Autumn walk in Vastastan.

Sådan oplever du det bedste af det, som vestlige Sverige har at byde på

Sverige er et land gennemsyret af historie, der går tilbage til vikingetiden, og skal ses af alle, der er på jagt efter deres næste store eventyr. Den vestlige del af Sverige, hvor vestkysten kaldes “den bedste kyst” af lokalbefolkningen, er ingen undtagelse. Med fantastiske skærgårde og et malerisk landskab, kombineret med et lækkert svensk køkken, er det vestlige Sverige virkelig en perle i Skandinavien.

 

Rejs med færge fra Frederikshavn eller Kiel til Gøteborg eller Gretna til Halmstad og ind i et land fyldt til randen med fantastiske udsigter og eventyr for både unge og gamle. Nedenfor har vi samlet nogle få af de steder, der gør denne del af landet så speciel. Vær dog ikke bange for at gøre turen din egen.

Gøteborg

Uanset om du ankommer her eller i Halmstad, er Gøteborg et must for alle, der besøger Sveriges vestkyst. Det er den næststørste by i Sverige og er hjemsted for Skandinaviens største forlystelsespark, Liseberg, og adskillige Michelinrestauranter. Gå en tur gennem de brostensbelagte gader i Haga-kvarteret, få en fika, en svensk klassiker bestående af kaffe og kage, eller sæt dig ved havnen og se skibene ankomme. 

City of Gothenburg street architecture view, Vastra Gotaland County of Sweden
Bohuskysten

På vej mod nord fra Gøteborg finder du Bohuskysten. Kystlinjen er kendt for sin naturlige skønhed og er fyldt med steder, hvor svenskerne samles for at nyde solen, tage en svømmetur i Kattegat eller bare nyde udendørslivet. Sørg for at stoppe ved Hunnebostrand, en malerisk by beliggende på kanten af vandet, der perfekt indkapsler, hvad der er så særligt ved Sveriges vestkyst.

Hunnebostrand, Sweden
Falkenberg og Varberg

Rejser du sydpå fra Gøteborg eller nordpå fra Halmstad? Velkommen til de vidunderlige badebyer Falkenberg og Varberg. Her finder du både sandstrande og byer, hvor du kan shoppe, spise og drikke, til du ikke kan mere. En bonustur er at tage ned til Båstad lige syd for Halmstad. Der vil du finde en lang strækning af uberørt strand perfekt til enhver solrig dagsaktivitet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jämtland

Jämtland, som kaldes “Republikken Jämtland” af lokalbefolkningen, er et sted, hvor du træder tilbage i tiden. Med en fortid som en autonom region i det 12. århundrede holder indbyggerne stolt (og i spøg) fast i den lokale historie. Her kan du finde runer og udskæringer fra vikingetiden og frem ved Glösa og Frösö. Selvom Jämtland er hjemsted for dyreliv såsom elge, hjorte og endda bjørne, opmuntres der i høj grad stadig til vandreture og bærplukning. 

Beautiful landscape of river and mountains ,Sweden
Sälen

Hvis du er fan af skiløb, er du heldig. Sverige er hjemsted for nogle fantastiske bjerge, der gør skiløb til en glædelig oplevelse og tiltrækker over 2 millioner skiløbere hvert år. En stor del af dem tager nordpå til Sälen – og med god grund. Om vinteren er disse bjerge perfekte for både erfarne skiløbere og for dem, der aldrig har prøvet det før. Om sommeren udgør de omkringliggende områder nogle smukke vandre- og fiskeområder. 

Hundfjället in Sälen, Sweden
Vänern og Vättern

Hvis du har lyst til at tage ind i landet, så tag en tur til søerne Vänern og Vättern. De ligger lige ved siden af hinanden og er de største søer i Sverige og endda også i EU. Hvis du er til det, er der steder, hvor du kan leje en kano eller kajak til at tage ud på søerne, samt paddleboards og andre former for vandbaseret sjov for hele familien. Hvis afslapning er mere din stil, så tag en picnickurv med og nyd den fyrretræsklædte udsigt over de største søer i Sverige. 

Schloss Läckö in Västergötland auf der Insel Kallandsö im Vänern gehört zu den Barockschlössern Schwedens.

Hurtige fakta

Distance GBG - Jämtland

Image
Title
Afstand fra Gøteborg til Jämtland
Description

Køreturen fra Gøteborg til Glösa er på 822 km og vil tage omkring 10 timer. Glem ikke, at du selv planlægger din køretur. Hvis du har lyst, anbefaler vi virkelig at køre op til Jämtland. 

Distance GBG - Vänern

Image
Title
Afstand fra Gøteborg til Vänern
Description


Hvis du kører fra Gøteborg til Vänern, kan du forvente, at turen tager omkring 90 minutter til det nærmeste punkt på Vänern, eller tre timer til det fjerneste punkt. Til Vättern vil turen tage henholdsvis to timer eller 3,5 time. 

Total distance of the west coast

Image
Title
Samlet længde på Sveriges vestkyst
Description


Kunne du tænke dig at bo ved kysten i ferien? Bare rolig, den 140 km lange kystlinje vil helt sikkert give en ferie fyldt med vidunderlige aktiviteter og seværdigheder.

Try local cuisine

Image
Title
Prøv den lokale mad
Description


Sveriges storbyer har måske Michelin-restauranter og fine restauranter, men vær ikke bange for også at prøve den lokale mad. Du vil ofte blive overrasket over, at de lokale varer kan bruges til fremragende retter.

Udvalgte destinationer i denne guide

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.