Hvad er et kommercielt køretøj?

Reservationer for kommercielle køretøjer skal foretages som fragt og indbefatter følgende:

• Alle køretøjer, der transporterer salgsvarer eller udstyr på ud- eller hjemrejsen.

• Alle køretøjer, der ikke er indbefattet i Stena Lines standard køretøjskategorier.

• Alle køretøjer, der er designet til kommerciel anvendelse med anhænger, og hvor den samlede længde overstiger ovennævnte længder.

• Alle køretøjer, der transporterer farligt gods.

• Alle køretøjer, der er indregistrerede i Republikken Irland, og som er klassificerede og beskattet med irsk bilafgift som erhvervsbiler. Hvis moms skal opkræves, gælder dette for køretøjer med en længde på 7 m eller derover.

 

Eksprespåstigning og -landgang er ikke muligt for varevogne eller hesteanhængere med en længde på over 7 m. Besøg venligst vores fragt-websted for kontaktoplysninger

 

Ruterne Cairnryan - Belfast og Liverpool - Belfast:

Reservationer for varevogne/hesteanhængere, uanset størrelsen, som transporterer gods eller udstyr til kommercielle formål (undtagen varer i bagage med en værdi under 873 GBP/7.548 DKK, som tages med ind i Nordirland, eller til en værdi under 1.500 GBP/12.970 DKK, som tages med ind i Storbritannien), og som kræver den britiske tilladelse HMRC Goods Movement Reference (GMR), skal foretages via vores fragtreservationskontor. Hvis du ønsker at modtage en momsfaktura, skal du ligeledes reservere via vores fragtafdeling.

Mulige ikke-kommercielle køretøjstyper

Varevogne op til 7 m (moms opkræves ikke)

Varevogne op til 8 m (moms opkræves)

Varevogne/hesteanhængere op til 10 m (moms opkræves)

Varevogne/hesteanhængere op til 12 m (moms opkræves)

 

Ruterne Holyhead - Dublin og Fishguard - Rosslare:

Reservationer for varevogne/hesteanhængere, som er registreret i Irland, og varevogne/hesteanhængere, uanset størrelsen, som transporterer gods eller udstyr til kommercielle formål (undtagen varer i bagage med en værdi under 260 EUR/1.933 DKK, som tages med ind i Irland, eller til en værdi under 1.500 GBP/12.970 DKK, som tages med ind i Storbritannien), og som kræver den irske tilladelse Pre Boarding Notification (PBN), skal foretages via vores fragtreservationskontor . Hvis du ønsker at modtage en momsfaktura, skal du ligeledes reservere via vores fragtafdeling.

Mulige ikke-kommercielle køretøjstyper

Varevogne op til 7 m (moms opkræves ikke)

Varevogne op til 8 m (moms opkræves)

Varevogne op til 10 m (moms opkræves)

Varevogne op til 12 m (moms opkræves)

 

Ruten Rosslare - Cherbourg:

For køretøjer med en længde over 7 m eller en højde over 2,6 m, eller hvis du transporterer gods eller udstyr til kommercielle formål, skal du foretage en reservation som fragt via vores fragtsystem 

Mulige ikke-kommercielle køretøjstyper

Varevogne op til 7 m (moms opkræves ikke)

 

Hvis eksprespåstigning og -landgang er muligt som del af vores Premium-billet, gælder dette ikke for varevogne og hesteanhængere med en længde på over 7 m på alle ruter.