Find Pris & Book

Om Norefjell


skiferie på Norefjell

                            

Med kun 399 km til Göteborg er Norefjell det oplagte mål for både en ski-weekend og en længere skiferie. Fjeldet er også hjemsted for den største faldhøjde i Norden på 1.010 meter.

Alpint 
Med 22 nedfarter, 2 børnebakker og 4 forbindelsespiste er Norefjell et meget varieret og spændende sted for en ferie i de alpine glæders tegn. Alle finder bakker de kan lide på Norefjell.

De 14 lifte binder området fint sammen, og med de mange snekanoner sikres den største del af området. På Norefjell er der masser af sjov på bakkerne. Du kan konkurrere med dine venner i en af de to self-timerene, tjekke hvor hurtigt, du  kører i deres speed skiing og teste dig selv i en af de to terrænparker, hvor du finder elementer for alle niveauer.

 

Norefjell har en skiskole med gode instruktører, og i de danske ferier kan du melde børnene på skiskole, som foregår over flere dage. Her er skiskole for både nybegyndere og viderekomne. Børnebakkerne har fine elementer for børnene, som de kan boltre sig på. Det anbefales at bestille skiskole før ferien på www.norefjell.com

 

Skiudlejningen på Norefjell har ski af meget god kvalitet. Professionelle folk hjælper dig med at finde de ski, som passer til dig og dit niveau. Hvis du ønsker det, kan du forhåndsbestille ski på www.norefjell.com

 


Liftkort
I sæson 2018/2019 er aldersbestemmelserne for liftkortet som følger:
Børnekortet: 0- 6 år
Ungdomskortet: 7-17 år
Voksen: 18 – 64
Senior: 65 +

Langrend
 
120 km langrendsløjper i både skov og på højfjeld. Ved Høgevarde ligger en fjeldstue med en fantastisk udsigt. 

Det’ for børn 
Børnebakken er ideel – her kan mor og far grille pølser og kigge på ungerne, der boltrer sig. 

Overnatning 
I Norefjell er der både hytter, ferielejligheder og hotel, som alle ligger ganske centralt i forhold til skianlægget. 

Aktiviteter uden ski 
Skicentret ved foden af fjeldet har både restaurant og pub. I kan også nyde en kop varm kakao eller en god middag i det gamle Heishus fra OL i 1952. 

Så stort – Så tæt på!!! 

Til OL i 1952 var det verdenseliten, der konkurrerede i de fantastiske løjper på Norefjell. I dag er alt tilrettelagt, så alle kan være med. 

Nybegynder, let øvet eller godt trænet skiløber, alle finder en udfordring, der passer dem i det varierede løjpenet. 

Udsigten fra Norefjell øvre, som ligger 1.190 over havet er pragtfuld. Herfra er der 6,5 km sammenhængende skiløb. 

Alt fra lette blå stemningsfulde løjper igennem skov og fjeld til meget krævende og udfordrende skiløb.

Ved OL i 1952 blev flere alpine konkurrencer afviklet i Norefjell. Heishuset, som blev bygget op til OL, er i dag forvandlet til en af Norges mest intime restauranter med plads til 70 gæster. 

Taget domineres af lifthjulet med trækrog fra 1952.


Bo centralt.

Ved Norefri, Norefjell Nedre, bor du helt ind til alpinbakken i flotte lejligheder med ski ind/ski ud. Alle lejligheder har sauna, pejs og gode køkkener. Ved lejlighederne findes rullebånd til de mindste og en 300 m lang piste i 3 sværhedsgrader, som skiskolen også benytter. 

Pisten er belyst og 2 gange i ugen er der aftenskiløb. ”Skolebakken” kan også benyttes til kælkebakke, når skicentret lukker. På mellemstationen findes der en lille tallerkenlift til de mindste, og her har skiskolen også undervisning. 

På twintip og bræt 
For den skiløber, der ønsker ekstra udfordringer, har skicentret på Norefjell udbygget funparken med flere big jumps, rails og offpist område. Her lever snowbord og twintip kulturen, og de lidt større kan lære de nyeste trick af hinanden. 

Uden mad og drikke... 
Et af de nyeste områder er Alpingrend i Norefjell, der er Norges første alpehytte med siddeplads til 40 personer beliggende lige midt på bakken, ligeved siden af Vinkelheisen.

Om dagen kan du blandt andet nyde den lækre suppe-buffet, med 3 forskellige lækre hjemmelavede supper inkl. dejligt friskbagt brød. Du kan selvfølgelig også "nøjes med" at nyde et glas Norefjell-glögg, mens du beundrer den fantastiske udsigt fra terrassen.

Om aftenen er Norefjell-hytta stedet hvor du kan opleve den autenstiske norske madkultur. Menuen varierer fra dag til dag og består mest af lokale varer som f.eks. elg, lam, hjort, bær og urter fra Norefjell-egnen.

Norefjell er tættest på Danmark
Norges største faldhøjde finder du i Norefjell, som kun ligger 399 km fra Göteborg.


Med en faldhøjde på 1.010 meter kan Norefjell prale af Norges største faldhøjde. 

Højeste punkt er Høgevarde, som ligger 1.459 meter over havet. Den store højdeforskel giver mulighed for lange ture. Længste er hele seks kilometer. 

De lange nedfarter med stor faldhøjde tiltaler den erfarne skiløber. Desuden er offpiste-mulighederne spændende og varierede. 

Nybegynderne og familierne kan vælge mellem to børneområder – på fjeldet og ved foden af fjeldet - og en række flade pister, som kan nås med stolelift.

Familiens ældre børn vil sikkert sætte pris på terrænparkerne med elementer, som passer til alle niveauer.

Værd at nævne er det også, at der er 120 kilometer langrendsspor samt flere muligheder for at pleje sin krop og sjæl.

Sidstnævnte kan blandt andet ske på Norefjell Ski & Spa Det er et lækkert sted, hvor du har valget mellem at bo i lejlighed eller på hotel. 

Hotellet, der ligger midt i Norefjells varierede terræn, frister sine gæster med flere spændende aktiviteter. Er der mere energi tilbage i kroppen efter en forhåbentlig dejlig og hyggelig dag på pisterne, frister hotellet med skøjtebane, klatrevæg, spa og swimmingpool. 

Ligesom i Lillehammer bliver du ramt af et historisk vingesus, når du besøger Norefjell.