View of Stockholm's old town in Sweden

Oplev en ægte svensk bilferie

Sverige er et land gennemsyret af historie, der går tilbage til vikingetiden, det og er en by, der skal ses af alle, der er på jagt efter deres næste store eventyr. De nordlige dele af Sverige er ingen undtagelse. Tætpakkede granskove og en kystlinje, der strækker sig over hele 3000 km, er de store naturlige højdepunkter i dette område, men med Stockholms hovedstad lige nord for Nynäshamn er der noget for enhver smag.

 

Rejs fra Ventspils til Nynäshamn og du vil gå i land til en verden, hvor hovedstaden ligger lige for dine fødder. Rejs nordpå ind i de skovklædte len Dalarna og Medelpad, tag sydpå til Gotland, eller kør hele vejen til vestkysten. Som med enhver bilferie er det værd at tage en omvej. Vær ikke bange for at gøre dette eventyr til dit helt eget.

Stockholm

Sveriges hovedstad bør naturligvis ses af alle, der kommer til Sverige. Blot en time nord for Nynäshamn finder du alt, hvad hjertet begærer. Der er forlystelsesparken Gröna Lunds Tivoli, Stockholms slott, hvor du kan se vagtskiftet, det kolossale Vasamuseet, hvor verdens bedst bevarede skib fra det 17. århundrede ligger, ABBA-museet og meget, meget mere. Slentr ned ad gaderne i Gamla Stan og se dets bygninger fra det 13. århundrede, spis middag ved havnefronten, og tag en kanalrundfart i byen. Kort sagt: Stockholm er virkelig sin hovedstadstitel værdig.

Hugging couple in love traveling together in Stockholm romantic vacations urban lifestyle architecture colorful houses european Sweden landmarks
Mälaren

I udkanten af Stockholm mod vest ligger søen Mälaren. Rundt om søen er der adskillige steder, hvor du kan svømme, tage på skovtur eller bare slappe af i solen. Gå ikke glip af alle de slotte, der ligger spredt langs søen, såsom Drottningholms slott, Gripsholms slott og Skoklosters slott, og glem ikke at tage nogle billeder.

Sloop rigged yacht with inflatable boat sailing at sunset. Panoramic aerial view of the forest lakeshore. Moonrise, glowing clouds. Mälaren lake, Sweden. Summer vacations, nature, sailing, cruise
Uppsala

Lige nord for Stockholm ligger byen Uppsala. Med sine botaniske haver, Uppsala universitet og Uppsala slott samt adskillige caféer og restauranter er Uppsala et vidunderligt sted at bruge sin dag. Hvis du ønsker at komme i kontakt med din vikingeånd, kan vi varmt anbefale at besøge de tre kongehøje. I disse høje siges ligene af de nordiske guder Thor, Freja og Odin at hvile.

Very beautiful and cozy town in Sweden.  Uppsala
Höga Kusten

Fortsæt mod nord, og du vil snart ankomme til Höga Kusten, den høje kyst. Dette kystområde, der løfter sig 300 meter over havets overflade, er en vandrers drøm. Der er selvfølgelig hovedveje, der vil føre dig gennem det forbløffende landskab, men hvis du planlægger en vandretur, er der ægte skønhed at finde her. Höga Kusten-stierne strækker sig over 128 km, men der er også dagsture ved Skuleberget og Skuleskogens nationalpark.

Red houses at sunset in the fishing village of Norfaellsviken, Höga Kusten, Sweden
Härjedalen

Indstil dit kompas mod vest, og tag til Härjedalen, et sted med en sand majestætisk natur. Härjedalen, der ligger ved foden af bjergkæden Scandes, er populær blandt skiløbere om vinteren og fantastisk til udendørsaktiviteter året rundt. Det er ofte blevet kaldt en fiskers drøm med vilde ørreder, der svømmer rundt i de utallige søer og endeløse floder, som præger denne magiske del af Sverige.

SONY DSC
Gotland

Hvis du har lyst til at tage sydpå i stedet for nordpå, anbefaler vi, at du rejser sydpå fra Stockholm og besøger øen Gotland. Med en ærefrygtindgydende bymur og en masse huse fra det 13. århundrede er hele Visby et beskyttet verdensarvssted. Rundt omkring på øen finder du runeudskæringer, ruiner fra katedraler og et fredeligt landskab, der virkelig får Gotland til at skille sig ud.

Visby, Gotland, Sweden
TAGGET
  • Coast & nature

Hurtige fakta

Distance from Stockholm to Uppsala

Image
Title
Afstand fra Stockholm til Uppsala
Description

Turen fra Stockholm til Uppsala tager ca. en time afhængigt af trafikken. På vejen kan du se på en del runer fra vikingetiden i byen Sigtuna.

Distance from Uppsala to The High Coast

Image
Title
Afstand fra Uppsala til Höga Kusten
Description

Turen fra Uppsala til Höga Kusten er på 400 km og vil tage omkring 4,5 timer. Glem ikke, at du selv planlægger din køretur. Hvis du har lyst, anbefaler vi at køre op til Höga Kusten.

How to get to Gotland

Image
Title
Sådan kommer du til Gotland
Description

Hvis du planlægger en tur til Gotland, kan du kun tage dertil med færge. Sørg for at bestille din billet på forhånd, da de kan blive udsolgt.

Try some local cuisine

Image
Title
Prøv den lokale mad
Description

Sveriges storbyer har måske Michelin-restauranter og fine restauranter, men vær ikke bange for også at prøve den lokale mad. Du vil ofte blive overrasket over, at de lokale varer kan bruges til fremragende retter.

Udvalgte destinationer i denne guide

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.