View of Castle Combe, a village and civil parish within the Cotswolds Area of Natural Beauty in Wiltshire, England

En roadtrip guide til England

Oplev Englands skjulte perler og naturlige skønhed med denne roadtrip ind i hjertet af landet. Ældgamle slotte, industrielle kraftværker, postkort-perfekte landsbyer og betagende naturlige landskaber vil være højdepunkter på vejen. Start den cirkulære rute enten i Harwich eller Liverpool – og gør det nemt at tage bilen eller autocamperen med Stena Line fra Holland eller Irland.

Cambridge og Fens

Med bare en 90-minutters køretur fra Harwich er den gamle universitetsby Cambridge et fantastisk sted at starte din roadtrip. Spadser gennem brostensbelagte gader, beundr den gotiske arkitektur, sejl ned af floden Cam og nyd stemningen på et sted, der oser af intellektuel glans. Kettle's Yard eller Fitzwilliam Museum tilbyder udstillinger, mens byens barer og spisesteder giver et behageligt sted at slappe af efter al den hjernestimulering. Hvis du er en naturelsker, så prøv Fen Rivers Way, en langdistancesti, der løber mellem Cambridge og King's Lynn, og fører dig ind i Fens' fredelige dyrelivsparadis.

Beautiful view of college in Cambridge with people punting on river cam
Sejlende gennem floden Cam, Cambridge
Chatsworth House og Derbyshire

Hvis du vender nordpå fra Cambridge, venter Derbyshire og det storslåede Chatsworth House. Som noget direkte ud af et historisk drama er det statelige hus fyldt med overdådige interiører og kunstsamlinger. Den store have på 105 hektar er perfekt til en gåtur, og fra jord til bord-restauranten tilbydes lokale smage. Beliggende i hjertet af Peak District er de omkringliggende bakker et fantastisk sted at trække i vandrestøvlerne, og den charmerende købstad Bakewell er det perfekte sted at få en smag af den berømte hindbær- og mandeltærte, der opstod her.

Chatsworth House, Derbyshire
York og Yorkshire Dales

Beliggende halvvejs mellem London og Edinburgh blander York let moderne kultur med middelalderhistorie. Tag på en tur i den ikoniske York Minster, gå langs Shambles og deltag i en spøgelsestur, der afslører byens uhyggelige fortællinger. Med Yorkshire Dales og North York Moors lige uden for døren er det let at udforske områdets rustikke landsbyer og bølgende bakker. Eller tag på en damplokomotivrejse på North Yorkshire Moors-jernbanen og oplev landskabet, der fryder med charme fra en svunden tid.

The Shambles in York
Shambles, York
Durham

Beliggende i det solrige nordøst er Durham en skjult juvel i Englands kulturelle krone, efter at have for nylig blevet kåret som den "Bedste by i Storbritannien" af Condé Nast Traveler magasins læsere. Som hjemsted for det storslåede Durham Katedral og Slot - begge på UNESCOs verdensarvsliste - er Durham en glæde at besøge, med dens brostensbelagte gader, floden Wear, der bugter sig igennem byen, og det spektakulære kystlys, der alt sammen bringer en unik kvalitet til området.

Durham Cathedral
Durham Katedral
Northumberland og Hadrians Mur

Har du lyst til at hænge ud med stjernerne? Kielder Observatorium i Northumberland er den største beskyttede mørke himmelpark i Europa, hvilket betyder, at nattehimlen simpelthen er betagende. Observatoriet er også imponerende i sin arkitektur og udgør en del af friluftsgalleriet i Kielder Vand og Skovpark. Andetsteds i Northumberland har Hadrians mur sit største afsnit i denne region. Kom tæt på den tidligere grænse for det romerske imperium langs den officielle vandrerute, besøg købstaden Haltwhistle eller bliv en ægte centurion ved Birdoswald Romerske Fæstning.

Milecastle 39 part of Hadrians Wall in Northumberland on the Scottish Border
Milecastle 39 på Hadrians mur
Lake District

Mindre end to timers kørsel fra Northumberland ligger Lake District Nationalparken, som er kendt for sin naturlige skønhed og naturskønne vandrestier. Nyd charmerende byer som Kendal, Keswick og Ambleside, når du kører gennem Englands største nationalpark og et UNESCO verdensarvssted. Har du brug for lidt ekstra frisk luft kan du nyde vandreture, vandsport ved Windermere og Ullswater samt udsigter, der har inspireret digtere og malere i århundreder. Det kan endda være, du bliver inspireret til at tage en pensel i egen hånd eller at bestige Englands største bjerg, Scafell Pike.

