Find Pris & Book

Om Vemdalen


Skiferie i børnevenlige Vemdalen

Ny ven på ski
Valle er verdens sejeste snemand og børnenes bedste ven på bakken. Han elsker vinter mere end noget andet, er lavet af magisk sne og har en halv gulerod som næse. Om vinteren kommer han til Vemdalen for at sørge for, at børnene får nogle endnu sjovere dage. Valle flytter ind til jul, og man kan møde ham mandag til fredag i Vemdalens tre skiområder: Björnriket, Vemdalsskalet og Klövsjö/Storhogna

 

3 skiområder - 1 liftkort

Vemdalen består af 3 skiområder, der passer til enhver skiløber. Her er moderne lifte og mange forskellige pister i alle sværhedsgrader.

Faktisk er her hele 35 lifter og 58 pister. Højeste punkt over havet er 946 meter og der er en faldhøjde på 470 meter. I Vemdalen går skibussen "Snöpendeln" mellem de tre destinationer, og det er gratis for dig, som har et gyldigt SkiPass 6-8 dage eller længere. Har du ikke sådan et, er det også muligt at betale med kort eller kontant i bussen.

 

I løbet af de sidste par sæsoner er området blevet opgraderet med ikke mindre end seks nye 6-stoles ekspreslifter og flere nye nedfarter.
Når I rejser med familien eller som gruppe, er det hurtigt og bekvemt at følges op af bjerget - I kan for eksempel tage Grizzly Express, som tager jer helt til toppen af Björnrike. Herfra er der frit valg til pister efter niveau - og mulighed for at snuppe den lange nedfart på hele 2 km. I Vemdalen er der både Snow Park og mulighed for at stå på¨ski om aftenen. 

Vemdalens liftkort er gyldigt i alle tre skiområder: Björnriket, Vemdalsskalet og Klövsjö/Storhogna

 

BJÖRNRIKE

Björnrike er absolut børnefamiliernes favorit med pister på 3 bjerge og det smukke Sonfjäll i baggrunden. på toppen af bjerget er der altid mulighed for at vælge både en let og en svær nedfart, så hele familien kan være med. Björnrikes skiområde ligger i den solrige sydlige del og har Sveriges længste ekspreslift "Grizzly Express", som tager hele familien op til toppen af fjeldet. 

 

Børneområdet i Björnrike hedder Björnvallen, og her er der et langt rullebånd, som gør det nemt for selv de mindste at komme op på pisten. Her finder du også Valles musikstudio, SkiStar Snowpark med en grøn linje til børn og begyndere, og Valles minipark til de mindste med nemme hop og rails, rullebånd, slædebakke og nemme pister. Björnvallen er også mødested for skiskolen. 

For nyligt er børneområdet bleveret opgraderet med en helt ny varmestue. Med sine 250 kvm og 120 siddepladser giver den Björnvallen et stort løft. Varmestuen ligger lige ved siden af Björnvallsliften og er nabo til Sportköket.

 

På toppen ligger SkiStar Snow Park, hvor der er udfordringer til alle niveauer. Her er grønne, røde og sorte hop og features.

 

Hytter
De fleste indkvarteringsmuligheder ligger i skiafstand til pisterne. Der er mulighed for at bo i hytte eller lejlighed, og de fleste er nybyggede og godt udstyret. Blandt andet er Lingonkullen-området helt nyt, og hvert hus byder på fire lejligheder med 8 sengepladser i hver. Hele området ligger midt i Björnrikes skiområde.

 

Restauranter i Björnrike
Restaurant Vy er det nye navn på restauranten i Björnrike Centrat – og at navnet blev valgt på grund af den fantastiske udsigt igennem panoramavinduerne, vil de fleste sikkert kunne forstå. Nedenunder åbner SkiClub med et sportsbarkoncept. SkiClub bliver det oplagte sted til afterski med underholdning i Björnrike.

 

Björnrikegården flytter lidt tættere på Björnidet. Der bygges en helt ny restaurant på 450 kvm med 120 pladser, og restauranten vil være åben både til frokost og middag. Restauratørerne lover, at gamle stamgæster vil føle sig hjemme.

 

Vemdalsskalet

Sveriges første skipiste

Sveriges første skipiste blev hugget ud og konstrueret i 1936 på Hovdefjället. Allerede der, var det tydeligt, at bjerget er helt perfekt til skisport med sin gode faldhøjde og det meget varierede terræn. I Vemdalsskalet får du den idelle blanding af udfordringer og afslapning på ski på pisterne på de to fjelde. Der er mulighed for at blive udfordret med teknisk krævende skiløb, men ligeså vel også mulighed for bare at tage en hyggetur på ski på pisterne, som passer perfekt til begyndere og børn - eller enhver, som nyder roligt skiløb i smukke omgivelser. 

