Find Pris & Book

Om Tänndalen


skiferie i Tänndalen

Her er det vinter på den helt rigtige måde!

Tag en dyb indånding og nyd den rene klare luft. Storslåede vidder og meterhøj sne.

Alpint i Tänndalen
Her kan du teste skiløb over trægrænsen, nyde stilheden og de mægtige fjeldsider.

Med en af Sveriges længste skisæsoner, og den høje beliggenhed tilbyder Tänndalen alpint skiløb for alle. Her er i alt 53 piste af forskellig sværhedsgrad. Den længste nedfart er 1.600 meter og den største faldhøjde er 295 meter.
Der er i alt 12 lifte, der binder området smukt sammen.

Storslåede vidder, masser af sne og ren, klar luft ... her er du i de rigtige fjelde.

 

Har du brug for flere udfordringer, gælder liftkortet også på Funäsberget, Ramundberget, Tännäskröket, Tänndalsvallen og Kapprue, som til sammen bryder på i alt 137 nedfarter! Her er det også muligt at stå på ski selv om aften og om natten! 

Tänndalen er også til langrend
Tänndalen ligger i den vestlige del af Härjedalen, ikke langt fra den norske grænse. Her bydes du på fantastisk skiløb, ikke bare alpint men sandelig også langrend i meget høj klasse. Her kan du "normalt" stå på ski allerede i oktober og sæsonen varer helt ind i maj måned det følgende år.
Faktisk er Tänndalen en af de mest snesikre vinterdestinationer i Europa.

Højderne er imponerende, vidderne betyder frihed
I Tänndalen er naturen altid meget nærværende, der strejfer endda moskusokser frit omkring på Vättafjället.

Der, højt oppe over trægrænsen, hersker der ro og stille fred. Nede i dalen syder det af liv og leg.

Dagens skiløb starter fra dalstationen (der faktisk ligger 800 m.o.h.), og herfra ledes du ud i det kæmpestore pistsystem. 
Det giver dig mulighed for at starte om morgenen ved dalstationen i Svansjön og derefter tage pisterne helt til Hamra i den anden ende af fjeldet. Der kan du nyde frokosten på Ski Lodge Kök & Bar, før du vender tilbage til Svansjön, mens solen går ned ad de mægtige bjergtoppe.

Tänndalen er også for børn
De forskellige anlæg i Grönklittsgruppen byder på forskellige oplevelser, men fælles for dem alle er, at her er sjovt at være når du er barn.

Mange aktiviteter er skræddersyede specielt til de mindste gæster. Børneklub, tema-aftener, børnemenu og legestue er nogle af favoritterne.

I år bliver det virkelig børnenes vinter i Tänndalen, med sjove og spændende aktiviteter som afterski for børn, Småglitter & minidisco på Hämra Wärdshus og sjove konkurrencer.

I Blåbärsklubben leder ski-instruktørerne de små "bander" ud på sjove og spændende eventyr i det smukke vinterlandskab. Mellem Tännporten og Buskvallen findes Krokskogen- her er der små sjove skov-piste, små hop og lidt sværere udfordringer, overraskelser og små gemmesteder.

I Krokstugan, der er Tänndalens ski-dagpleje, er der tid til sjov og ballade og det perfekte sted at møde nye vintervenner!

Tæt ved Krogskogen findes et anlæg med rener, hvor børnene kan se de facinerende dyr helt tæt på.

Nemt for børnene - Det Rullende Tæppe!
Det Rullende Tæppe fragter de mindste ski-fantomer trygt og sikkert op i bakkerne. Det er bare at stå på, og så er du på vej op mod nye eventyr.

Pas på i bakkerne - her kommer vi!