Udstillinger i anledning af Göteborgs 400-års jubilæum

Fejr Gøteborgs 400-års jubilæum!

Planlæg en sjov sommer, mens Sveriges andenstørste by fejres

 

Som man siger: bedre sent end aldrig. Med to års forsinkelse fejrer Gøteborg sit 400-års jubilæum i 2023. Til det store arrangement planlægger byen en sommer fyldt med koncerter, udstillinger, festivaler, fester med mere. Det vil du ikke gå glip af!

 

Rejs med os fra Kiel eller Frederikshavn, og så ankommer du til hjertet af byen. Med vores praktisk placerede terminal kan du gå eller køre fra skibet og direkte ind til fejringen. 

 

Fejringen finder sted fra 2. juni til 3. september 2023. Sommeren er allerede en perfekt årstid at opleve Gøteborgs unikke kunst og kultur, enestående mad, lækre udendørsrum og gæstfrie kvarterer på. Med arrangementerne i anledning af jubilæet bliver det ekstra spændende; det er det perfekte tidspunkt at forelske sig i Sveriges andenstørste by på. 

 

Klik her for at se hele listen over arrangementer i anledning af jubilæet og læs nedenfor om nogle af højdepunkterne ved denne forsinkede fødselsdag.

Udstillinger i anledning af Gøteborgs 400-års jubilæum

Dato: flere datoer frem til d. 31. december 2023

 

I løbet af hele året for Gøteborgs jubilæum vil kunst og historie være meget i fokus. Der vises udstillinger, der hylder fire århundreder af Gøteborgs kultur, på byens museer, gallerier, offentlige pladser og steder. Blandt højdepunkterne findes Gøteborgs Stadsmuseums “400 år i nød og lyst” (400 år av nöd och lust) og “Sagen med Gøteborg” (Grejen med Gøteborg), som er en gennemgang af de mest elskede (og hadede) genstande på museet. “A Genius Mind,” som hylder Banksy, et ikon inden for streetart, i Eriksbergshallen; med mere. Mange udstillinger vises frem til årets udgang. Du finder hele kalenderen over udstillinger her.

Göteborgs museum. Gå på opdagelse i forhistorisk tid, livet i det 19. århundrede, den industrielle udvikling i Göteborg i moderne tid og det eneste udstillede vikingeskib i Sverige, Äskekärrsskeppet.
Gøteborgs Jubileumsfirande

Dato: 2.-3. juni 2023

 

Fejringen af jubilæet starter med et brag ved Gøteborgs Jubileumsfirande, en gratis musik- og kulturfestival for folk i alle aldre i byens hurtigtvoksende Frihamnen. Der præsenteres en bred vifte af kunstnere til enhver smag, herunder Gøteborgs symfoniorkester, den lokale troubadour inden for indie-rock Jens Lekman, popstjernen Sarah Klang, electro-duoen Hooja med flere. Derudover byder eventet på et besøg fra den svenske kongefamilie, lækker mad, dans og meget mere. Det er en fødselsdagsfest, du ikke vil gå glip af.

Göteborgs Jubileumsfirande
Eriksbergs Kulturhamnsfestival

Dato: 26.-27. august 2023

 

Det smarte kvarter Eriksberg ved havnefronten har forandret sig og udviklet sig i de seneste år, men det har ikke mistet sin maritime historie. Eriksbergs Kulturhamnsfestival er en fejring af vandet og et sejlads-arrangement, der vil fylde havnen med skibe og kajkanten med aktiviteter og musik. Det er en fantastisk måde at lære et af byens mest livlige knudepunkter for mad, kultur og sjov at kende. 

Eriksbergs Kulturhamnsfestival
Gøteborgs Kulturkalas

Dato: 1-3. september 2023

 

I slutningen af sommeren forvandler Gøteborgs Kulturkalas byens pladser og gader til en stor fest, der fejrer alt kulturelt. Alle typer kunst – livemusik, dans, film, gadekunst, håndværk, comedy, poesi med mere – fremhæves ved dette gratis event. I år afholdes festivalen i forbindelse med Gøteborgs 400-års jubilæum og forventes at tiltrække næsten 700.000 besøgende til den primære festival og de tilknyttede arrangementer i hele regionen. 

Göteborgs Kulturkalas
Gøteborgs jubilæumsparade

Dato: 2. september 2023

 

Hvad er en fødselsdag uden en parade? Den sidste weekend af Gøteborgs jubilæum skydes i gang med stil under Jubilæumsparaden. Paraden bevæger sig gennem byens centrum fra Gustafs Adolfs Torg Götaplatsen og byder på dans, musik, vogne med mere for at hylde byens lange, smukke historie.

Jubilæumsparade
Gøteborgsvarvet Marathon

Dato: 3. september 2023

 

Et af Skandinaviens foretrukne løb er Gøteborgsvarvet Marathon, som giver deltagerne mulighed for en tur gennem byen, hvor titusindvis af løbere suser forbi byens seværdigheder og kanaler på begge sider af elven. Løbet er i 2023 planlagt til fejringen af Gøteborgs jubilæum, så årets event tegner til at blive noget ganske særligt for både deltagere og tilskuere.

Göteborgsvarvet Marathon
TAGGET
  • Gothenburg

Udvalgte destinationer i denne guide

Kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp med din reservation? Find svarene på de mest almindelige spørgsmål i vores Ofte Stillede Spørgsmål.