Stavanger

Hvor gammelt møder nyt.

 

Stavanger byder på alt fra farvestrålende gader ved vandet til fredfyldte kystvandringer og er simpelthen uforglemmelig. Stavanger ligger på en smuk halvø omgivet af Nordsøen og er måske ikke så kendt som Oslo, men det er Norges fjerdestørste by, og den fortjener bestemt en plads på din rejseplan.

 

Udforsk Stavanger til fods for at komme helt tæt på byens skønhed og historie. Bliv imponeret over synet af den gotiske Stavanger-katedral – Norges ældste – og slentr gennem Gamle Stavanger, den ældste del af byen og hjemsted for 173 træbygninger fra det 18. århundrede.

 

Sørg for at give dig tid til at udforske den pulserende Øvre Holmegate. Denne gågade er lokalt kendt som “Fargegata (farvernes gade)” og er fyldt med aktivitet takket være de specielle butikker og smukt malede bygninger. Gaden er fyldt med caféer og restauranter, der serverer velsmagende retter og noget af det mest friske fisk og skaldyr, du nogensinde vil spise.

 

Lær om regionens industrielle historie på det norske konservesmuseum eller det norske petroleumsmuseum. Rejs længere tilbage i tiden på det arkæologiske museum, som rummer relikvier fra forhistorisk tid. Besøg også monumentet Sverd i fjell for historier fra gammel tid, hvor Kong Harald Harfagre kæmpede for at forene Norge til ét kongerige i 872 e.Kr.

 

Norge er kendt for sin naturlige skønhed, og Stavanger og det omkringliggende område skuffer bestemt ikke på denne front. Lysefjorden er en 40 km lang fjord, der inviterer dig på fantastiske eventyr med majestætiske bjerge og betagende udsigtspunkter. Gå en tur langs broen, eller læn dig tilbage på en afslappende sejltur, hvor du kan nyde udsigten over vandfald og (forhåbentlig) se masser af havliv.

 

Blandt områdets mange naturlige vidundere er den mægtige Preikestolen. Udsigtspunktet ligger 604 meter over Lysefjorden, og filmelskere vil helt sikkert genkende det som stedet for en nervepirrende scene fra Mission Impossible – Fallout. At nå toppen er bare en moderat krævende vandretur. For dem, der søger lidt ekstra spænding, er der den nærliggende Kjeragbolten, et klippestykke som er kilet ind mellem to bjerge. Der har du mulighed for at sidde svimlende 1.000 meter over Lysefjorden. 
 

Ønsker du noget mere afslappende? Solastranden er en af de mest populære kystlinjer i regionen, og dens gyldne sand og kølige vand er perfekte til dem, der nyder vind- og vandsport samt spektakulære solnedgange. Andre strande at holde øje med er Jærstrendene: Disse kilometerlange udsnit af norsk paradis er en kombination af sand- og rullestensstrande med moræneklippekyst. 
 

Pak bilen og rejs til Stavanger for en tur fyldt med nye eventyr. Det er et sted, du med sikkerhed vil komme til at blive ved med at drømme om i årene efter.  

Hvor gammelt møder nyt.

 

Stavanger byder på alt fra farvestrålende gader ved vandet til fredfyldte kystvandringer og er simpelthen uforglemmelig. Stavanger ligger på en smuk halvø omgivet af Nordsøen og er måske ikke så kendt som Oslo, men det...

Læs mere Læs mindre

Rejs via Gøteborg og Trelleborg

Besøg Stavanger

Fra 689 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Billede af overnatningsstedet

Comfort Hotel Square

Billede af overnatningsstedet

Scandic Royal Stavanger

Billede af overnatningsstedet

Scandic Stavanger Park

Billede af overnatningsstedet

Clarion Hotel Stavanger

Billede af overnatningsstedet

Hotel Victoria

Billede af overnatningsstedet

Bnb Central Apartment 4stavanger @berti

Billede af overnatningsstedet

Frogner House - Lagårdsveien 115

Billede af overnatningsstedet

Frogner House - Langgata 4

Billede af overnatningsstedet

Stavanger Bnb at Nicolas 11

Billede af overnatningsstedet

Villa Eckhoff

Rejs via Gøteborg og Trelleborg

Besøg Stavanger

Fra 689 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Find flere destinationer

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.