Find Pris & Book

Skønne oplevelser i Sydenglands mange byer

Få inspiration til din bilferie i Sydengland


sydengland
Bilrundtur i Sydengland

Frodigt landskab, skønne sandstrande, slanke palmer, og næsten subtropisk klima? Det er ikke normalt disse ting, man forbinder med England. Men Sydengland byder på lidt af det hele sammen med både charmerende kystbyer og dramatiske klipper.

 

Når du er på bilferie i Sydengland er der masser at opleve og en masse smukke steder, du ikke må gå glip af.Vi har samlet nogle forslag til, hvad du skal opleve på din ferie.

 

Få det bedste ud af din rejse:

  • Bedste rejsetid er sommerhalvåret – vejret i England er nogenlunde som i Danmark, dog med et generelt lunere klima i Sydengland.
  • Det kan være en god idé at booke overnatning hjemmefra, da mange englændere holder ferie i august – og gerne i Sydengland. Et godt alternativ til hoteller er B&B, som er meget udbredt i England.
  • Venstrekørsel! Husk, at trafikken i England er ‘omvendt’ – det vænner du dig dog forbløffende hurtigt til.

 

 

Få mere inspiration på bloggen

bath
Bath

Englands smukkeste by, Bath, har en forbløffende kulturarv fra to meget tydelige æraer i britisk historie. Romerne var så glade for Bath, at de byggede et badehus omkring byens naturlige varme kilder. De romerske bade i byen er i særdeleshed et besøg værd. Samtidig har Bath, som by, et meget sofistikeret udtryk, der skyldes den georgianske adel, som i 1720 tallet byggede elegante gader, som sætter sit præg på byen den dag i dag. 

 

I Bath kan du også opleve Jane Austens hus, gå en tur i Royal Crescent som er en af Storbrittaniens smukkeste gader, eller besøge Baths spektakulære kloster.

st michaels
Halvøen Cornwall

Tag på opdagelse på halvøen Cornwall, hvis landskab byder på dramatiske og forrevne klipper. Her kan du se St Michael's Mount, som er en engelsk tidevandsø, der ligger 366 meter fra kysten af Mount's Bay i Cornwall.

 

Besøg også Land's End, som er et af Storbrittaniens mest storslåede landmærker, der byder på fantastisk natur og en skøn oplevelse for hele familien. Her finder du nemlig også ruinerne af borgen, hvor den legendariske Kong Arthur, i følge sagnene, skulle være født. Og kort derfra ved foden af klippen kan I finde Merlins hule.

st ives
St. Ives

En af Cornwall mest berømte destinationer er havnebyen St. Ives, som er omgivet af fantastiske strande, kunstgallerier og gode restauranter. I kan bla. besøge Mellennium Gallery, som er et imponerende galleri med flere udstillinger om året. 

 

forest
Natur

Lyder en vandretur, som noget for jer, skal I afsætte en dag til et besøg i New Forest National Park, som byder på en sjælden blanding af åbent hedelanskab og tæt skov. For de haveinteresserede er Beaulieu Palace House and Gardens absolut et besøg værd, da haven er usædvanligt smuk og farvestrålende.

isle
Isle of Wight

Tag en sejltur til den smukke ø Isle of Wight. Her kan I besøge Osbourne House, som har været Dronning Victorias foretrukne stedat holde ferie. Den royale bolig ligger smukt ud til havet. Huset er fyldt med kongefamiliens minder, og du kan føle den autentiske stemning.

 

På øen kan du også opleve nogle af de mest fantastiske strande og forlystelsesparken Robin Hill Adventure Country Park.

Der er masser af muligheder for aktiviteter for hele familien; vandring, kanosejlads, cykelture eller ridning. Uanset hvad du vælger, vil Isle of Wight, med sit lune klima og den storslåede kystlinje,  være de perfekte omgivelser 

 

bargate
Southampton

Southampton er en af de mest livlige og dynamiske byer i det sydlige England. Fra travle butikker og lystbådehavne til områder med enestående naturskønhed har byen og regionen mange at byde på. Dens beliggenhed ved vandet giver Southampton sit eget særpræg, og gør det til en vigtig havneby for krydstogtskibe, bl.a. stævnede Titanic ud fra byen. Byen har en rig maritim arv og fokuserer på vandsport, sejlads og ocean racing.

 

Husk også at se the Bargate, som var en del af de gamle bymure og tidligere var hovedindgangen til selve byen. Bygningen er kategoriseret som en klasse I i beavringsværdige monumenter, og bruges nu til udstillinger og særlige events.

brighton
Brighton

Tag en tur til Brighton - London-beboernes foretrukne ferieby. De beskriver selv byen som "en af de mest levende, farverige og kreative byer i Europa". Byen er velsignet med en fantastisk havnefront med en lang mole, som er fyldt med forlystelser, der går direkte ud i vandet. Her kan du prøve både kajak, stand-up paddle boarding, og de helt almindelige strandsports som volleyball og frisbee. Du kan selvfølgelig også vælge bare at slappe af i en af de mange liggestole og nyde den skønne udsigt. 

 

Brighton er en af Englands bedst kendte bade-by og ligger kun 80 km syd for London. Fra midten af 1700 tallet udviklede Brighton sig som kur- og bade-by og fra 1781 til et fashionabelt kursted, hvor prinsen af Wales, den senere George 4., lejlighedsvis bosatte sig. Brighton fik jernbane fra London i 1841[2] og har siden været et populært udflugts mål.

 

Besøg et af de mange lokale markeder, hvor du finder både high-end, vintage og mange lokale produkter. Gå på opdagelse i en af de mange parker, eller besøg et af de mange gallerier. Med sit imponerende natteliv er der noget for enhver smag i Brighton. 

 

Brighton er desuden officel LBGT-by, og meget besøgt under det årlige Pride Party.

 

Gå desuden ikke glip af at besøge top 10 SelfieSpots og tag nogle flotte billeder!

 

dockyard
Portsmouth

Brug en formiddag på afslapning, hygge eller shopping i de mange fine specialbutikker i Portsmouth og spis en lækker frokost i byen.

I kan besøge Historic Dockyard med Lord Nelsons berømte flagskib HMS Victory.

Et besøg på D-Day Museet, hvor I kan se krigens historie fra 1940-1944 illustreret på en moderne udgave af Bayeuxtapetet, er absolut også anbefalelsesværdigt.

 

stonehenge
Stonehenge

Gå i fodsporene fra dine forfædre fra stenalderen ved Stonehenge  og udforsk det gamle landskab til fods og gå ind i stenalderhusenehuse og opdag værktøjer og genstande fra hverdagens liv dengang. Besøg den spændende udstilling med 250 gamle genstande og stå ansigt til ansigt med en 5.500 år gammel mand.

 

Stonehenge er måske verdens mest berømte forhistoriske monument. Det blev bygget i flere faser: Det første monument blev bygget for omkring 5000 år siden, og den unikke stencirkel blev rejst i den sene stenalderperiode omkring 2500 f.Kr. I den tidlige bronzealder blev mange gravhøje bygget i nærheden. 

 

Tag på bilrundtur i det smukke sydengland

Smukke byer, flotte strande, fantastisk natur og spændende museer. Tag på kør-selv-ferie i Sydengland og oplev landets varierede landskab. Stena Line tilbyder en rundrejse, hvor du får set meget af det smukke Sydengland.

Læs mere