Find Pris & Book

Om Hemsedal


skiferie i Hemsedal

Hemsedal skiferie kan nydes i noget af Norges smukkeste natur med høje fjeldtinder og dyb sne. Der er to forskellige skiområder – Hemsedal Skicenter samt Solheisen Skicenter. 

Alpin Hemsedal skiferie
I Hemsedal ligger alpinanlægget højt oppe, fra 660 til 1.497 m.o.h. – så sneen kommer tidligt og bliver liggende længe. Desuden er en stor del af anlægget dækket af snekanoner. De 49 piste byder på varieret skiløb på alle niveauer lige fra begynder til ekspert. Et godt udflugtsmål er det lille, hyggelige skianlæg Solheisen ved Grøndalen et par kilometer vest for Hemsedal.

Snowboard
Hemsedal har ry for at have et af de bedste snowboardområder i Europa med nye udfordringer hver sæson. De to store parker har blandt andet halfpipes, big jumps, quaterpipes og funbox. Oppe på højfjeldet er kilometervis af offpist udfordringer i meterhøj sne.

 

Snow Parks

På bakke nr. 32 i Hemsedals skiområde ligger en Fun Slope med hop, bump og velodromkurver. Fun Slopen er sjov og udfordrende for alle, fra små børn til erfarne skiløbere. Lidt længere oppe i skiområdet ligger de større parker, Snow Park Red og Snow Park Blue. Her er hop, rails og bokse. Hemsedal har også en skicrossbane og slalombane med tidtagning.

Langrend Hemsedal skiferie
Hemsedal skiferie byder på 130 km præparerede løjper i dalen og 80 km mærkede løjper i højfjeldets imponerende smukke natur. Spørg om vejrforholdene inden I drager på eventyr i højfjeldet.

Hemsedal skiferie for børn
Valleland er et hyggeligt og afgrænset område lige ved skicentret med masser af skisjov for ungerne. Ved bakken er der bålplads og siddepladser for hele familien. Stort børne/familieområde på 70.000 m2 med 7 nedfarter, 6 lifte, 3 transportbånd, slalombaner, snelegepark, små hop, rails, rullebånd, slalomløjpe med lyd, kælkeområde, bænke og bord m/grill, kiosk m/servering.

Mød også Valle, som er altid på farten for at hilse på og lave sjov med børnene. Der er sjov for alle med Hemsedal skiferie.

Aktiviteter uden ski
Gode spisesteder er også et vartegn for Hemsedal skiferie. Prøv f.eks. Skarsnuten Hotell med den fantastiske udsigt. Prøv en scootertur i den smukke natur og oplev Hemsedals flotte skishow. Det store børneområde med børneaktiviteter.

Valleland
Er ”børnehaven” for de 3-6 årige skiløbere. Her bliver børnene aktiveret med lidt skiskole og mange spændende udendørs aktiviteter. Aktiviteter med Valle hver dag.

Hemsedal - De Skandinaviske Alper
I Hemsedal får du den helt rigtige fjeldoplevelse. En højdeforskel på 810 meter er forklaringen på, at nordmændene kalder Hemsedal for De Skandinaviske Alper.

Totten ligger i 1.450 meters højde. Det er det højeste punkt i Norge, hvortil man kan komme med lift. Du kan virkelig mærke fjeldene i Hemsedal. Der er ikke kun ét fjeld at boltre sig på. I Hemsedal står du midt mellem de vilde fjelde, og stedet hører da også klart til de bedste skiområder i Nordeuropa med store udfordringer for såvel den øvede som begynderen.

Med Norges største børneområde på totalt 70.000 kvadratmeter er Hemsedal også et skieldorado for de yngste i familien. Området består af syv bakker og otte lifte. I Valleland er der minipark med hop og elementer samt grillområde. I Valles Barnepass er der mulighed for børnepasning (fra seks måneder og ældre).

Den daglige leder i Hemsedal Skicenter, oplyser, at Hemsedal er en af de få destinationer i Norden, som har snegaranti fra november og helt frem til maj. Garantien indebærer, at der er mindst 5 kilometer åbne pister, og at gæsterne er sikre på en højdeforskel på 710 meter.

- Vi har en meget fin snehistorik, som gør, at vi tør give vores gæster denne snegaranti, og vi har altid levet op til den. Statistikken viser i øvrigt en interessant ting, som kommer bag på de fleste. Marts og april er de to mest snesikre måneder i løbet af året, fortæller lederen.

Hemsedal har to parker: Hemsedalparken og Blåparken.

Der findes et stort og varieret udvalg af boliger. Hemsedal Alpin Lodge åbnede i december 2008 og er stadig en succes.

- Stedet er en perfekt oplevelse for især børnefamilien. Du ser ikke din bil, når du bor i Hemsedal Alpin Lodge. Det er, hvad jeg kalder rigtig ferie. Der er ingen lange ture i slalomstøvler. Alt er i bygningen. Det gælder familiens lejlighed eller hotelværelse, restaurant, skiudlejning, reception og sportsbutik, oplyser den daglige leder.

Som prikken over i’et ligger Hemsedal Alpin Lodge for foden af børnebakken i Hemsedal. Der er 400 senge i den mindre end et år gamle bygning. Og der er rift om pladserne. Har du én gang boet i Hemsedal Alpin Lodge, er du ikke i tvivl om, hvor du skal bo på næste års skiferie.