Trondheim

Fra bybillede til landskaber

 

Det centrale Norges Trondheim ligger ved en fjord med samme navn cirka 6 timer nord for Oslo, og byen er gennemsyret af historie, eventyr og charme. De utallige muligheder for oplevelser og smukke landskaber gør den til det perfekte sted til en weekendtur eller en familieferie. 

 

I Trondheim sameksisterer 1.000 års historie med en unik moderne atmosfære. Byen er også hjemsted for verdens nordligste gotiske katedral, Nidaros Domkirke, samt den historiske Kristiansten Fæstning, som blev bygget efter den store bybrand i 1681 og byder på en fantastisk udsigt. Hvis du har lyst til en kongelig oplevelse, så besøg Stiftsgården: Kongeboligens majestætiske sale er åbne for rundvisninger i sommermånederne.

 

På den moderne side af spektret er det hippe Bakklandet-kvarter et populært mødested, hvor du kan vandre ad brostensbelagte gader til fods eller leje en cykel. Det er også hjemsted for verdens første cykellift: “Trampe” løfter folk (og deres cykler) op ad den stejle skråning fra nær den ikoniske Gamle Bybro til den historiske fæstning. 

 

Byens torv, Trondheim Torg, er et mylder af restauranter og butikker, der bliver ekstra magisk, når det forvandler sig til et julemarked ved højtiden. Ikke langt fra byens centrum ligger indkøbscentret Solsiden, som har populære modemærker og et stort udvalg af restauranter.

 

I dag er Trondheim berømt som et af de bedste steder at opleve traditionelle norske smage. Med tilnavnet “Hjemsted for de nordiske smage” er byen en destination i topklasse for madelskere takket være opfindsomme kokke og fokus på regionale, årstidsbestemte råvarer i hele byen. For dem, der elsker øl, tilbyder Hammerhead Brewing Company, Austmann Bryggeri og E.C. Dahls Bryggeri fantastiske måder at smage sig igennem Norges bryggeritraditioner.

 

Selvfølgelig er Trondheim ikke bare en sjov by: Det er en port til Norges utrolige naturlige legeplads i fjorden og videre. Besøg Ilabekken, en blågrøn korridor, der forbinder byen med Bymarka naturreservat. Denne vandresti starter tæt på byens centrum og ender ved Theisendammen, en af Trondheims mest populære badesøer.

 

Vil du omfavne din indre kriger? Tag del i den fem dage lange oplevelse kendt som Go Viking: Du vil opdage, hvordan du overlever i naturen, og lære at lave mad over åben ild. Hvis du leder efter en kortere, men udfordrende vandretur, så se nærmere på Gråkallen, der er perfekt til familier. Der vil du opleve en fantastisk udsigt over Trondheim fra toppen, og hvis du er heldig om vinteren, kan du endda se nordlys.

 

I Trondheim lever det moderne og det gamle i harmoni, og en fantastisk natur og en livlig byoplevelse venter på at byde dig velkommen. Det er den norske oplevelse, du har drømt om. 

Fra bybillede til landskaber

 

Det centrale Norges Trondheim ligger ved en fjord med samme navn cirka 6 timer nord for Oslo, og byen er gennemsyret af historie, eventyr og charme. De utallige muligheder for oplevelser og smukke landskaber gør den...

Læs mere Læs mindre

Rejs via Gøteborg og Trelleborg

Besøg Trondheim

Fra 606 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Billede af overnatningsstedet

Britannia Hotel

Billede af overnatningsstedet

Clarion Hotel Trondheim

Billede af overnatningsstedet

Scandic Nidelven

Billede af overnatningsstedet

Best Western Plus Hotel Bakeriet

Billede af overnatningsstedet

Scandic Bakklandet

Billede af overnatningsstedet

Scandic Solsiden

Billede af overnatningsstedet

Quality Hotel Prinsen

Billede af overnatningsstedet

Chesterfield Hotel

Rejs via Gøteborg og Trelleborg

Besøg Trondheim

Fra 606 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Find flere destinationer

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.