Find Pris & Book

Om Orsa Grönklit

Skiferie med langrend, alpin og oplevelser i Orsa Grönklitt


skiferie i Orsa Grönklitt
Om Orsa Grönklitt

Familieparadiset Orsa Grönklitt
I det skønne Dalarna lige ved vildmarken, ligger familieparadiset Orsa Grönklitt. Et komplet skianlæg tæt på det hele. Bakker, pister, restauranter, skiskole og sjove aktiviteter ligger alle i gå-afstand fra de hyggelige boliger.

Alpinski i Orsa Grönklitt: Fuld fart på bakkerne!
I Orsa Grönklitt kan du stå på ski med udsigt over tigre, isbjørne, ulve og losser. Anlægget ligger nemlig lige op ad Europas største rovdyrpark! Her finder du 23 nedfarter i varierende sværhedsgrad fra grøn til sort. Det er ikke svært at finde en favoritbakke her! På syd- og vestsiden ligger de mest børnevenlige pister, som egner sig godt til familier og nybegyndere. I nord og øst venter de større udfordringer som Berguven, Helan, Halvan og Biffen (off-piste). 

På langrendsski i vinterparadiset
Langrendsski i Orsa Grönklitt er kendt som et af Sveriges absolut bedste steder – her findes hele 80 km varierende spor. Det snesikre område, som ligger 500 meter over havet, er et rigtigt paradis for både skiturister og lokalbefolkningen. Træning, konkurrence og tur – der er noget for enhver smag. 

Aktiviteter for børn: Børnenes vinterfavorit
Familiebakker, skiskole og rovdyr. I Orsa Grönklitt er børnene VIP-gæster. Besøg Blåbærskoven med talende figurer og spændende slingrende pister. Eller tag en tur til Bananen Snow Park og Ski Cross-bane!

Skiskole
I den berømte skiskole kan alle lære at stå på ski – både langrendsski og alpinski. For børn fra 3-årsalderen er der både grupper og privatlektioner blandet med leg og sjov i sneen. 

Blåbærret Bärra

I Blåbærret Bärras Blåbærsklub kan børnene følge med på masser af eventyr. Han byder på fødselsdagsfest, rovdyrstur, skattejagter og børne-afterski, fyldt med aktiviteter, diskotek og forfriskninger!   

Varglyan
I Varglyan (=Ulveskansen) finder du Grönklitts egen børnehave, legerum og samlingssted for de yngre. Her er der børnepasning med masser af sjov.

Hyggelige boliger med masser af udsigt
I Orsa Grönklitt er der 3.500 senge i hyggelige hytter, lejligheder og på vandrerhjem. Man kan også vælge at bo på campingpladsen, som er åben året rundt. Uanset hvilken boligform, du vælger, er det tæt på bakker, pister og aktiviteter. Og altid med en fantastisk udsigt over bjerge, søer og dale!

KORT INFO
Antal pister: 23 nedfarter
Antal lifte: 12
Langrendsspor: 80 km
Snowparks: 2
Faldhøjde: 140 m

PISTEFAKTA
Grønne pister: 3
Blå pister: 10
Røde pister: 7
Sorte pister: 3

AKTIVITETER: 
Kort beskrivelse af de aktiviteter, man kan tage sig til på destinationen, f.eks. hundeslæde, snescooter osv.)

  • Tag på en hyggelig tur med hundeslæde i Grönklittskoven! Perfekt for både voksne og børn. 
  • Spændende snescootersafari gennem vinterlandskabet.
  • Orsa Rovdyrpark – en unik mulighed for at betragte nogle af verdens største rovdyr i deres naturlige miljø. Store indhegninger, guidede ture, fodring og spændende aktiviteter i parken. Et vinterbesøg er absolut et must! 
  • Tag på udflugt med hest og slæde i faklernes skær. Turen går gennem Grönklittskoven til Fryksås Hotel, hvor en udsøgt middag bliver serveret.  
  • Prøv at vinterfiske i søen Rädsjö! Masser af regnbueørreder og fint læ med grillsteder - en perfekt udflugt for familien.