Find Pris & Book

Skønne oplevelser i Harwich

Sejl med Stena Line og tag bilen med - opdag en ny side af England


harwich
Den engelske havneby

Den engelske havneby Harwich ligger i den sydøstlige del af landet. Havnen hed tidligere Parkeston Quay, men er nu omdøbt til Harwich International Port. 

 

Harwich er ikke bare hvilken som helst havneby. Den er for ikke blot Englands næststørste passagerfærgehavn, selve havnen, som er den største havn mellem Humber (i det nordlige England) og London, blev skabt af en stormstrøm i 1100-tallet. Her, nærmest ved et tilfælde, blev anledningen til områdets lange og fascinerende søfartshistorie skabt. 

Harwich - home of the Mayflower

Harwich Mayflower Heritage Centre er et museum og velgørende fællesskabsprojekt, hvis hovedmål er at etablere en "arv for Essex", både ved at konstruere en fuldskala replika af det berømte Mayflower-skib, der transporterede hundrede pilgrimfædre fra England til Amerika i 1620, og gennem fejring af historie og arv i Harwich, en by i det sydøstlige England.

 

Harwich havn er en must-see destination for historie elskere. Det er stedet, hvor pilgrimfædrene byggede Mayflower og hvor kaptajnen Christopher Jones hilste fra. Besøg værftet, hvor Mayflower-projektet er i gang med opførelsen af en kopi af det berømte skib, der sejlede til Amerika og se det igangværende arbejde. Planen er at sejle til Amerika i 2020 for 400-årsdagen. Tag en tur rundt i Harwich og mærk historiens vingesus. 

 

 

 

redoubt fort
Harwich Redoubt Fort

Oplev en af Harwich mest populære attraktioner - Harwich Redoubt Fort er uden tvivl et besøg værd. 

 

Harwich Redoubt Fort, som kan dateres helt tilbage til Napoleonskrigen, er et cirkelformet fort med grave. Fortet blev bygget mellem 1808 og 1810 for at beskytte Harwich havn mod truslen om invasion. Fortet er nu omgivet af huse, men da det blev bygget, lå det på en bakke med frit udsyn til alle retninger. Et hus blev revet ned for at gøre plads til Redoubt Fort, sammen med et stort elmetræ, som ellers blev brugt af skibe som navigationsmærke. Historien siger, at der blev brugt franske krigsfanger til opførelsen af fortet.

En del af fortet bruges nu som militært museum, og om sommeren afholdes der blandt andet genopførelse af krigsslag og andre arrangementer. 

electric palace cinema
Electric Palace

En af andre spændende attraktioner i Harwich er Electric Palace, som er en af Storbrittaniens første biografer - og som har den lokale skuespiller Cliwe Owen, som skytsengel!

 

Gå et århundrede tilbage i tiden til filmens gyldne tidsalder og nyd en storslået filmoplevelse i den historiske Electric Palace Cinema. Det er en af de ældste specialbyggede biografer, som endnu er i drift, og den kunne i 2011 fejre sin 100-års fødselsda med en fremvisning af en orginal stumfilm, fremvist gennem det originale projektorrum, som stadig er intakt.

 

Biografen lukkede i 1956 efter at have vist film i 45 år, kun afbrudt af oversvømmelserne i 1953. Biografen blev i 1972 registreret som en klasse II bevaringsværdig bygning. Electric Palace genåbnede i 1981 og fungerer nu som en "community cinema", der viser film hver weekend og er vært for særlige live- og musik events. 

maritimt museum
Harwich Maritime Museum

The Low Lighthouse blev bygget i 1818, som et ud af to fyrtårne, der skulle guide skibe gennem Harwich havn. The Low Lighthouse fungerer nu som museum, som er fuld af maritime minder og historiske højdepunkter i form af alt fra fotos og malerier til skibe i flasker og fyrtårns-pærer. Der er også en udstilling om den kongelige flåde, som viser både uniformer og militære udmærkelser, samt en udstilling om den lokale kommercielle fragt. 

 

Fra den øverste etage har du en helt fantastisk udsigt over Harwich havn og alle dens aktiviteter.

 

Tag på bilrundtur i det smukke sydengland

Smukke byer, flotte strande, fantastisk natur og spændende museer. Tag på kør-selv-ferie i Sydengland og oplev landets varierede landskab. Stena Line tilbyder en rundrejse, hvor du får set meget af det smukke Sydengland.

Læs mere