Derry ~ Londonderry

Oplev det særlige ved Derry ~ Londonderry

 

Hvis du aldrig har været der, vil du elske det! Hvis du har været der, ved du allerede, hvad der gør Derry ~ Londonderry så forskellig fra andre byer i Storbritannien: Menneskene.

 

Lidt væk fra hovedvejene, men en let og smuk køretur fra både Belfast og Dublin (tag dig tid – det er alt sammen en del af glæden ved bilferier), vi er lidt tilbageholdende med at fremhæve byen for meget, da vi gerne vil holde det hele for os selv. Men vi ved, du vil elske den: Det er en lille og kompakt by med alt, hvad en storby ville byde på: der er garanti for, at du ikke løber tør for ting at lave!

 

Hvis du er interesseret i historie og kultur, skal du nok finde dig til rette: byen er rig på historie, og på hvert gadehjørne venter en fortælling. Og bogstavelig talt også på enhver dag: Du kan vælge mellem mange gåture. En af de mest populære ture hylder Derry Girls: Byens mest elskede beboere, der blev verdenskendte gennem et show på Channel 4. Andre tiltrækkes af den dramatiske historie, der har gjort byen til det ‘LegenDerry’ sted, det er i dag – alt sammen fortalt hovedsageligt på den vidunderlige lokale dialekt og af farverige karakterer, der kender deres by indefra og ud.

 

Byen blev udnævnt som Storbritanniens første kulturby helt tilbage i 2013, og den byder på masser af kunst. Folk kommer for at udforske de kendte murmalerier – de findes alle steder og er inden for gåafstand. Du kan tage en lille gåtur om dagen langs byens mure og slappe af om aftenen i Millennium Forum, som byder på masser af underholdning, der inkluderer alt fra comedy til pantomime.

 

Kulturscenen byder på alt muligt, og her er noget for enhver smag. Hver oktober tager byen titlen som verdens Halloween-hovedstad – uhyggeligt men sandt! - når alle kommer ud for at dele dette utrolige spektakel.

 

I gaderne og indkøbscentrene kan man finde butikker med alle de store brands – men hvis du leder efter noget lidt anderledes, så gå efter Independent Derry! Dette kreative kollektiv fremviser varer fra lokale producenter og leverandører og tilbyder de handlende tilbud og rabatter – tjek linket og download appen, før du rejser.

 

Når det gælder selvstændighed, så har byen også et væld af kreative og lækre køkkener – der er noget for alle budgetter og smage, hvad enten der er tale om en familiemiddag, en romantisk middag, street food to-go eller råvarer, du kan tage med hjem. Nordirland er kendt for fødevarernes kvalitet og friskhed, og byen er et epicenter på dette punkt, perfekt placeret mellem marker og fiskeri, så der kan serveres friske varer hver dag.

 

Når du rejser til Derry - Londonderry, er det den perfekte base, hvorfra du kan udforske nordvesten – tag mod øst og udforsk den nordlige kysts sceniske rute: En verdenskendt tur, der omfatter Giant’s Causeway og en hel del andre kystfornøjelser: Stop i Portrush og få en poke (lokalslang for isvaffel!) eller for at spille det verdenskendte Royal Portrush, vært for det 148. Open Championship. Tag mod vest og du bevæger dig direkte imod Wild Atlantic Way.

 

Så med alle disse oplevelser kunne et besøg i Derry ~ Londonderry være begyndelsen på en episk bilferie! Start din bilferie med at sejle til Belfast eller Dublin.

Oplev det særlige ved Derry ~ Londonderry

 

Hvis du aldrig har været der, vil du elske det! Hvis du har været der, ved du allerede, hvad der gør Derry ~ Londonderry så forskellig fra andre byer i Storbritannien: Menneskene...

Læs mere Læs mindre

Vælg din rute...

Nyd en tur til Nordirland

Fra 1390 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Billede af overnatningsstedet

City Hotel Derry

Billede af overnatningsstedet

22 The Square

Billede af overnatningsstedet

Waterfoot Hotel

Billede af overnatningsstedet

Da Vinci's Hotel Derry

Billede af overnatningsstedet

The Lawrence

Vælg din rute...

Nyd en tur til Nordirland

Fra 1390 kr for enkeltbillet, bil og chauffør

Find flere destinationer

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.