Gdynia

Gdynia, en fantastisk by!

 

Gdynia har det hele: hvide sandstrande, en naturskøn havnefront, slående modernistisk arkitektur og et bylandskab med fantastiske steder at spise, drikke og danse. Hvis det er din første tur til Polen, vil Gdynia give dig en smagsprøve på, hvad dette utrolige land har at byde på. Det er også det perfekte sted at starte eller afslutte en bilferie.

 

Gdynia er den nordligste by i Trójmiasto, der også omfatter Sopot og Gdansk. Det er også en af ​​de yngste byer i Polen. For mindre end 100 år siden var Gdynia en lille fiskerby. Byen, du ser i dag, blev stort set bygget efter første verdenskrig, udtænkt som en avantgarde-by ved havet af førende arkitekter og byplanlæggere. Det er et af de få bycentre i verden designet og udført i modernistisk stil. Hvis du er en arkitekturelsker, vil du elske denne by!

 

Den bedste måde at få en fornemmelse af byen på er ved at gå rundt og beundre byens søfartshistorie. Gdynia Maritime Legend-ruten er populær blandt turister og omfatter udstillinger, der er op til 300 år gamle. Destroyeren fra anden verdenskrig ORP Blyskawica ligger fortøjet her og er den ældste af sin slags i verden. Du kan også besøge Dar Pomorza, et smukt polsk højmastet skib bygget i 1909. Gdynias lystbådehavn er også vært for en årlig filmfestival, der giver byen kaldenavnet “det polske Cannes”. Planlæg din rejse på det rette tidspunkt, og du ser måske nogle stjerner!

 

Det virkelige højdepunkt i Gdynias kalender er dog den årlige havfestival hver juni. Med ture i Gdansk-bugten, en lystbådsparade om aftenen, skibsrundture, udstillinger og koncerter, er det noget af et skue!

 

Dette er også en by for naturelskere og familier. Tag dig tid til at udforske skovreservatet ved stranden ved Kepa Redlowska og Orlowski-klippen, der er masser af plads til en gåtur eller en mere anstrengende vandretur. Hvis du går tur med børn, vil Marszewo Forest Botanisk Have fange deres opmærksomhed med engagerende pædagogiske aktiviteter og vække en interesse for bæredygtig udvikling.

 

Der er også en bylegeplads på stranden, og familier kan nyde udsigten over Østersøen fra en af ​​caféerne eller restauranterne ved havnefronten. Den smukke mole og gågade giver flere muligheder for at strække benene, og videnskabsmuseet, Experyment samt akvariet giver muligheder for at udvide dine horisonter. Børnene vil elske dem alle!

 

For at få den bedste udsigt over byen er det værd at bestige den stejle bakke ved Kamienna Góra og nyde panoramaet.

 

Gdynia-havnen har set mange mennesker forlade Polens kyster, og Emigrationsmuseet udforsker de ruter, som emigranter har taget, og hylder deres bidrag til verden.

 

Gdynia tilbyder al den varme gæstfrihed, som Polen er berømt for, men hvis du er særligt interesseret i autentiske spisesteder, så opsøg det kulinariske centers rute. Den er blevet sammensat af folk med en lidenskab for madlavning og vil hjælpe dig med at finde de bedste lokale spisesteder.

Gdynia, en fantastisk by!

 

Gdynia har det hele: hvide sandstrande, en naturskøn havnefront, slående modernistisk arkitektur og et bylandskab med fantastiske steder at spise, drikke og danse. Hvis det er din første tur til Polen, vil Gdynia give dig...

Læs mere Læs mindre

Rejs med Stena Line

Nyd en tur til Polen

Fra 629 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Billede af overnatningsstedet

Mercure Gdynia Centrum

Billede af overnatningsstedet

Courtyard Gdynia Waterfront

Billede af overnatningsstedet

Hola Gdynia

Billede af overnatningsstedet

Hotel Gdynia Boutique

Billede af overnatningsstedet

Sea Premium Apartments - Destigo Hotels

Billede af overnatningsstedet

Hotel Gdynia Boutique

Billede af overnatningsstedet

SQUARE APARTMENTS GDYNIA

Billede af overnatningsstedet

Apartamenty Pomorski Park Technologiczny

Rejs med Stena Line

Nyd en tur til Polen

Fra 629 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Find flere destinationer

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.