Find Pris & Book

Om Skeikampen


Skiferie i Skeikampen

Fjeldets iøjnefaldende fremspring giver Skeikampen sit helt eget særpræg. Og her højt i Gausdalen gør de fine alpinpiste og velpræparerede langrendsløjper området til en af Norges bedste vinterdestinationer

Alpint

Det alpine anlæg er blevet markant løftet de seneste sæsoner. De 21 nedfarter (5 grønne, 6 blå, 7 røde og 3 sorte) og 11 lifte fordeler sig flot rundt på fjeldet og spænder fra børne- og begynderniveau til udfordringer på sort niveau og gør en skiferie i Skeikampen god for alle niveauer.

Når du køber liftkort i Skeikampen, gælder det desuden også i Kvitfjell, Hafjell, Gålå og Sjusjøen – så hvis du har lyst og mod på flere og nye bakker, så er det bare at komme af sted ud til pisterne!   

Snowboard
I Snowboardparken giver big jumps, rails, pipes og mange andre elementer masser af udfordringer til snowboarderne.

Skeikampen er desuden kendt for sine gode offpiste muligheder. Spørg på skiskolen for mere information.

Skiløb for børn
Ved foden af fjeldet ligger børneland på 3000m2 med mange sjove aktiviteter for de små. Der er mange tilpassede aktiviteter for børn i skiskolen.

Langrend
Skeikampen tilbyder ca. 200 km præparerede langrendsløjper i varieret terræn. Skeikampen er forbundet med løjperne i Gålå, Fagerhøi og Kvitfjell, hvilket giver dig mere end 600 kilometer med langrendsløjper.

Overnatning
I Skeikampen er der mulighed for at bo i hytte, ferielejlighed og på højfjeldshotel. Alle overnatningsstederne ligger centralt for skiaktiviteterne.

Aktiviteter uden ski
Familieoplevelserne er i centrum på Skeikampen. Hvis man er til en dag eller bare nogle timer uden ski, er der forskellige aktiviteter, man kan benytte sig af, som f.eks.

  • Børnerum
  • Svømmebassin (mod betaling: barn 4-15 år 50 kr., 0-3 år gratis)
  • Spil
  • Billard/bordtennis

Desuden er der mange sjove udendørsaktiviteter også som hundeslædekørsel, gåtur med snesko, pilketur med guide, snowracertur med fart over feltet og skattejagt for børn fra 6-12 år. Besøg fjeldkroen Skeistua der ligger ved nedfart og langrendsløjpe, eller tag på toppen til restaurant Galten.


Skeikampen – trygt, godt og sjovt
Skeikampen er et stærkt område, hvis du ønsker en skiferie, hvor der både er langrend og alpint på programmet. Fjeldets iøjnefaldende fremspring giver Skeikampen sit helt eget særpræg.

En stærk kombination af alpint skiløb og langrend gør snesikre Skeikampen til et populært feriemål, hvor det endda er muligt at bo i helt nye lejligheder med perfekt beliggenhed.

Alpint er der 21 varierede nedfarter og 11 lifte. Stabile skiløbere og nybegyndere er den primære målgruppe, men tre af pisterne er faktisk sorte, ligesom det er muligt at løbe på sorte pister i naboområderne Hafjell, Kvitfjell og Gålå.

Skeikampen er et trygt, godt og sjovt sted for alle. Alle boliger ligger centralt i forhold til skiaktiviteterne.

Fra en stille morgentur igennem granskoven, hvor man kan høre fuglene synge og måske se sporet efter en elg, kan man senere på dagen nyde udsigten til Jotunheimen og Rondane fra toppen af Slagsfjeldet.

Fjeldets iøjnefaldende fremspring giver Skeikampen sit helt eget særpræg.

Forklaringen på det specielle fjeld stammer helt tilbage fra Istiden.

Det var ikke mindst synet af dette fjeld, som gjorde, at Dronning Margrethe for næsten 60 år siden tabte sit hjerte i Skeikampen.

”Jeg tabte mit hjerte med et stort plask. Det må ligge deroppe endnu”, sagde Dronning Margrethe bl.a. i sin takketale, da hun i 1994 blev udnævnte til æresborger i Gausdal Kommune.

Læs mere om skiferie i Skeikampen på Stena Lines Rejseblog