Find Pris & Book

Et godt alternativ til Esbjerg-Harwich

Hoek van Holland - Harwich


Sejl til England med Stena Line
Kryds Nordsøen let og hurtigt

Selvom Englandsbåden har set sin sidste sørejse, kan danskerne let og hurtigt krydse Nordsøen. Den eneste færgeforbindelse mellem England og Skandinavien blev lukket den 29. september 2014. Mange danskere gjorde brug af denne mulighed for at få bilen med på færgen fra Esbjerg til Harwich i England for at opleve Sydengland fra landevejen.

Men til glæde for alle jer, der savner denne rute, så tilbyder Stena Line et rigtigt godt alternativ. Færgeoverfarten fra Hoek van Holland ligger kun ca. 6 timers kørsel fra den dansk-tyske grænse, og med 2 afgange dagligt og en overfart på blot 6,5 timer kan du let være fremme i Harwich samme dag.

Holland-England
Afgangstider
  • Fra september 2021 er det muligt, at rejse som gående passager på fredags afgangene fra Halmstad kl. 08.00 og fra Grenaa kl. 14.10

Information om check in


Afgang Ankomst Varighed Rute

Afgang Ankomst Varighed Rute
Et godt alternativ til Esbjerg-Harwich

DFDS har sejlet mellem Esbjerg og Harwich i 139 år, men på grund af. nedgang i antallet af passagerer samt et krav om svovlfattig olie og dermed højere udgifter har de set sig nødsaget til at lukke denne rute over Nordsøen fra Danmark til England.

Lukningen af færgeoverfarten Esbjerg-Harwich beror på et EU-direktiv, der træder i kraft pr. 1. januar 2015, og som sigter mod at mindske svovludslippet fra skibe. De øgede udgifter ville beløbe sig til knap 20 mio. DKK, et beløb, som ikke ville kunne dækkes ved reducering af omkostningerne. DFDS satser i stedet på at forstærke fragtruten mellem Esbjerg og Immingham.

Englandsfærgen har en lang historie, som går helt tilbage til 1875, og derfor har været hårdt for DFDS at lukke ruten mellem Esbjerg og Harwich ned, men den nye miljølovgivning og det markant faldende passagertal ville ruten ikke længere være rentabel. Der har været en stærk nedgang i passagerer gennem de sidste 15 år, da mange rejsende fra Danmark til England har benyttet sig af lavprisflyruter i stedet for færgeruten fra Esbjerg til Harwich.

De danske passagerer har dog fundet et godt alternativ, når de skal på kør-selv-ferie i det engelske. Stena Line har oplevet en stigning af danske passagerer på mere end 200 procent på ruten Hoek van Holland-Harwich.

Du kan også få glæde af det gode alternativ! Book billetten i dag i venstre side ved at udfylde informationerne og glæd jer til at opleve England fra landevejen.