Find Pris & Book

Oplev London

- lad bilen stå, tag undergrunden ind til centrum og nyd en dag i storbyen


london
Englands fantastiske hovedstad

Englands fantastiske hovedstad er kun 140 km fra Harwich havn. Det er den mest befolkede by i England og Storbrittanien. Byen blev grundlagt af romerne, som kaldte den Londinium, og Londons gamle kerne, City Of London, har stadig sine gamle middelalderlige grænser. Sent i 1800-tallet blev navnet London også dækkende for områderne uden for.

 

London er en stor smeltedigel af etniciteter og kulturer, og der er noget at opleve for enhver. Parker bilen uden for byen og tag undergrunden ind til centrum.

 

Se 101 ting, du skal opleve, når du er i London

london
London Eye

Tag en tur i London Eye og få en fantastisk udsigt over hele byen.

 

London Eye - det store pariserhjul i midten af London, som er et af Londons største kendetegn. Med sine 135 meter er det en imponerende størrelse, som har været åbnet for publikum siden marts 2000. Det er Europas største pariserhjul, et af de absolut mest populære turistattraktioner og indtil 2013 var det Londons højeste udkigspunkt.

Hvis du vil se London fra det højeste sted, skal du i dag besøge The Shard, som har en udkigspost, der ligger på 72. etage i den 95 etagehøje skyskraber. Her får du en enestående mulighed for at se hele London på en gang!

 

london
Big Ben

"The Houses of Parliament" eller Elizabeth Tower - også bedre kendt som Big Ben, er et af Londons mest kendte landmærker og selvfølgelig også et must-see for dig, der er i London. Big Ben er oprindeligt navnet på den næsten 14 tons tunge klokke inde i tårnet. Klokketårnet er absolut vær at opleve og ser særligt smukt ud om aftenen, når urskiverne lyser op.

 

Big Ben ringede første gang over Westminster d. 31. maj 1859 og bortset fra en lille reparation et par måneder senere, er det den originale klokke, som stadig ringer over området i dag. Big Ben er 96 meter høj og har 334 trin til klokketårnet, og 399 trappetrin til toppen af tårnet - God tur! 

london tower
Tower of London

Det 900 år gamle Tower of London - Hendes Majestæt Dronning Elizabeths royale palads og fort er et historisk slot, som ligger nord for Themsen i det centrale London.

Det er her, du kan se kronjuvelerne og the Beefeaters, som passer på slottet. Vagterne kaldes også Yeomen Warders, og hvis du møder tidligt op, kan du nå at være med på en af rundvisningerne.

Når du er her, kan du også se attraktionerne The White Tower, The Bloody Tower og The Traitor's Gate, som er absolut også et besøg værd.

london
Buckingham Palace

Buckingham Palace ligger i centrum af Westminster City og er den britiske monarks officielle London-residens. Det er dermed Dronning Elizabeth II's officielle royale bolig det meste af året. Når Dronningen ikke er i Buckingham Palace, hvilket typisk er omkring slutningen af juli til slutningen af september, er de smukke statsværelser åbne for offentligheden og tiltrækker turister fra hele verden. 

 

camden
Camden Market

Du må ikke gå glip af at mærke markedsstemningen på Camden Market. Her får du den ultimative ’melting pot’ oplevelse. Der er boder og finurlige butikker med alt mellem himmel og jord – ej heller at forglemme de lækre madboder. Smag på lækkerier inspireret fra hele verden.

 

På Camden Market kan du både blive portrætteret af gademalere, få specialdesignet tøj, eller købe puder til din stue. Her finder du lidt af ALT!

shopping
Shopping

Du kan selvfølgelig heller ikke tage London uden at tage en shoppetur i de mange fristende butikker. Londons Centrum, som også kaldes West End, byder på et væld af shopping muligheder; eksklusive smykkeforretninger i Mayfair, butikker til voksne i Soho, turistbutikker i Chinatown og high street shopping til overkommelige priser på Oxford Street. Der er noget for enhver, hvad enten du er til high end, vintage/second hand eller bare gerne vil shoppe til en god pris. Især i januar og juli får du meget for pengene, når udsalget sætter i gang. 

musical
Musicals i London

Når du besøger London, er du nødt til at opleve magien, og se en musical i et af Londons smukke teatre. Lad dig friste af klassikere som Lion King, Mama Mia, The Phantom of the Opera, Aladdin og mange flere.

 

london
London Underground

London Underground - også kaldet The Tube, er en nem og billig måde at komme omkring i London på. Parker bilen, hvor du overnatter og tag The Tube rundt i byen og oplev alt, hvad London har at byde på - uden at skulle bekymre dig om parkering. 

 

Tag på bilrundtur i det smukke sydengland

Smukke byer, flotte strande, fantastisk natur og spændende museer. Tag på kør-selv-ferie i Sydengland og oplev landets varierede landskab. Stena Line tilbyder en rundrejse, hvor du får set meget af det smukke Sydengland.

Læs mere