Göteborgs Kulturkalas

De bedste events og festivaler i Gøteborg

I Gøteborg elsker man at mødes til et stort event. I dette livlige knudepunkt for kunst og kultur sker der altid noget: fra store musikfestivaler til julemarkeder, løb med mere.

 

Nu hvor byen fejrer sit 400-års jubilæum i 2023, er det et perfekt tidspunkt at opleve Gøteborg fra sin mest livlige side. Byens store fejringer er ikke kun begrænset til milepæle: I Gøteborg er festivaler og sammenkomster årlige traditioner. Her er nogle af de bedste og største events, du kan deltage i året rundt i Sveriges andenstørste by. 

Gøteborgsgirot

Skandinaviens største cykelfest Gøteborgsgirot tiltrækker cyklister på alle niveauer til at deltage og konkurrere i forskellige løb hvert år i maj. Gran Fondo Gøteborg er det primære løb: en konkurrence, der strækker sig over 150 km gennem byen og landskabet omkring. Men med løb på 60 km og 50 km og en livlig festivalby i Heden Park tiltrækker Gøteborgsgirot såvel amatør- som konkurrence-ryttere. Eventet afholdes i 2023 d. 27.-28. maj.

Professionelt cykelløb
Gøteborgs Kulturkalas

I slutningen af sommeren forvandler Gøteborgs Kulturkalas byens pladser og gader til en stor gadefest, der fejrer alt kulturelt. Alle typer kunst – livemusik, dans, film, gadekunst, håndværk, comedy, poesi med mere – hyldes ved dette gratis event. I år forventes eventet at tiltrække næsten 700.000 besøgende, når det afholdes d. 1.-3. september 2023. 

Portræt af smilende hipster-pige med en hat. Hun mader sin kæreste med en gaffel, mens hun sidder på en klapstol. Utydelig mand med skæg og pige med briller spiser og smiler
Gøteborgs Jubileumsfirande

Gøteborg starter d. 2.-3. juni 2023 fejringen af deres 400-års jubilæum med Gøteborgs Jubileumsfirande. Det er en gratis festival i Frihamnen for folk i alle aldre, og der præsenteres en spændende, bred vifte af musik. Kunstnerne er blandt andet Gøteborgs symfoniorkester, den lokale troubadour inden for indie-rock Jens Lekman, popstjernen Sarah Klang, electro-duoen Hooja med flere. Derudover byder eventet på et besøg fra den svenske kongefamilie, lækker mad, dans og meget mere. Det er en fødselsdagsfest, du ikke vil gå glip af.


Jubilæet fejres dog ikke kun over en enkelt weekend. Se i eventkalenderen for Gøteborgs jubilæum for en komplet liste over arrangementer, udstillinger med mere i løbet af fejringen fra d. 2. juni til d. 3. september. 

Moderne musikband med sanger og guitarist, der spiller ved fest på tagterrasse eller ved koncert
Gøteborgsvarvet Marathon

Et af Skandinaviens foretrukne løb er Gøteborgsvarvet Marathon, som giver deltagerne mulighed for en tur gennem byen, hvor titusindvis af løbere suser forbi byens seværdigheder og kanaler på begge sider af elven. Løbet er i 2023 planlagt til d. 3. september ved fejringen af Gøteborgs jubilæum, så årets event tegner til at blive noget ganske særligt for både deltagere og tilskuere. 

grupper af løbere, atleter ved byens maraton
West Pride

West Pride afholdes hvert år i juni og er Gøteborgs glædelige fejring af LGBTQ-miljøet. Festivalen foregår d. 5.-11. juni 2023, hvor kunst og kultur hyldes i en hel uge. Den skydes i gang med en farverig parade og omfatter koncerter, udstillinger og meget andet. Besøg West Pride for at se hele kalenderen over dette års events.  

Folk vifter med LGBTQ-flag ved en Pride-march i solidaritet
Way Out West

Det største event om sommeren i Gøteborg er musikfestivalen Way Out West, som tiltrækker tusinder til den frodige park Slottsskogen til en weekend med musik i verdensklasse på tværs af genrer. Festivalen afholdes i 2023 d. 10.-13. august og byder på en række kunstnere, herunder pionererne inden for Britpop Blur, de svenske superstjerner Håkan Hellström og Tove Lo, 80’er-legenderne Devo med flere. De optrædende i Slottsskogen er kun begyndelsen: Hver aften fortsætter festivalen til den lyse morgen som Stay Out West på spillesteder i hele byen.


Som en ekstra bonus overtager dette års Way Out West scenen d. 4. juni ved Gøteborgs Jubileumsfirande for et gratis show for alle aldre, hvor man fejrer Gøteborgs 400-års jubilæum. Hold dig opdateret på jubilæets hjemmeside for at se alle kunstnere.

Par er til koncert ved musikfestival under åben himmel, udsigt bagud, til scenen og tilskuere i baggrunden
Julemarkeder

Hvert år op til jul forvandles steder og kvarterer i Gøteborg og i hele Sverige til vintereventyrland. Julemarkederne er enorme i Gøteborg. I byen finder du varm chokolade, unikke gaver, hjertevarmende musik og julehygge i det populære Haga-kvarter. Forlystelsesparken Liseberg forvandles til Nordpolen og en af Skandinaviens største julemarkeder. Uanset om du bliver i byen eller tager ud på opdagelse, finder du julehygge omkring dig i hele juleperioden. 

Smuk, voksen pige med noget varmt at drikke på julemarked i Dresden, Tyskland
Gøteborg Film Festival

Hvert år i januar står Gøteborg i filmbranchens rampelys ved den 10 dage lange Gøteborg Film Festival. Den årlige festival byder på verdenspremierer, interaktive events, fester, pop-ops med mere, når biografer i hele byen ruller den røde løber ud for filmelskere.

rød løber og lukket indgang før åbningsceremoni

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.