Norge med færge - få en helt anderledes rejse!

Velkommen til bilferielandet!

 

Du ved, at vi elsker bilferie! Vi ved, at du elsker bilferie! Og selvom Europa i sin helhed, fra Irland i det vestlige til Letland i det østlige, tilbyder nogle utroligt naturskønne køreture gennem alle slags terræn, er Norge svær at slå, når der kommer til kvalitets-bilferier, som du kan tage på to eller fire hjul ... og det hele er kortlagt for dig.

 

Norge har ikke mindre end 18 prisbelønnede, naturskønne ruter at anbefale. Disse er landets smukkeste veje, i alt 2.136 km med kyst og landskab, land- og kystlandskaber, fantastiske panoramaer og betagende udsigter. Undervejs har nordmændene været venlige nok til at bygge arkitektoniske attraktioner, der maksimerer mulighederne for at beundre – platforme, der trodser tyngdekraften og broer, der spænder over spektakulære vandfald. Apropos vandfald: Komfortstop er så vigtigt på en episk bilferie, og vi tror, at du også vil blive imponeret over rastepladserne, hvoraf mange har designerfaciliteter.

 

Kunstinstallationer er en fantastisk del af den norske bilferie-oplevelse – og omfavner dig fuldstændig i naturoplevelsen på nye og forfriskende måder.

 

Vores naturskønne yndlingsrute – og også en af National Geographics (“En af de 101 mest naturskønne køreture i verden”) er Kystriksveien. Denne 650 km lange kystrute tager dig langs Helgelands kyst forbi interessante omveje såsom Rørviks Kystmuseum og Norges geologiske nationale monument, den røde ø Leka. Kør fra syd til nord fra Steinkjer i Trøndelag, og du vil slutte af i Bodø, lige nord for den nordlige polarcirkel - midnatssolens land - og Nordlands “hovedstad” med et kulturcenter i Kulturkvartalet Stormen, der er et besøg værd. Bodø er også europæisk kulturhovedstad i 2024, så nu er et godt tidspunkt at tage afsted!

 

På denne køretur finder du også Torghatten, Norges mest berømte vartegn: et bjerg med et hul i midten! Ellers er der øgruppen Vega, som er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste, 6.500 øer at udforske, mange komplet med rødmalede fiskerlandsbyer.

 

Hvis det at se nordlyset er på din ønskeliste, når du rejser til Norge, bør Tromsø være din foretrukne destination. Selvfølgelig er “lysene” aldrig garanteret, men hvis du kommer ind til hjertet af nordlys-området på et hvilket som helst tidspunkt mellem september og april, har du den bedste chance. Tromsø har også de fleste barer og restauranter pr. indbygger i landet.

 

Det er mere til Oslo - selvom vi ved, at denne hovedstad giver den besøgende en utrolig velkomst. Denne moderne by fra det 21. århundrede udvikler sig fortsat - hvilket tydeligt fremgår af den skiftende skyline - og der er altid noget nyt at udforske. Det er en by, der er tæt på naturen og har en afslappet atmosfære. Du opfordres til at komme i kontakt med elementerne – skoven er aldrig langt væk – eller du kan få pulsen til at stige med svævebane eller skiløb. Og hvis du aldrig har betragtet Oslo som en destination for madelskere, må du tro om igen. Byen har forbedret sin madscene, og der er meget at opleve på en helt ny menu, der byder på alt fra street food til fine restauranter.

 

Som man siger i Norge – Skål!

Velkommen til bilferielandet!

 

Du ved, at vi elsker bilferie! Vi ved, at du elsker bilferie! Og selvom Europa i sin helhed, fra Irland i det vestlige til Letland i det østlige, tilbyder nogle utroligt naturskønne køreture gennem alle slags terræn...

Læs mere Læs mindre

Vælg at køre via Sverige...

Nyd en tur til Norge

Fra 606 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Havnes beliggenheder

Map showing the routes to and from Sweden

Stena Line har to terminaler i Gøteborg: den ene er til Kiel, Tyskland, og den anden terminal er for passagerer på vej til Frederikshavn, Danmark. Terminalen til Danmark ligger længere mod øst ad Göta-floden tæt på kvarteret Masthugget. Terminalen er velmarkeret på skilte fra E6 og kan også nås med sporvogn.

 

Bemærk venligst: Ombordstigning er kun muligt i køretøj ved afgange uden for terminalens åbningstider eller ved afgange ombord på Stena Vinga. Ombordstigning er ikke muligt som gående passager på disse afgange. 

Valgte destinationer

Vælg at køre via Sverige...

Nyd en tur til Norge

Fra 606 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.