Her er rig mulighed for afterski og udeliv, og i højsæsonen bliver der skruet op for den livlige stemning med blandt andet livekoncerter.

 

Børneområde

Du finder selvfølgelig også  maskotten Valle i Vemdalsskalets børneområde, hvor han byder de mindste velkomne til pister, der er tilpasset præcist til skiløb på børnenes præmisser.  Der er dagligt aktiviteter for børnene, og der er også mulighed for børnepasning. I børneområdet findes også siddeliften "Skalet Express" med plads til seks personer, som særligt børn og nybgeyndere har meget glæde af. 

 

SkiStar Fun Rides

SkiStar Fun Rides er et eventyrsskiområde med inspiration fra en Snow Park og en skicrossbane, som på en legende måde har kombineret med en almindelig skibakke.Til sæsonen 18/19 bliver konceptet udviklet ydereligere ved at tilføje flere sjove elementer og lyd. SkiStar Fun Rides ligger på pister med blå hældning. På vej ned gennem banen møder du herlige velodromkurver, der er inspireret af skicross-arenaer, og nemmere bokse og hop, som også findes i vores Snowparks. Det, der gør Fun Rides til noget helt særligt, er legen – her passerer du broer, bølget terræn, tunneler og en masse andre sjove elementer, som du ikke finder andre steder!

 

Skalets torg
På Skalets Torg finder du både Hovde Hotell og Hovde Sportbar. Torget er senere blevet udvidet med café med bageri, og der planlægges anlægning af et motionscenter og en række andre tiltag. Variation og det at holde tingene i det små er nøgleordene.

Ungdomsgård
Lige ved siden af Vemdalsskalets Högfjällshotells restauranter og barer ligger ungdomslokalet "Ungdomsgården" på 150 kvm . Dette er et sted, hvor jævnaldrende kan mødes og spille billard, air hockey m.m.

Fjeldbørnehave
Fjeldbørnehaven i Hovdegubbens stuga udvider sine åbningstider. Mandag til torsdag er der åbent i to timer om formiddagen og to timer om eftermiddagen hele sæsonen

 

Klövsjö

Sveriges smukkeste by

Klövsjö er et lille skiområde, der kalder sig 'Sveriges smukkeste by'. Her byder de på skiløb, så selv de mest erfarne skiløbere sug i maven! Med ekspressliften kommer du til toppen på under 5 minutter. på toppen er der frit valg blandt flere sorte pister, hvor blandt andet pisterne "Svartåshanget", "Storslalom" og "Supersvängen" kan give selv de bedste skiløbere sved på panden!

 

Udfordrende skiløb og dejlig afslapning

Klövsjö og Storhogna er to sammenhængende skiområder, der byder på skiløb på to fjelde med mulighed for meget varieret skiløb. Klövsjö byder på et stort udvalg af carvingbakker med fine skråninger eller du kan prøve de tre spændende, men udfordrende, sorte pister, som gennem tiden har givet Klövsjö tilnavnet "skiløbernes skisted". Du kommer nemt til Storhogna med "Solliften" som fører dig direkte til grønne, blå og røde pister, som ligger så højt, at du løber i 100 % natursne.

 

I Klövsjö/Storhogna-området er der mulighed for udfordrende skiløb og afslappende spaoplevelser - for Storhogna byder på spaoplevelser og skønne familiebakker. Her finder du også et aktivitetscenter med både bowling, afslapningsområde og skiudlejning. 

 

Bredere løjper
Vemdalen har gjort de ydre raviner bredere, hvilket betyder mere plads til sving og øget sikkerhed. Løjperne har oven i købet fået belysning. Denne forbedring betyder, at de mange alpinklubber, som afholder deres træningslejre i forsæsonen, får bedre træningsmuligheder, idet flere kan træne samtidigt.

 

Børneområde

Ved Klövsjöfjäll ligger Valles miniland,og tager du "Solliften" til toppen, finder du Valles Skogsbrandt, som er en skovbane for hele familien. 

Der er selvfølgelig også et børneområde i Storhogna, og det er en lille børnebakke, som ligger ved Storhogna Högfjällshotell. 

 

Snow Park

Hvis du tager Mellanliften, kommer du direkte til Snow Parken i Klövsjö. Her er der både en rød og en grøn linje. Den nærmeste Fun Rides Snow Park ligger i Björnrike.