Find Pris & Book

Skiferie i Sverige

Book din skiferie i Sverige nu og få de mest attraktive ski-hytter tættest på løjpen!Populære destinationer til skiferie i Sverige: Se oversigtskort  


Skidestinationerspinner
Billig skiferie med sjov for hele familien i Sverige


Skiferie i Sverige

familie på skiferieNyfalden sne på pisterne, masser af velpræparerede pister og trygt for hele familien. Skiferie i Sverige byder på stor variation i landskabet, gode faciliteter, trygge omgivelser og udfordringer på alle niveauer. Når skiferien går til Sverige er du kun en sejltur fra de gode oplevelser. Sverige har mange gode skidestinationer, hvor du kan få udfordringer, der passer til dit niveau, uanset om du er nybegynder eller øvet.

 

Hvorfor skiferie i Sverige?

Sveriges snelandskabTryghed, variation og børnevenlige faciliteter. Der er så mange gode grunde til at tage på skiferie i Sverige. Der er mange populære områder, hvor det er trygt at lade børnene køre selv, og hvor hele familien kan få udfordringer, der passer til deres niveau. F.eks. er alle områderne i Sälen meget attraktive. Der er både rigtig gode skiforhold og mange pister, men også fantastiske faciliteter som eventyrbad, restauranter, bowling og meget mere. Mange kommer igen og igen til f.eks. Lindvallen, hvor alle faciliteter er helt tæt på. Og du kan være helt sikker på, at der er sne på din skiferie - Stena Line har snegaranti på alle destinationer, så du er sikker på at få en rigtig skiferie.

BØRNEVENLIGT

leg og hygge i sneenBørnebakker, rullebånd og grønne og blå pister. Der er masser af muligheder for børn i Sverige, som nok er det land, der har flest børnevenlige skiferier. Mange af ski-destinationerne i Sverige har også deres egne maskotter, som f.eks. snemanden Valle i Sälen, ulven Vargy i Stöten og rensdyret Aske i Idre Fjäll, som alle er søde og venlige – børnene vil elske dem! Der er sjove aktiviteter både med og uden ski, og børnene kan hurtigt komme i snak med andre børn og hygge sig i sneen, mens de bliver bedre til at stå på ski. Mange steder i Sverige er der ski in/ ski out, og det betyder, at I ikke skal bruge tid på at komme frem og tilbage. I går bare lige ud af hytten, tager skiene på, og så er I i gang.

HYGGELIGT

offpisteFlere ski-destinationer i Sverige er familieejede, og man mærker med det samme den hyggelige stemning, som opstår, når stedet drives af mennesker, som virkelig brænder for det, de laver og for det sted, de arbejder. Denne specielle stemning mærker du f.eks. straks i Kläppen, som er skabt og ejet af familien Eriksson, som har lagt liv og sjæl i det siden 1982. Skiferie i Sverige strækker sig fra den sydligste ”rigtige” ski-destination Isaberg, som ikke er så snesikkert, men virkelig tæt på Danmark – kun 125 km fra Göteborg, og helt op til børnenes vinterparadis i Åre, som er Stena Lines nordligste ski-destination og ligger 839 km fra Göteborg.

Transport med færge

smukke skiforhold i SverigeStena Line sejler dig let til Sverige: enten fra Frederikshavn til Göteborg eller fra Grenaa til Halmstad. På færgen kan du lade ungerne lege i legerummet, nyde et godt måltid mad i restauranten, shoppe i butikken eller bare sidde og hygge dig med en bog eller se ud over det smukke hav. Selvom du skal på skiferie i Sverige, så kan det måske være nemmere at tage færgen fra Frederikshavn til Oslo i Norge. På den måde sparer du tid bag rattet på snefyldte veje, og kan i stedet slappe af og hygge dig med familien eller vennerne om bord.

 

DERFOR Sverige!

liftkort på skiferieSverige ligger tæt på Danmark, så det er let at komme til, samtidig med at landet har alt, hvad hjertet begærer inden for skiaktiviteter. Der er udfordringer til alle, både store og små. Mange destinationer har snow parks, hvor du kan have det sjovt og øve tricks på ski eller snowboard, og alle tilbyder masser af muligheder for skiløb - både alpin og langrend – og er du til offpiste, så er der også muligheder for det. I Sverige er det både sjovt og trygt at stå på ski, og uanset om du er nybegynder eller erfaren, af sted med familien eller på herretur med vennerne, så er der en destination, der passer til dig.

Alpint skiløb

alpin skiløbEr du til de sorteste sorte eller vil du hellere ud på de grønne eller blå pister? I Sverige kan du finde alpint skiløb, der passer til dit niveau. Sälen med bl.a. Lindvallen, Högfjället, Tandådalen og Hundfjället er Nordeuropas største skiområde, og her kan du komme meget vidt omkring i det sammenhængende skisystem og prøve mange forskellige pister. Mange steder ender alle pister nede i dalen, så uanset om du er begynder eller erfaren skiløber, så kan du mødes med familie og venner i dalen, selvom I tager hver jeres piste ned ad bjerget. Der kan være koldt i Sverige, men kulden gør også, at sneen bliver rigtig god at køre på. På flere skisportssteder, som f.eks. Idre Fjäll, har du alpine pister i alle fire verdenshjørner, og det vil sige, at du altid kan finde en god piste med læ ned ad bjerget.

langrend

langrendGod motion, smukt landskab og følelsen af frihed! Langrend er balsam for sjælen. I Sverige byder alle skidestinationer på mange muligheder for at få luftet langrensskiene, og der er også oplyste spor, så du kan tage en tur på langrendsskiene efter mørkets frembrud – eller nyde en tidlig morgentur. Naturen viser sig fra sin mest idylliske og charmerende side i langrendsporenes omgivelser – og der er mange muligheder for variation og forskellige sværhedsgrader. Flere steder, som f.eks. Kläppen, har langrendspor på toppen af bjerget, og du kan gratis tage liften op til toppen, når du har langrendskiene på og komme til tops og nyde en fantastisk tur med smuk udsigt.

