Curraloe Beach er den største strand i hele landet, Saltee Islands er om sommeren hjemsted for en søpapegøjekoloni (de elsker også solen!) og Hook Peninsula er populær hos vandsportsentusiaster. Du kan også finde et ret imponerende fyrtårn her – Lonely Planet beskriver det som “… alle fyrtårnes bedstefar” og har udnævnt det til at være det smukkeste fyrtårn i verden.

 

Inde i landet er der lige så meget at se. Hvad enten du er en ivrig havemand eller blot værdsætter en velholdt græsplæne, så er Wexford Garden Trail en absolut nydelse, der omfatter mere end 20 betagende steder, heriblandt Johnstown Castle & Gardens og John F. Kennedy Arboretum.

 

Hvis du er interesseret i irsk historie, finder du 9.000 års historie i National Heritage Park i Ferrycarrig. På over 35 hektar kan du opleve forhistoriske bopladser, ringborge, fulacht fiadh gravhøje, crannogs og vikingehuse, og opleve præcis hvordan Irland så ud dengang. Dunbrody Famine Ship-oplevelsen og National 1798 Rebellion Centre er også magneter for amatørhistorikere, der er interesseret i at lære mere om Irlands fascinerende historie.

 

Det gode vejr betyder, at Wexford er kendt for sine saftige jordbær – du kan samle nogle langs vejsiden på din tur, besøge en af de lokale familiegårde eller, hvis tidspunktet er rigtigt, nyde den årlige jordbærfestival.

 

Når du endelig når Wexford by (der er meget at se!), kan du udforske de gamle bymure og middelalderveje samt opleve varm irsk gæstfrihed – du får behov for forfriskninger og næring, og de lokale restauranter og barer lever op til de lokale råvarer, der er exceptionelle. Amtet er også kendt for sin is og lokale øl.

 

Hvad der er mest overraskende ved Wexford er, at det er hjem for National Opera House, og Wexford Festival Opera, en stor begivenhed, der tiltrækker publikum fra hele verden. Du kan også finde comedy, kabaret, cirkus, dans, film, teater, musik og dukketeater her – i Wexford venter der store oplevelser! En destination året rundt.

Vidunderlige Wexford!

 

Wexford er teknisk set ikke en by, men hovedbyen i County Wexford – ofte kaldet Irlands solrige sydøst, fordi det får flere timer sol end noget andet sted i landet. Det er blot en af grundene til, at...

Læs mere Læs mindre

Vælg din rute...

Nyd en tur til Irland

Fra 1450 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Billede af overnatningsstedet

Talbot Hotel Wexford

Billede af overnatningsstedet

Crown Quarter

Vælg din rute...

Nyd en tur til Irland

Fra 1450 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Find flere destinationer

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.