Woman biking over bridge

En guide til bilturen gennem hjertet af Sverige

Sverige er et land gennemsyret af historie, der går tilbage til vikingetiden, og bør ses af alle, der er på jagt efter deres næste store eventyr. Den sydlige del af Sverige er med sit storslåede landskab ingen undtagelse. Bølgende hvedemarker og en smuk kystlinje er de store naturlige højdepunkter i dette område, men med den tredjestørste by i Sverige er der noget for enhver smag.

 

Rejs fra Rostock til Trelleborg eller Gdynia til Karlskrona, og du vil gå i land i en verden, hvor de endeløse kilometer af smukke landskaber er krydret med maleriske landsbyer og den tredjestørste by i Sverige, Malmö. Rejs nordpå og besøg øerne Öland og Gotland, hvor historien og sandstrandene bliver smukkere med hver meter. Som på alle bilferier er det værd at tage en omvej. Vær ikke bange for at gøre dette eventyr til dit helt eget.

Malmö

30 minutter fra Trelleborg finder du Malmö, den tredjestørste by i Sverige. Denne by, der er kendt for kulinarisk innovation og ikonisk arkitektur, er en by, som du ikke kan gå glip af, hvis du er i området – bogstaveligt talt. Den futuristiske skyskraber “Turning Torso” rager nemlig 190 meter op over byen og er den næsthøjeste bygning i Sverige. Oplev Ørensundsbroen, som forbinder Danmark og Sverige, shop løs i shoppingcentrene Emporia og Triangeln, og få en bid mad på en af byens anerkendte restauranter. 

Urban landscape of Malmo, Sweden
Kalmar

Kører du nordpå langs kysten fra Karlskrona, kommer du til byen Kalmar. Kalmarunionen blev underskrevet her i 1397, og Sveriges recession fra den i 1523 markerer grundlaget for det moderne Sverige. Kort sagt er Kalmars historie Sveriges historie. Sørg for at besøge Kalmar slott og gå en tur på de brostensbelagte gader i middelalderbyens centrum. Hvis du har brug for at køle af, så tag en svømmetur på stranden med det spøjse navn Kattrumpan, der betyder “kattens numse”. 

Kalmar Castle, Sweden
Öland

Øen Öland ligger på den anden side af broen fra Kalmar og skal ses, når du er i området. Tag på vandretur i den vindomsuste fyrreskov i Trollskogen naturreservat, hvor træerne har de mærkeligste former. Besøg byen og slottet Borgholm, eller nyd en afslappende dag på den smukke 20 km lange strand Böda Sand. 

Coast and lighthouse Lange Erik on north coast of the island of à land in the east of Sweden from above during sunset
Gotland

Med en ærefrygtindgydende bymur og en masse huse fra det 13. århundrede er hele Visby et beskyttet verdensarvssted. Rundt omkring på øen finder du runeudskæringer, ruiner fra katedraler og et fredeligt landskab, der virkelig får Gotland til at skille sig ud. 

Visby, Gotland, Sweden
Gøteborg

På vestkysten lidt nord for Trelleborg finder du byen Gøteborg.

Det er den næststørste by i Sverige og er hjemsted for Skandinaviens største forlystelsespark, Liseberg, og adskillige Michelinrestauranter. Gå en tur gennem de brostensbelagte gader i Haga-kvarteret, få en fika, en svensk klassiker bestående af kaffe og kage, eller sæt dig ved havnen og se skibene ankomme. 

City of Gothenburg street architecture view, Vastra Gotaland County of Sweden
Stockholm

Sveriges hovedstad bør naturligvis ses af alle, der kommer til Sverige. Her finder du alt, hvad hjertet begærer. Der er forlystelsesparken Gröna Lunds Tivoli, Stockholms slott, hvor du kan se vagtskiftet, det kolossale Vasamuseet, hvor verdens bedst bevarede skib fra det 17. århundrede ligger, ABBA-museet og meget, meget mere. Slentr ned ad gaderne i Gamla Stan og se dets bygninger fra det 13. århundrede, spis middag ved havnefronten, og tag en kanalrundfart i byen. Kort sagt: Stockholm er virkelig sin hovedstadstitel værdig. 

View of Stockholm's old town in Sweden

Hurtige fakta

Distance Trelleborg - Gothenburg

Image
Title
Afstand fra Trelleborg til Gøteborg
Description

Hvis du kører fra Trelleborg til Gøteborg, skal du regne med, at turen tager omkring 3,5 timer afhængigt af trafikken. På vejen skal du sørge for at stoppe ved havet og opleve, hvorfor de lokale kalder vestkysten for “den bedste kyst”.     

Distance Karlskrona - Stockholm

Image
Title
Afstand fra Karlskrona til Stockholm
Description


Køreturen fra Karlskrona til Stockholm er på 500 km og vil tage omkring 6 timer. Glem ikke, at du selv planlægger din køretur. Hvis du har lyst, anbefaler vi virkelig at køre op til Stockholm.

How to get to Gotland

Image
Title
Sådan kommer du til Gotland
Description


Hvis du planlægger en tur til Gotland, kan du kun tage dertil med færge. Sørg for at bestille din billet på forhånd, da de kan blive udsolgt. 

Try local cuisine

Image
Title
Prøv den lokale mad
Description


Sveriges storbyer har måske Michelin-restauranter og fine restauranter, men vær ikke bange for også at prøve den lokale mad. Du vil ofte blive overrasket over, at de lokale varer kan bruges til fremragende retter.

Udvalgte destinationer i denne guide

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.