Find Pris & Book

Om Hundfjället


skistar skiferie i sälen

I Sälen Hundfjället er der herlige varierende bakker, levende trætrolde der ikke er spor uhyggelige og aftenhygge i hytterne. Et ægte skiparadis hvor både børn og voksne trives.

 

Hundfjället alpint 
Skiområdet i Hundfjället har 22 nedfarter, 16 lifte og 2 rullebånd. Sammen med nabofjellet Tandådalen giver det stor variation i sværhedsgraden, og gør det let at finde en favoritbakke. Hvis du vil have endnu flere udfordringer, er der også mulighed for at udforske pisterne i Lindvallen og Högfjället. Her kommer du nemt til med den gratis ski-bus og dit liftkort gælder alle 4 destinationer.

Der findes tre Fun Parks med udfordringer til snowboarderne. Man kommer let til Tandådalen via transportlifte. Liftkort gælder både i Hundfjället, Tandådalen, Högfjället og Lindvallen. 

Aktiviteter uden ski 
Der er flere små cafeer med hygge og den berømte Sälen vaffel. Restauranterne Lyktan og Bistroen serverer god mad, og er rammen om afterski for de fleste.

Det’ for børn
Troldene på Hundfjället er vældigt glade for børn, og de leger med i næsten alle aktiviteter. De elsker at synge og pjatte og kan godt lide at få besøg i Trollskogen, hvor de bor. Her lærer ungerne nye færdigheder på ski.

Om aftenen er det populært at køre i den oplyste Trollskog sammen med mor og far – og måske gøre et stop for en bid mad hos troldemor. Hundfjället er et fantastisk sted for børn der godt kan lide sne.

Hundfjället – 450 trolde og Nordens stejleste piste 
Variation er nøgleordet i Hundfjället. Her findes alt fra Nordens stejleste piste til en skov med over 450 trolde og figurer. For nyligt fik de et helt nyt skiområde i Trollbäcken Väst og to røde piste på 1200 meter. I sæsonen 18/19 udvider de med en ny 8-personers ekspres-stolelift "West-Ekspres" med opvarmede lædersæder, hurtige ture samt beskyttelse mod vind og vejr.

Forskellen mellem børnebakker og mere avanceret skiløb er stor i Hundfjället. Der er pister i alle fire verdenshjørner, som gør det til en let sag at finde både solside og læside.

The Wall (Väggen) er Nordens stejleste piste. Her afvikles konkurrencer i speedskiing. I påsken er der en anden konkurrence på The Wall.

Hvem kommer hurtigst OP og NED? 

"- Jeg har prøvet The Wall, og den ser ikke kun farlig ud. Det føles farligt at køre på bakken", erkender markedschefen i Skistar Sälen

Den ægte lykke, som ellers kun ses hos børn, er noget, du ofte vil opleve, når du opholder dig i området omkring Trollskogen (Troldeskoven) i Hundfjället.
Alle børn (og langt de fleste voksne) smiler over hele ansigtet, når de kommer ud gennem træerne efter en tur i skoven.

Ordene ”én gang til” høres ofte, når løbet nærmer sig sin afslutning.

Troldeskoven består af 1,5 kilometer skiløb, hvor træer og trætrolde i bogstaveligste forstand har fået liv.
Skiruten er omgivet af overraskelser som syngende fugle, trolden Orvar på det udendørs das, troldens egen skole, en uhyggelig troldetunnel, trolde-teater og meget mere.

Stemningen er mildest talt fortryllende, specielt fordi alle troldene er så søde

Dit liftkort i Hundfjället gælder også i Tandådalen, hvortil du kommer med en forbindelseslift, samt i Högfjället og Lindvallen, som du nemt kommer til med den gratis skibus.