Find Pris & Book

Om Stöten


skiferie i hyggelige Stöten i Sälen

I Stöten findes den største faldhøjde og den længste piste med gode udfordringer for den erfarne skiløber. Og med de øvrige, meget varierede nedfarter kan alle andre også være med på skiferie Stöten.

Skiferie Stöten - alpint
Stöten er den nordligste af Sälens destinationer, og ligger kun en lang piste fra grænsen til Norge, tæt på Trysil. De 47 piste byder på udfordringer uanset niveau – fra den grønne ”Mormors Störtlopp” pist, til Sälens sværeste sorte pist, Älvan. I sæsonen 18/19 blev området udvidet med Sälens længste nedfart, som starter ved toppen af Vargy Expressen, og snor sig ned gennem skoven i variende terræn, hvor den slutter sig sammen med Stötens populæreste nedfart "Mormors Styrtløb".

Turen til toppen går hurtigt og let, for områdets 22 lifte (heraf 2 stolelifte) har en total kapacitet på 18.000 personer i timen. Stoleliften Vargy Express en af de længste og hurtigste lifter i Sälen. Pistene præpareres hver dag og holdes løbende ved lige.

Langrend
Der er smukt på toppen af Granfjällstöten, hvor mere end 200 km langrendsløjper venter på at blive udforsket. Nede i dalen går løjperne igennem skov og på sæter. I alt findes der ca 45 km langrendsspor og man finder distancer på bland andet 3,5 og 7 km på de almindelige spor. Vil du have større udfordringer og chancen for at se nogle af de spændende  dyr, såsom bjørne, kongeørne, fjeldræve og jærver, kan man tage liften til toppen af bjerget, hvor du finder to langrendsspor. Dete ene spor "Toppsporet" ligger allerøverst på bjerget, og når du tager stoleliften "Vargy Express" helt til toppen, får du en absolut enestående 360 graders udsigt over hele fjeldet. 

Aktiviteter uden ski
Udenfor pisterne og løjperne byder Stöten på flere gode spisesteder. Fra de små caféer ved pistene til restauranterne med det store udvalg i byen.

En dag uden ski i Stöten kunne f.eks. bruges på snescootersafari i højfjeldet eller på en slædetur med hundespand. Vil I slappe af indendørs er der blandt andet bowling og boblebad, spa og eventyrbad.

For børn
Børnene i ”Vargklubben” bliver til ulve sammen med skiulven Vargy, og kommer med på skattejagt, sørøverslag og meget andet. Her er både inde- og udeaktiviteter, og om eftermiddagen har ungerne fred for mor og far i 1,5 time, i selskab med en skilegeonkel.

Forældrene kan så passende bruge tiden i Stötens Snow Fun Park med mange udfordringer på ski. Det rigtig gode børneområde findes ved Soltorget, hvor Vargklubben holder til.

Skiferie Stöten er for hele familien.

Stöten – danskerne elsker mormors styrtløb
I Stöten er alt samlet på ét sted, og alle 4.500 senge har ski in/ski out. Der er tre sorte piste og masser af grønne. En Big Air Bag gør det meget sjovere og mere sikkert, når du laver hop og tricks

Stötens kendetegn er, at det skal være sjovt at stå på ski. Der er 47 pister – fra grønne til sorte. Især grønne pister er der mange af. Det gør Stöten til det perfekte sted for familier og nybegyndere. Med 370 meter kan Stöten dog også prale af den største faldhøjde i Sälen.

Det kan også gå rigtigt stærkt i Stöten. World Cup, Parallellen og Älvan er navnene på tre sorte pister, som får adrenalinen til at pumpe. Især Älvan, som med sin hældning på 47 grader, er den absolut sorteste pist, du får i Sälen.

Danskerne har dog kastet deres kærlighed på en af Stötens mange fine grønne pister. ”Mormors Styrtløb” er det herlige og utraditionelle navn på den 2,4 kilometer lange piste.

- Den er super god til børnefamilierne, og der er ingen tvivl om, at den er danskernes favorit. Den er lang, bred og lidt kuperet. Det sætter danskerne pris på.

Det gode ved den er også, at den ligger i et område med andre grønne pister og skiskole, fortæller salgschefen i Stöten i Sälen AB.

Big Air Bag - land sikkert efter hop 

Stöten i Sälen lancerede for nogle år siden – som det første sted i Sverige – en Big Air Bag. Den gør tilværelsen på ski og snowboard en del sjovere, og du mindsker risikoen for skader, når du begiver dig ud i dristige hop og tricks.

En Big Air Bag kan bedst sammenligner med en kæmpe hoppepude. Den er perfekt for både nybegynderen, som aldrig har hoppet før, og den erfarne løber, der nu kan indøve nye tricks med mindre risiko for alvorlige skader.

Big Air Bag er placeret tilskuervenligt og centralt på Skitorget. Mens du måske sidder der og slapper af, kan du glæde sig over, at Stöten er et sted, hvor du får meget skiferie for pengene. Et stort plus er det også, at alle 4.500 senge i Stöten har ski in/ski out.

Alle kan se, at børnene stortrives her, men vi har faktisk også flere gode tilbud til hele familien, bl.a. et glimrende udbud af restauranter, spa, sauna og eventyrs- samt kurbad, siger salgschefen.