GODT TIL BØRNEFAMILIER

skiferie med børnBørnene trives på ski i Sverige. Her er der for alvor tænkt på børn og børnefamilier de fleste steder. Du finder både legepladser, sjove og søde maskotter, gode børnebakker, rullebånd og sjove baner og ture, som udfordrer børnene og gør dem til bedre skiløbere. En skiferie skal være sjov for hele familien, og når du tager børnene med til Sverige er der masser af muligheder for at de får en rigtig god tur. De fleste steder kan man bo helt tæt på pisten og skisystemet, så man hurtigt kan komme ud og hjem til hytten igen, hvis man trænger til et lille hvil. I Idre Fjäll er der f.eks. altid max. 250 meter til nærmeste nedfart, og fjeldtoget ”Slippa gå, hoppa på” kører rundt, og her kan børn og andre med trætte ben gratis køre med.

ANDRE Aktiviteter

rensdyroplevelser i sneenOplev bjørne og losser i rovdyrparken ved Orsa Grönklitt, tag på scootersafari i Vemdalen, få fart på med hundeslæde i Åre eller se rener i Idre Fjäll, som er den sydligste samerby i Norden. Der er masser af aktiviteter, som du kan prøve kræfter med, hvis du vil lade skiene stå et par timer. Også indendørs byder mange af vintersportsstederne på mange aktiviteter. I Lindvallen er der et stort aktivitetscenter, Experium, hvor du kan svømme og plaske rundt i eventyrbadet, spille bowling, tage i fitnesscenter eller nyde et lækkert måltid mad eller en drink på restaurant eller bar. I Stöten har de ”Game Zone”, som er et aktivitetsrum mest for de lidt større børn, med mulighed for at spille bordtennis, floorball og mange andre spil samt slappe af og se en film. På Hundfjället skal man helt klart tage sine børn med hen og se den sjove troldeskov!

Alle skidestinationer byder på mulighed for at gå ud og nyde et lækkert måltid mad på restaurant eller café – eller prøv en lækker vaffel og en kop rygende varm kakao på en lille pause fra skiløbet. Mange steder byder på afterski – flere dog i den mere familievenlige udgave, og nogle steder, som f.eks. i Stöten er der også afterski kun for børn!

BestilLING

Sverige på skiDet er let at bestille skiferie med Stena Line. Du finder let en skiferie, der passer til dine behov. Vi har inddelt skiferietilbuddene efter både destinationer og efter temaer. Hvis du ved, at du vil til skønne Branäs eller Tänndalen, så kan du se alle tilbud under destinationen – og hvis du bare gerne vil finde en børnevenlig skiferie, så kan du se under kategorien ”børnevenligt”. Stena Line har også områder specielt med rabatter, og med ”bo 7 døgn, betal kun for 5”, ”miniskiferie”, ”langrend” og meget mere. Du booker let din skiferie online – og hvis du er i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte os.

Gruppe på ski

venner på skiSkal du på skiferie med en skoleklasse, ungdomsklub, en forening eller på firmaudflugt? Vores gruppeafdeling står klar til at hjælpe med din booking, hvis I er 20 personer eller derover. Gruppeafdelingen har megen erfaring med grupper, og de ved lige præcis, hvor det er godt at tage hen, hvis du rejser med en større gruppe. Stena Line udbyder flere ekstra store hytter, så her er der også mulighed for, at I alle kan være sammen. Du kan også let få et tilbud – du udfylder blot en formular som passer til den slags gruppe, du er (skole/ungdomsgruppe, firma/forening eller senior), så sender vi dig et uforpligtende tilbud. Du er også altid velkommen til at kontakte gruppeafdelingen.

RabatTER

sjov i sneenEn skiferie er god – men en skiferie med rabat er lige lidt bedre! Det er altid dejligt med en følelse af, at man har gjort en god handel, og hos Stena Line tilbyder vi flere skiferier med rabat – på liftkort, bolig, skileje eller skiskole – og nogle gange flere ting på en gang! Du kan let finde en skiferie med rabat i Sverige. Stena Line har desuden altid prisgaranti. Vi garanterer, at vi er billigst med færge + bolig.

 

Bo godt i hytte eller på hotel

boliger på skiferienLækre hytter og hyggelige hoteller med eller uden forplejning. Noget af det bedste ved skiferie i Sverige er, at du kan bo tæt på pisten og altid have ski, bolig og aktiviteter inden for rækkevidde. De fleste steder kan du parkere bilen, når du ankommer, og du får ikke brug for den, før du skal hjem igen. I boliger med ski in/ ski out kan du stå på ski direkte fra hytten og ud i skisystemet, og du kan hurtigt komme hjem til hytten og nyde din frokost, eller tage et velfortjent hvil. Der er noget helt særligt hyggeligt ved at bo i en hytte på skiferien, hvor familien eller vennerne er samlet, og man kan hygge sig med et spil kort om aftenen. Mange hytter har både sauna og pejs, så der er dømt hygge fra du kommer, til du tager af sted igen.

Bestil din skiferie ved at vælge ønsket dato og destination i boksen til venstre.