Sun rising above the horizon illuminating the landscape with stone wall and stile in foreground.
Lake District, England
Liverpool og Manchester

Englands nordlige kraftcentre har alle deres egen karakter, og Liverpool og Manchester er ingen undtagelse. I Liverpool kan du besøge Beatles Story-museet, spadsere langs den ikoniske Albert Dock, udforske Tate Liverpools gallerier og nyde byens pulserende musikscene.

 

Manchester er kendt som fødestedet for den industrielle revolution. Sørg for at afsætte tid til at besøge People's History Museum samt attraktioner som Imperial War Museum og Chester Zoo. Og begge byer er selvfølgelig kendt verden over for fodbold samt de gode shoppingmuligheder og natteliv.

Liverpool Skyline building at Pier head and alber dock at sunset dusk, Liverpool England UK.
Liverpool, England
Bath og Cotswolds

Det er svært at overgå spadestinationen Bath, hvis du leder efter et afslappende pitstop. Kendt for sine helende vande siden den romerske æra, har dette UNESCO verdensarvssted smukt bevarede romerske bade, luksuriøse retræter, spektakulær georgiansk arkitektur og, for de litterære fans, Jane Austen Centret. Lidt under fire timers kørsel syd fra Manchester vil turen til Bath tage dig tæt på Stratford-Upon-Avon, hvis du vil tage en pause med lidt Shakespeare, såvel som gennem det betagende Cotswolds. Byer, der er værd at indtaste i din GPS, inkluderer Bourton-on-the-Water, den middelalderlige købstad Stow-on-the-Wold og Bibury med sin maleriske række af væverskotter fra det 17. århundrede.

The Pulteney Bridge in Palladian style crosses the River Avon in Bath
Pulteney Bro, Bath
Stonehenge

Ingen rejse til Englands hjerte er komplet uden en tur til Stonehenge. En time sydvest for Bath fejrer verdensarvstedet Englands neolitiske fortid, selvom der stadig ikke helt præcist er svar på, hvorfor monumentet først blev rejst. Stå i den gådefulde stencirkel, træd ind i en neolitisk landsby og stå ansigt til ansigt med en 5.000-årig mand i museumsudstillingen.

Close up view of Stonehenge monument. Sunset sky. United Kingdom.
Stonehenge, England
Windsor

Kronet af Windsor Slot – det største og ældste beboede slot i verden og en officiel residens for Hans Majestæt Kongen – bringer Royal Borough of Windsor og Maidenhead et strejf af kongelighed til din roadtrip. Mindre end 90 minutter fra Stonehenge kan du komme for at udforske slottet, besøge Legoland® Windsor Resort, slappe af på bredden af Themsen eller tilbringe en dag ved væddeløbsbanen på Ascot Racecourse.

 

Det er en passende afslutning på denne roadtrip, hvorfra du enten kan vælge at køre rundt om London og tilbage til Harwich eller tage dig tid til at udforske Englands ikoniske hovedstad inden din hjemrejse.

Windsor, Berkshire, England, UK. 2020. A tourist passeneger boat on the River Thames at Windsor, Berkshire, UK.
Windsor, England

Hurtige fakta

Distance from Harwich to Northumberland

Image
Title
Afstand fra Harwich til Northumberland
Description

Hvis man rejser via destinationerne, der er nævnt i denne guide, er afstanden 709 km.

Distance from Liverpool to Harwich

Image
Title
Afstand fra Liverpool to Harwich
Description

Hvis man rejser via destinationerne, der er nævnt i denne guide, er afstanden 735 km

Distance of full road trip

Image
Title
Samlet afstand for hele bilturen
Description

Omtrent 1720 km, afhængig af hvilke byer og landsbyer du besøger på vejen!

Good to know

Image
Title
Godt at vide
Description

Rejsetider nævnt i guiden afhænger af, hvilken rute du tager samt trafikforholdene.

Time for more

Image
Title
Tid til lidt mere?
Description

De sydlige amter Dorset, Devon og Cornwall er populære blandt turister på grund af deres idylliske landsbyer, Jurassic-kystlinjer og smukke bugter.

Udvalgte destinationer i denne guide

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.